Moderátoři: šulda, Moderátoři
fi.lip píše:při vypnutém topení mi na diagnostice ukazuje pouze stav akumulátoru a teplotu vody,po zapnutí testu žhavičky mi ukáže žhavení 67% a čidlo plamene 1,032 Ohm. To oběhové čerpadlo nejde a nejde nic ani do jeho přívodu,při napojení žárovky. Zvláštní že ho to jako chybu neukazuje
mir77 píše:Po marných pokusech zde v tématu o Webastu a na vw-clubu bohužel musím založit vlastní vlákno. Doufám, že mi někdo poradíte.
Snažím se spíchnout na koleni diagnostickej kabel pro dostavbový Webasto Thermo Top E, které mám v Octavii I.
Z různých témat jsem vyčetl, diagnostika běží pouze po K-lince a stačí obyč KKL kabel. Jen napojit pin č. 7 na žlutý kablík na obrázku níže.
Sehnal jsem si tedy OBDII konektor samici, vytáhnul si pin 7 a potom + a - na svorky na baterku. Kabel po zapojení svítí, v PC se mi nainstaloval jako serial converter či co, prostě klasika.
Software mám Webasto Thermo Test 2002 V2.08. Nastavil jsem COM port tak, aby odpovídal tomu, který je ve Windows ve správci úloh, ale vždy když se pokusím vybrat typ topení či pustím autoscan, tak to skončí tabulkou s nápisem "The selected COM port cannot be used!"
Jedu na Windows 7 32-bit. VAG-COM 3.04 mi komunikuje zcela bez problémů, takže se ptám co s tím