chipmann píše:
Hmm uz aby konecne.nastala doba kdy vymlacovani DPF a katu bylo poradne postihovano ono je zazitek jet za takovym autem opravdu velky......
myslíš že když motor hulí a smrdí jak kráva tak to ten kat a dpf všechno vychytá tomu nevěř, a postih mašiny jsou extra drahé, tak maximálně kdo otevře obal a je na němpak svar,
mám několik vymlácených katů u nafty že by jízda za nima byla zážitek nebo nějaký smrad to se v žádném případě nekoná
zážitky jsou z hydraulického a podobných obtížně spalitelných sajrajtů, nebo vylítanýh šelem,
Noo prave a nase zeme.je plna vylitanych selem!! Ale.to ty prece musis vedet ne?! Nechtej mi tu namluvit ze kat v aute je zbytečnost o tom se tu snad nemusime vubec dohodovat ?!
aj mne auto obcas dymi pri regeneracii, ktore sa dost casto spustaju, aspon myslim, skoci mi spotreba z normalnych 6 na asi 10L cca kazcyh 50km...ale vacsinou vzdy pri okolo 2300 otackach...jak ste nakoniec vyriesili problem?alebo zistili ste kde je pes zakopany?dik
no zatial som s tym moc nepohol... diagnostika vypisovala nedosiahnuty tlak vyfukovych plynov rada valcov1 trvale... tak som uvazil ze bol vymlateny dpf a nebol softwarovo odstraneny... tiez sa nezorieval motor ako mal... na rychlosti dole kopcom bez plynu zacala sama klesat teplota...vymenil som termostat a rovno aj palivovy a vzduchovy filter... auto zacalo totalne papat naftu a zacalo dymit totalne ... jazda cc 10min stale dym a potom prestal ale akonahle zastavim na volnobehu zas ten biely dym... tak som poslal riadiacu jednotku na soft odstranenie dpf ... prisla mi vcera som ju namontoval ale ziadna zmena iba ta spotreba sa dala do normalu na 5-6 litrov... uvazujem aky dalsi krok ale na tusaka ze to bude robit turbo...
no uz ako sa vravil som dolietal... 100km jazdy turbenko si napapalo oleja a dojazdene ako som vravel turbo v prdeli... uz sa ani nerozijdem od zaparkovania od mojho minuleho prispevku... takze ma caka repas turba a cistenie celeho sacieho potrubia... ale mozno uz konecne vyriesena dilema dymenia ...
zdravim... poterboval by som poradit uz som v koncoch... turbo vymenene olej novy filte uz vsetky a nikam som sa nepohol... po vymene turba sa zdalo ze sa to zlepsi a bolo treba vypalit z vyfuku olej co sa tam nazbieral... ale uz som najazdil 1400km z toho 700 po dialnici a ziadna zmena ... na volnobehu stale dymi a pochvilke prestane... dnes som kukal na olej a je zas v cudu... od max na min... u som v koncoch... neviem co mam robit a kde zacat... mate neake napady alebo skusenosti? budem vdacny za kazdu radu...
jestli ti za 1400km ubyl olej z max na min, tak fofrem zkontroluj to repasované turbo, jestli nemá axiální a radiální vůli...to není normální tolik oleje na tak málo km. Já po výměně turba nedolil ani kapku, hladinu mám pořád na max (+- 1mm) a nalítáno už 8000 km. Se starým turbem jsem doléval vždy tak 0,4 l po 5000 km...
Lenze to turbo bolo ako nove .... vsetko sme kontrokovali ked sa zakladalo aj vole o ktorych hovoris.. je mozne zeby este inou cestou okrem turba unikal olej do vyfukoveho potrubia? Skusim zmerat kompresiu vo valcoch... lenze to mo zas nejde do hlavy kebyze boli kruzka vo valcoch zle tak by to bolo poznat na vykone a dymil by motor aj pod zatazou a nie len na volnobehu... asi to bude treba cele rozkopat pozriet hlavu a tesnenie pod hlavou... nikto sa s tymto nestretol??? Cert mi bol dlzen tento motor...
chipmann píše:
Hmm uz aby konecne.nastala doba kdy vymlacovani DPF a katu bylo poradne postihovano ono je zazitek jet za takovym autem opravdu velky......
Kde jsou ty doby, kdy byl citit smrad z vejfuku. Ja mam v kolone vetsinou zazitek uz jen s hulicim ridicem, co si predemnou v kolone potahne jointa, pak stahne okno a vypusti obsah svych zuhelnatelych, pripadne zfetovanych, plic do luftu.
fabiátor píše:Jo Milosi, ale to neni smrad, to je vune koziho dechu
jo kozí dech ale když ji jede adesát pohromadě je to jiný matroš ale furt hezký, já jich dneska potkal i s pávama já jezdím taky s 638 a taky si užívám