klugi nerozumíte někdo kotlům? mám plynovej kotel panther 12 kto na vytápění a ohřev vody.v kotli je čerpadlo WILO a začalo týct.tak sem ho přetěsnil dal sem nový těsnění.zapnul sem kotel chvilinku dobrý a začalo zase kapat tak pořád dotahuju chvilku dobrý zase začne kapat tak sem zase přitáh zase chvilku dobrý už bych řek že nemám kam dotahovat a zase kape.připadá mi že to čerpadlo je hodně rozpálený ale když sem ho měl rozdělaný točilo se lehce maká i potichu.mám to 6 let.nemáte někdo zkušenost?
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
kolik ti to v tu dobu ukazuje tlak vody?? po vypnutí čerpadla klesne tlak hodně?? já mám teda thermonu ale ještě je tam takový sítko který muže být zahumusený já to čistím pravidelně (nebo jak postřehnu že hodně kolíše tlak vody po vypnutí/zapnutí čerpadla)a tak mi čerpadlo nikdy neteklo ale soused tomu se stalo to že začalo téct tak mu ho kamarád přetěsnil a za chvíli zase takhle asi třikrát a pak mi o tom řekl šel jsem juknout (on má nějaký italský kotel) a vždy po sepnutí čerpadla tlak šuup nahoru no a on má dokonce dvě sítka obě ucpany tak se vyčistili a přestalo kapat a tlak nekolísal. vypneš kotel to sítko bývá v takovém kohoutu co má z čela matku kohout zastavíš (voda není nutno vypouštět) povolíš matku z čela vyndaš sítko proplach dat zpět a jedu.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
díky za odp. sítko je akorát na přívodu vody vyčistil sem všechny ty ventily před čerpadlem a na něm s největší pravděpodobností to teče vedle toho těsnícího kroužku půl čerpadla je plastová půl litinová a v ty litině je nalisovanej hliníkovej kroužek na ktery se dává těsnění a kolem něho to podtýká zkusil sem to zatáhnout mamutem ale myslím že to nepomůže.takže nový čerpadlo.bydlím v novostavbě 5let a pořád něco řeším sere se jedna věc za druhou a to ještě mám kliku že sem si většinu stavěl sám.
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
skoro presne to iste mi predvcerom robil opravar kotlov stale strata tlaku vycistil sitko pretesnil pri cerpadle unik nanovo natlakoval expanzku chcem len povedat tu gumicku namazal jarou a povedal ze netreba menit cerpadlo len tu plastovu cast prisrubovanu k nemu navrchu je odvzdusnovak ale musel objednat novu lebo su dva druhy nove cerp cca 125EUR
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431