Citroen Jumpy 1,9D špatně funguje čerpadlo?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Citroen Jumpy 1,9D špatně funguje čerpadlo?
ahoj,
mám citroen jumpy 1,9 diesel bez turba,
chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co může způsobovat že motor při přidávání z volnoběhu začne zvyšovat ot až tak v půlce plynu, najedou vystřelí asi na 2000ot, nejde přidat plynule, když je motor v ot tak nad 1200 plyn funguje do vzdálenosti 0,5cm od dorazu na čerpadle.
Čerpadlo je Bosch Ve mechanické, žádná elektronika.
Špatně držel i volnoběh, držel tak 400, přidalo se jakoby na na naftě a už drží asi těch 700 ale není to ono.
Předem děkuji za odpověď
mám citroen jumpy 1,9 diesel bez turba,
chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví co může způsobovat že motor při přidávání z volnoběhu začne zvyšovat ot až tak v půlce plynu, najedou vystřelí asi na 2000ot, nejde přidat plynule, když je motor v ot tak nad 1200 plyn funguje do vzdálenosti 0,5cm od dorazu na čerpadle.
Čerpadlo je Bosch Ve mechanické, žádná elektronika.
Špatně držel i volnoběh, držel tak 400, přidalo se jakoby na na naftě a už drží asi těch 700 ale není to ono.
Předem děkuji za odpověď
Naposledy upravil(a) JorgeRs dne 22 zář 2015, 15:17, celkem upraveno 1 x.
Děkuji za odpověďi
motor vůbec nekouří, stalo se to při dojíždění na semafor(předtím běžel bez problémů), nedržel volnoběh a nešlo přidat,
při jízdě se to chová normálně akorát když se ot blíží k volnoběhu tak motor začne cukat, po přidání nad 1200 funguje zase čistě, zrychluje podobně jako před tímto problémem.
Startování před přidání nafty na čerpadle šlo špatně, skoro nechytalo, když chytlo tak volnoběh držel tak 400ot, s plným plynem auto chytlo skoro hned.
Zkoušel jsem měnit palivoví filtr a nepomohlo.
Auto má asi 180 tkm a jsem první majitel takže tyto kilometry by měli sedět.
motor vůbec nekouří, stalo se to při dojíždění na semafor(předtím běžel bez problémů), nedržel volnoběh a nešlo přidat,
při jízdě se to chová normálně akorát když se ot blíží k volnoběhu tak motor začne cukat, po přidání nad 1200 funguje zase čistě, zrychluje podobně jako před tímto problémem.
Startování před přidání nafty na čerpadle šlo špatně, skoro nechytalo, když chytlo tak volnoběh držel tak 400ot, s plným plynem auto chytlo skoro hned.
Zkoušel jsem měnit palivoví filtr a nepomohlo.
Auto má asi 180 tkm a jsem první majitel takže tyto kilometry by měli sedět.
Proč bys ji sundaval, povol jeden šroub zpředu, potom ten pod rozvodovým kolem, máčkni na kladku proti péru a ten šroub pod kolem vačky utáhni a řemen máš volný...Nebo ta kladka je špatná? Tady kladky přežijí majitele..Když kontroluješ čerpadlo, tak nastavit rozvody a ten šroub M 8 tam musí jít volně do toho kola a pokud máš kolo čerpadla s tou matkou, která kolo současně stahuje, je tam díra ještě na druhý šroub, ale ten tam jde trochu nakřivo...a takhle je to správně...Možná by stálo zato jen sundat víko čerpadla a kouknout, jak ta páka táhne. A jinak nezkoušel si sundat tu páku plynu a přidat přímo za ten tisícihran, co to udělá?
nepropadat panice...
chci jí pak vyměnit až budu asi měnit čerpadlo, vypadá že je ještě původní( jiný výrobce než vodní pumpa a vodící kladka.
Jinak jsem tu páku zkoušel přesadit, furt to samé.
když na motoru držím co nejmenší ot před spadnutí do nevolnoběhu tak 1500ot (nemám otáčkoměr nevím přesně) chvíli běží na 1500ot a zničeho nic to spadne na 600ot asi, v ot to prostě reaguje hned na plyn i na malé přidání tak pružinka bude dobrá.
Jinak jsem tu páku zkoušel přesadit, furt to samé.
když na motoru držím co nejmenší ot před spadnutí do nevolnoběhu tak 1500ot (nemám otáčkoměr nevím přesně) chvíli běží na 1500ot a zničeho nic to spadne na 600ot asi, v ot to prostě reaguje hned na plyn i na malé přidání tak pružinka bude dobrá.