Klimatizacia - piskanie - skripanie pri Climatronic AUTO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mitko
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Klimatizacia - piskanie - skripanie pri Climatronic AUTO

Příspěvek od Mitko »

Passat B5, 2000, ATJ ( 1,9 TDI/85kW)
Pred vcerom sa mi zacalo ozyvat skripanie z klima kompresoru pri zapnutom AUTO na Climatroniku, skripot nie je konstantny, ale zvuk ( lozisko???) sa objavi, potom prestane s periodou asi 3 sekundy, a zda sa, ze nie je zavisly na otackach motoru. Klima chladi normalne. Doplnanie cca pred tromi rokmi.
Ked prepnem na ECON, zvuky zmiznu. Klinovy remen je napnuty dobre.
Predpokladam, ze povodcom skripotu by mal byt Klimakompresor.
Pokial viem, olej do klimy :? :? sa doplna spolu s chladivom, nic ine sa nepremazava.
Da sa s tym nieco robit, alebo je to zrale na vymenu kompresoru?
Passat Variant 1.9 TDi, 85kW, ATJ, r.v.2000
Klokan
Sběrač informací

Re: Klimatizacia - piskanie - skripanie pri Climatronic AUTO

Příspěvek od Klokan »

Mitko píše:Passat B5, 2000, ATJ ( 1,9 TDI/85kW)
Pred vcerom sa mi zacalo ozyvat skripanie z klima kompresoru pri zapnutom AUTO na Climatroniku, skripot nie je konstantny, ale zvuk ( lozisko???) sa objavi, potom prestane s periodou asi 3 sekundy, a zda sa, ze nie je zavisly na otackach motoru. Klima chladi normalne. Doplnanie cca pred tromi rokmi.
Ked prepnem na ECON, zvuky zmiznu. Klinovy remen je napnuty dobre.
Predpokladam, ze povodcom skripotu by mal byt Klimakompresor.
Pokial viem, olej do klimy :? :? sa doplna spolu s chladivom, nic ine sa nepremazava.
Da sa s tym nieco robit, alebo je to zrale na vymenu kompresoru?
Zkus lehce namazat remen silikonovym olejem. Pokud to prestane vrzat a bude chladit tak to neres - az to bude kompresor a hryzne se tak to poznas tak jako tak a poridis novy :-)

Casteji je hlucny ventilator pro klimu nez kompresor - zkontroluj.

ECON klimu vypne uplne - jak ventilator tak kompresor...
Mitko
Sběrač informací

Příspěvek od Mitko »

dakujem za rady, ale medzicasom sa to posunulo samo kusok dalej:

Klima prestala chladit, vcera vecer som rozobral cely predok, aby som sa k tomu dostal, a zistil som, ze sa rozsypala magneticka spojka.
Skrutka, ktora upevnuje spojkovy tanier ( lamelu) na osku kompresora, uplne chyba, a lamela sa da uplne vybrat z kladky klinoveho remena.
Neviem vsak, ci som nieco z pritlacnej casti lamely, okrem skrutky, nestratil ( tanierik spojky ostal v kladke).
Skusobne som lamelu pritiahol na osku kompresora skrutkou M6 tak, ze je pevne pritlacena na kladku ( lepsie povedane do kladky) klinoveho remena - permanent AUTO. Klima funguje, a neskripe.

Magneticka spojka vyzera podobne, ako v Matrixovom prispevku - tu je kompresor SANDEN, podla ETKA ja mam DENSO.

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=13196

ale oska kompresora nema vonkajsi zavit, ako na obrazku, zle vnutorny M6.
Passat Variant 1.9 TDi, 85kW, ATJ, r.v.2000
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“