subaru legacy outback po rozvodech chytne a hned chcipne

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sedan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

subaru legacy outback po rozvodech chytne a hned chcipne

Příspěvek od sedan »

Zdravim pánové potřebuji radu,
na subaru legacy outback 2.5i 121kw 4x4 r.v. 07 sem měnil rozvody a ted to na startuju a hned to chcipne KTSka bez chyb. Ješte napíšu postup jak sem to dělal protože mi něco neštimuje. Kola vačky a kliky sem dal na znacky se starýma rozvodama. Když sem rozdělal nové rozvody tak na řemenu byly tři rysky tak sem kouknul na postup co a jak. Na levou vačku sem dal řemen s ryskou na rysku s vačkou to samé na klice. Ale na prave vačce mi ta ryska na řemenu neseděla o zub jak v před tak za (když sem to nastavil podle rysky na řemu a kole vačky tak mi to zase nesedelo s ryskou na tom plastu). Ale ryska na kole vačky sedí s ryskou na tom plastu. Tak sem očistil starej řemen a našel starý rysky. Počet zubu sedel stejne 232 ale když sem přiložil řemeny k sobe tak my ty rysky neseděly o zub. Tak jsem nasadil novej řemen párkrát protočl a rysky na kolech seděly. Tak sem to poskládal a šel nastartovat. A auto nastartuje chytne a cca 3s běží a chcípne. Ještě sem měnil svíce. Díky moc za každou radu.
F1 1.9Sdi r.v.02 405000km, spolehlivý pracant
katany
Přispěvovatel

Příspěvek od katany »

tohle vypadá spíš na jinej zádrhel ... tohle by snad mělo tak nějak běžet i o zub ... běží jak má, nehoupe ? I když chápu, že za 3 vteřiny těžko soudit. Tahle se chová immo když nenačte klíč ...
B5 AFN
F2 HTP :D
kubima
Přispěvovatel

Příspěvek od kubima »

přesně tak. Navíc jestli to chytne na hned tak rozvody bych nepředpokládal. Spíš popřemejšlej na co všechno si musel sáhnout abys mohl rozdělat rozvody, nějakej kabel něbo něco.
katany
Přispěvovatel

Příspěvek od katany »

čidla vaček atd. nevim ... moc mě nenapadá, tenhle motor neznám
B5 AFN
F2 HTP :D
mesi3
Přispěvovatel

Příspěvek od mesi3 »

řešili jsme docela dlouho xtraila dieselovyho ten nechtel chytit, tak jsme mu odpojili snimac na vacce a uz bezel, (pamet zavad podle kts prazdna) byl to opravdu snimac, nicmene u tebe s emu muze zdat ze jsi mimo toleranci.. nekdy ani diag neni vsemocna, zkus něco odpojit pokud pujde aspon v nouzaku znaci to spise eletrickej problem ...
Oktávka AHF 185 HP / 428 N.m - POWERED BY DIESELPOWER - Sold
MB E63s 585 HP / 800 N.m- Série
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tady je divné, že to předtím šlo. Právě tady by se osvědčilo označení fixem před demontáží rozvodů, ten by něco řekl. Proběhl bych to zpátky, co mechán dělal a co vše odpojil, protože aby z ničeho nic odešel snímač je divné..Taky bych řekl že je něco mimo toleranci, což mohou být právě ty rozvody...i když to chytne na otočení...Motor už je kompletně nastrojen nebo je tam jen to nejdůležitější..?
nepropadat panice...
honzik.habr
Přispěvovatel

Příspěvek od honzik.habr »

Jedna vačka ti skočila přesně o půl otačky jinak . Mě to udělala myslím že pravá horní a dělalo mi to to samé. Všechno sem si nastavil, sundal řemen vyměnil kladky , a když sem odběhl pro vod čerpadlo tak se vačka o pul otačky otočila. Nastavil sem to znova a už to fakčilo. to sou ty jejich 3 značky na kolech (LOL)
Dával sem rozvody od INA a značky mi seděly
sedan
Přispěvovatel

Příspěvek od sedan »

Tak pánové, záhada vyřešena (LOL) . Když sem to startoval tak jsem neměl připojenou hadici od klapky k filtrboxu (jen zapojena váha aby to nacházelo chybu) . Jen nechápu proč to bez toho nechtělo chytnout. Asi to musí mít nějakej podtlak (wallbash) .
F1 1.9Sdi r.v.02 405000km, spolehlivý pracant
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Protože jsi připojil váhu.Kdyby ne tak by jednotka zapsala chybu a dávkovala palivo z mapy a ne podle váhy přez kterou to nesálo.Jednou mě takhle vytrestala mazda komprex nedal jsem na kompresor klínák a chtěl jsem to natočit abych to mohl sledovat a ono to nešlo trvalo mě to pěkně dlouho než jsem na to přišel hold za blbost se platí.
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“