Motor má kolísavý volnoběh a nižší výkon. Občas při průjezdu pravotočivou zatáčkou zhasne. Trpí tyto motory na opotřebování axiálních ložisek? Skoro to totiž vypadá jako když v zátočině odstředivá síla posune kliku od čidla otáček motoru a tím motor zhasne. Toto zhasínání se už děje delší dobu, ale ztráta výkonu a kolísavý volnoběh se objevilo až teď.
Diag. píše tyto závady:
Mód 03: Emise odpovídají chybovému kódu
Adresa 10 (Motor): 3 závad nalezeno.
P0120 - potenciometr skrtici klapky (G69): chyba v el. obvodu
P0105 - snimac nasavaneho/barometrickeho tlaku vzduchu (G71/F96): napajeci napeti
P0136 - rada valcu 1 - sonda 2: chyba v el. obvodu
Na co se prvně zaměřit? Díky za případný rady.
Xsara 1,4 55 kW horší chod motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Xsara 1,4 55 kW horší chod motoru
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
-
- Aktivista
Re: Xsara 1,4 55 kW horší chod motoru
[quote="Jarda-k"] Skoro to totiž vypadá jako když v zátočině odstředivá síla posune kliku od čidla otáček motoru a tím motor zhasne.
to je celkem silné kafé toto co jsi napsal když vidíš jaké má motor závady a neumíš je odstranit
tam musíš v první řadě rozebrat celé sání vyčistit podívat se jestli je těsné vyčistit klapku a ak zkusit znova, poté sledovat čidlo podtlaku které tak vyčisti sprejem a klapku zda dá 9O stupnů jezdit co bude, vyměn taky vzduchový filtr ten se doporučuje jak pak budeš asi měnit čidlo podtlaku
to je celkem silné kafé toto co jsi napsal když vidíš jaké má motor závady a neumíš je odstranit

tam musíš v první řadě rozebrat celé sání vyčistit podívat se jestli je těsné vyčistit klapku a ak zkusit znova, poté sledovat čidlo podtlaku které tak vyčisti sprejem a klapku zda dá 9O stupnů jezdit co bude, vyměn taky vzduchový filtr ten se doporučuje jak pak budeš asi měnit čidlo podtlaku
slovacek.milos: to je celkem silné kafé toto co jsi napsal když vidíš jaké má motor závady a neumíš je odstranit
Auto není moje, je kámošovo a já ho pouze napíchl. Projevy závad jsou tak, jak je popsal on.
Podle paměti závad to ale vypadá na elektrický problém, tak mě napadlo, že ty tři závady spolu můžou nějak souviset - třeba výpadek napájení.
To zhasínání motoru se už prý děje několik let - někdy to načas dá pokoj a pak se to zase objeví. Jednou jsem to řešil na focusu 1,6 a klika axiálně lítala několik milimetrů. Pak jsem se dočet na netu, že na to tyto motory trpí.
Auto není moje, je kámošovo a já ho pouze napíchl. Projevy závad jsou tak, jak je popsal on.
Podle paměti závad to ale vypadá na elektrický problém, tak mě napadlo, že ty tři závady spolu můžou nějak souviset - třeba výpadek napájení.
To zhasínání motoru se už prý děje několik let - někdy to načas dá pokoj a pak se to zase objeví. Jednou jsem to řešil na focusu 1,6 a klika axiálně lítala několik milimetrů. Pak jsem se dočet na netu, že na to tyto motory trpí.
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
-
- Aktivista