Tohle je naprosto zavádějící. 5 nebo 50kg zvíře může být pro dítě nebezpečné naprosto stejně. Tvoje jednoznačná povinnost je mít jej pod kontrolou. Pokud já mám batolící se dítě hned u ruky a řítí se k němu pes, tak halekám na majitele ať si ho zavolá a stavim se mezi dítě a psa. Nějaké kecy, že je hodnej a nekouše mě nezajímají. Ať si ho zavolá, pokud poslechne a běží pryč. tak ok, věc vyřešena. Pokud pes neposlouchá pána, kde mám důaz, že mi nenapadne dítě? Citoslovce údivu je "jééééé von to nikdy neudělal", ale to dítěti jizvu nezmizí.jj jelikož mám psa taky se bojím že jednou narazíme na ozbrojoného pitomce který toho psa zastřelí jenom proto že k němu přiběhne si ho očuchat a nebo jen vyskočí protože chce piškůtek.
Jsou to smíšené pocity protože sám bych byl rád za zavedení plošného ozbrojení aby v každém domě byla jedna zbraň. Ale co, lidstvo se potřebuje redukovat. Mrknutí Kvůli sto lidem nebudu brečet, ale kvůli jednomu zvířeti ano.
V lidech zmizela přirozená odpovědnost. Já jsem odpovědnej za sebe a za svoje bezpečí a že nic nezpůsobím tobě. Místo toho by každej chtěl něco zakazovat jinem, všimli jste si, že nikde nikdo nechce zakazovat sám sobě? Kolik lidí má pojistku na blbost? Málo a pak se s nima suď. Mimochodem, já jsem dalek toho odstřelit psa, ale s chutí bych střelil do kolena majitele. Zvlášť, když ani hovno po svým miláčkovi nesebere.
A jinak, ano mám ZP, ano utratil jsem několik výplat na izraelských trénincích sebeobrany a po jejich výcviku a mentální průpravě vím, že bych to nikdy v životě na ženu nebo dítě nenamířil. (s jedinou výjímkou, pokud by nebyla absolutně jiná možnost než výběr mezi mým a cizím dítětem - vlastní krev je v žebříčku nejvýš a pseudohumanisti ať si mektaj co chtěj, je to jen populismus, dokud v takové situaci nebudou sami) A poslední věc, v Arizoně jsem se cítil prakticky nejbezpečněji. Naprosto slušné jednání od všech. Ono totiž agresivně se vysírat a dělat ramena na někoho (menšího), když nevíš, jestli nemá technologii, která rozdíl vah a hmotností smaže je riskantní a mnohem víc lidí si to rozmyslí než zneužije. Všimni si, že nejvetší průsery jsou v těch státech USA, kde jsou největší regulace a v 90% se ke zbraním stejně dostali nepovolaní - fotr to špatně zajistil, bral prášky na hlavu, ale doktor to nikomu neřekl...
Já tvrdím, že trestně bezúhonný a zravý jedinec má mít právo vlastnit zbraň na obranu. Celá zbrojní regulace dopadne pouze na slušné lidi, grázl má nelegální na zákon z výšky sere. Stejně jako policejní zátahy proti pirátům silnic, v 99% vidím akorát u krajnice rodinu s passatem jak cvaká tučnou pokutu za 85 na 70 v polích za obcí. Pak nějaký ksindl jede 100km protisměrem po dálnici a policie neví co s ním. Taky vezmeme řidičáky, co kdyby nějaký majitel SUV chtěl machrovat!?!