Na začátek se omlouvám, že zakládám nový topic, vím že podobný věci se tady řešili už hodněkrát, ale témata jsou většinou starý. Vybírám OI combi, OII za peníze který mám k dispozici by nebyla nic moc, možná připadá do úvahy ještě GIV variant (kdyby se našel nějakej opravdu krásnej) a hlavní problém je jakej vybrat motor.
Líbilo by se mi ASZ, ale najít slušnej kousek za rozumný peníze není úplně jednoduchý, takže další favorit by bylo ASV. U toho mě láká hlavně spolehlivost a přívětivější servis. Nabízí se ještě varianta Tourky s AXR ale co jsem tak pročítal tak prý to šlo pod označením TOUR s kvalitou dolů, ale nevím ?

U ASZ se možná obábám toho, že je tam víc dílů který jsou finančně náročnější na opravu (ALka vstřiky, 6-ti kvalt s 240 setrvákem....) nebo zbytečné obavy??

Nebo už v dnešní době nemá cenu kupovat OI, ale radši přidat a koupit OII?? Jednu OII doma máme a není to vůbec špatný a i přes nájezd cca 270 000 pořád šlape naprosto perfektně.
Další Fabii nechci už by to byla v pořadí 3.
Auto plánuju pořizovat na delší dobu.
Zásadní zvyšování výkonu v plánu nemám, u PDčka maximálně časem soft u rotačky trysky+ soft.
Rozpočet +- 100 000,- na auto + něco na prvotní servis ( cca 15-20 000,-)
Předem díky za veškeré podněty.