Co poskladat do BXE - spolahlivost/vykon
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Co poskladat do BXE - spolahlivost/vykon
Zdravim pani, idem s prosbou o radu alebo nasmerovanie.... Odkupil som od jednej firmy OII BXE v slusnej vybave a v dobrom stave, je to 2008 a jazdil na tom v podstate 1 clovek - veduci pobocky takze napriek tomu ze ma na tacho cez 400 auto je v dobrom stave, pravidelne a poctivo servisovane. Motor ma vybuchanu hlavu od vstrekov, turbo v nie najlepsom stave, vacka poznacena, hydra takisto. Dal som tam druhy motor - BJB, nastrojil som vrch na bxe na povodnu elektriku, dal novu spojku rozvody, porobil drobnosti a auto zostane v rodine.... Nic ma netlaci, ide dobre len by som chcel dat naspat povodny motor a urobit ho na 100% na spolahlivost a mozno trosku zvysit vykon, nejde mi o zavodenie myslim ze bude stacit nieco okolo 140-150k. Otazka znie - caka ma oprava hlavy, vyvlozkovanie vstrekov, repas turba a podobne, takze na co sa mam zamerat - aku vacku, vacsie turbo- ake, nechat dvojhnotu alebo dat jednohmotu(mam) a inu lamelu/pritlacak? Mame karavan, takze aj s ohladom na to....
Dakujem
Dakujem
Daj tam turbo GT1749VB, na 150-160ps to bude mať bohatú rezervu,pasuje kus za kus,akurát na výstupe treba prevarit prirubu výfuku alebo si vyrobiť redukciu ( tak to mám ja). Hlavu si zozen jazdenku, daj nové zdvihatka (čierne INA), novú vačku, vstreky ti stačia sériové AG -cka ak sú ok,jednohmotu už podľa uváženia ( prídeš o časť komfortu), dobrý soft, a vozís sa spoľahlivo a svižne.
LEON 1P BXE 2010, 1749VB,1043,soft Netopier, 180/380
- marena tdi
- Aktivista
nebude pasovat EGR vedení a předehřev. Tak že výměna kus za kus to rozhodně není .
Já si například koupil taky BXE a jen jsem vyměnil turbo a udělal softwer na míru. Spojka a vstřiky jsou puvodní. Jede to pěkně ale s jídlem roste chut . Pro větší porci kobyl by to stejně chtělo 6g převodovku
.
Já si například koupil taky BXE a jen jsem vyměnil turbo a udělal softwer na míru. Spojka a vstřiky jsou puvodní. Jede to pěkně ale s jídlem roste chut . Pro větší porci kobyl by to stejně chtělo 6g převodovku
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Áno,máš pravdu, ja som to vodou chladené EGR komplet vyhodil,zvykne to kradnúť nemrzku pri veľkom nájazde ( ja už mám 390 tis.km),dal som zaslepky, no vždy sa tam da supnut klasická EGR trubka napr. z ARL a EGR spojazdniť. Ohrievanie motora sa nezmenilo, mám cca 180PS a 380Nm, všetko drží,dlhodobá spotreba 5,4l...., a 6q idem riešiť aj ja,jazdím veľa diaľnice,chýba to veľmi.
LEON 1P BXE 2010, 1749VB,1043,soft Netopier, 180/380
Diky za reakcie, tak teda vsetko povodne, ine turbo a soft.... Tak som aj predpokladal.... Neda sa nieco lepsie poskladat do tych zvodov z BXE? A este by som potreboval niekoho na ten soft zo zapadneho slovenska.... Viete poradit? Ale mal by to byt fakt niekto dobry, kto tomu rozumie a spravi soft na mieru... Je mi jasne ze to bude stat peniaze ale nechcem mat z toho dymovnicu....
- marena tdi
- Aktivista
turbo ti muze poskladat treba www.Turbosport.cz a softwer na miru na slovensku treba www.bhmotorsport.sk
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
Otazka znie ci ma ten predohrev nejaky velky vyznam ked v softe sa aj tak vypne EGR.... Asi by som tam teda dal VB a zaslepky namiesto prepoja zvody-predohrev. Mam tam webasto takze ohrev motora je v zime v pohode aj pri kratsich trasach. MajoTDI ta redukcia co mas, robil si si ju na mieste alebo mas aj nejaky nakres? Viem o co ide, len ak by existoval nakres dalo by sa to pripravit dopredu.
- marena tdi
- Aktivista
- marena tdi
- Aktivista
-
UchoTD
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Turbo ti posklada aj bhmotorsport,soft spravi tiez,pripadne rb-digital,tu ma nick acryll,dohodnes snim co tam naskladat a naladi to na brzde 
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Skutočne máš povodnú spojku (t.j. 228 2 hmotu a drží ti to ? )marena tdi píše:nebude pasovat EGR vedení a předehřev. Tak že výměna kus za kus to rozhodně není .
Já si například koupil taky BXE a jen jsem vyměnil turbo a udělal softwer na míru. Spojka a vstřiky jsou puvodní. Jede to pěkně ale s jídlem roste chut . Pro větší porci kobyl by to stejně chtělo 6g převodovku.
A ďalšia otázka , aby som nezakladal nové vlákno , čo všetko treba na prestavbu na 6Q pretože po dialnici s touto prevodovkou je to tragédia , a približne čo by to stálo .....
Naposledy upravil(a) Martin.D dne 14 úno 2016, 11:51, celkem upraveno 2 x.
Kia Sportage 2020 1.6 crdi 136 ps
Octavia 2 FL 2011 - BXE - 142 PS
ex Kia Ceed 2014 1.4
ex Peugeot 107
ex Octavia AHF
Octavia 2 FL 2011 - BXE - 142 PS
ex Kia Ceed 2014 1.4
ex Peugeot 107
ex Octavia AHF