Kotouče Brembo Max - dotaz pro znalce

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

favo
blázen
Odpovědi: 0

Kotouče Brembo Max - dotaz pro znalce

Příspěvek od favo »

Měl bych tu dotaz na zdejší mechaniky či prodejce dílů.
Před cca pár hodinama jsem dával na svého golfa nové kotouče Brembo Max a desky Brembo a co mě po rozbalení překvapilo je, že kotouče nebyly tak tmavý jak si je pamatuji z fotek či prezentací výrobce a měly zalakované hrany a větrací otvory plus náboj, mimo dosedací plochy, jako jejich standartní řada, kterou jsem montoval asi před rokem.
Dále byl popis kotouče vypálen laserem na dosedací ploše, ale původně byl na obvodové hraně kotouče vyražen.
Na krabici je datum srpen 2015 a tak by mě zajímalo zda výrobce změnil tenchnologii, že už nejsou kotouče tak tmavý a nebo se jedná o repliku.
V krabici byl i nějaký certifikát a návod k montáži a tak by mne zajímalo zda mám šanci nějak ověřit zda jde skutečně o výrobek firmy Brembo a nebo padělek, protože když koukám na jejich italský stránky, tak tam mají fotku stále tmavých kotoučů.
Drobný detail byl i to, že na etiketě bylo zaškrtnuto, že balení obsahuje i potřebné šrouby k uchycení kotuče, ale v krabici žádné nebyly a na jejich stránkách uvádí také že jsou součástí balení.
Loni jsem montoval kotouče komplet předek i zadek Brembo a desky Textar.
Výsledek byl ten že to stálo za vyliž pr*el a nejhorší byly přední brzdy které si fungovaly jak se jim zrovna zachtělo.
Následně jsem dle krabice zjistil že zadní byly Made In Italy a přední Made In Poland, kam se údajně celá výroba přestěhovala.
Nerad bych i u těchto brzd zjistil, že jsem vyhodil prachy oknem.
Díky za každý postřeh.

Přidám i pár fotek, třeba se budou hodit.

http://img8.rajce.idnes.cz/d0802/5/5165 ... .jpg?ver=2
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

na lakovanych kotoucich je značení na čele. Tak jak tady.
Měl jsem je na passatu a byly též světlé. Nečekej od nich nic zvláštního.Já s nimi spokojený nebyl.Na oktu jsem nasadil roadhouse a zdá se že to brzdí hodně slušně.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Tome to je plán B jít do nějakých hodně levných aby mi aspoň nebylo líto peněz kdyby to nefungovalo.
Zatím brzdy zajíždím podle návodu, ale v porovnání s předešlými brzdami tyhle mají ostřejší nástup, což mi vyhovuje, tak snad to tak zůstane.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
tantor-bn
Přispěvovatel

Příspěvek od tantor-bn »

ja som ich mal na ibize a brzilo to. Pozeram že jak maš napisane brembo a vedla toho MAX ta to maš na inom mieste ako som mal ja.
Cupra TDI
slovacek.milos
Aktivista

Re: Kotouče Brembo Max - dotaz pro znalce

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="favo"]Měl bych tu dotaz
prosím nezlob se na mě https://www.youtube.com/watch?v=Doj_s1u ... oj_s1uCg08
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

favo píše:Tome to je plán B jít do nějakých hodně levných aby mi aspoň nebylo líto peněz kdyby to nefungovalo.
To je vždy dilema, jestli to dražší bude kvalitnější a jestli to levnější se nebude muset ihned předělávat. Jinak brzdy RH mám taky a super, ale jak se chovaj při palbě ti neřeknu.
AMF; M47/T2
kupec18
Přispěvovatel

Příspěvek od kupec18 »

Ja měl teda bremba na zadku a žadna slava to nebyla, a tyhle typy dražkovane děrovane atd už na auto nechci protože to žere desky jak cip.

Zatim jsem byl vždy nejvic spokojen s ATE
Škoda Superb 1.9TDi PD 96kw 230tkm
Škoda octavia 1.8T 20v
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kupec18 píše:Ja měl teda bremba na zadku a žadna slava to nebyla, a tyhle typy dražkovane děrovane atd už na auto nechci protože to žere desky jak cip.

Zatim jsem byl vždy nejvic spokojen s ATE
zajdi si do kel, pokud máš známeho prodavače, řekne ti že nejvíc reklamací je na ate
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Ja taky jezdim predek i zadek na ATE.Maximalni spokojenost.Brembo ne, ty jsem mel jednou a naposled.
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

Brembo max a drážkovaný už nikdy..Hučí to ,nebrzdí to..Teť mám starline kus za 600kč a věřte nevěřke je to super.Ty bremba jsem měl s deskama textar skosené a fakt katastrofa..
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já ty brembo max měl. Měl jsem i ate powerdisc a nebyl jsem spokojený. Pořád jsem čekal až si konečně sednou až jsem si zvykl že to nebrzdí.A osvědčená kombinace brembo textar už taky není to co to bývalo.Hodně montuju ty RH a lidi jsou spokojení.Za ty prachy jsou hodně slušné.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tisíc lidí, tisíc chutí. Jako se vším.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Ja mam na 2.4 TD Brembo Max i desky Brembo. Naprosta spokojenost a je to docela tezky auto. Bez ABS.
favo
blázen

Re: Kotouče Brembo Max - dotaz pro znalce

Příspěvek od favo »

slovacek.milos píše:
favo píše:Měl bych tu dotaz
prosím nezlob se na mě https://www.youtube.com/watch?v=Doj_s1u ... oj_s1uCg08
Miloši já se nezlobím, písničky od Petra Nováka znám skoro všechny, včetně textů. :D

Chlapi mě ani tak nejde oto jestli to bude brzdit nebo ne, konečně obyč Bremba s deskama Textar jsem tam měl před tímto a stálo to za prd, proto jsem si řekl že poslední šance je zkusit něco lepšího než tuhle značku odepíšu úplně a nejlépe v kombinaci s jejich destičkama abych mohl vyloučit fakt, že se k sobě prostě tahle kombinace nehodí.
Mě jde hlavně oto, jestli to jsou pravý Brembo Max nebo kopie, protože vypadají úplně jinak než co prezentuje výrobce.
Drážkovaný kotouče vám v práci vyrobím do hodiny a je fuk jestli chcete vlnovky jako používá Ate nebo jen čáry jako mají jiní, ale ty kotouče Max mě zajímají proto, že by měli být vysoce nauhličený a když se tahle zkutečnost tu řešila před nedávnem, tak nikdo nedokázal odpovědět včem by měly být takto vysoce nauhličený kotouče lepší a tak jsem si řekl že to prostě vyzkouším, ale nejsem si bohužel jist že to co jsem koupil je to co jsem čekal.
Ujistit se chci i proto, abych věděl kde příště kotouče nekupovat.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Gardner
Přispěvovatel

Příspěvek od Gardner »

Ja mam dojem ze to budou origo bremba, kupoval jsem zadni a taky vypadaji jak popisujes, lakovani, laser napisy, i to baleni. Tedy repliky to nebudou jen nejaka inovace ve vyrobe.
A3 ASV 178kW GTD1752VRK
❤ CR 250 2001 43kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“