je tu opravář praček??

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Mám pračku Dandy snad už 10 let, hlavní závady jsou vylágrování ložisek na bubnu, /měněno 3krát/pak odešlo čerpadélko napouštění vypouštění. Mám náhodou kámoše, který tohle opravoval, tak dle něho mozek je na věčnost, max. odejde motor /měnil jsem jej ale zbytečně/, jinak vše drží..Nedávno jsem byl v elektře a podobná pračka jen s jiným krytem jako mám já /na 6kg/ je pořád v prodeji. Tuhle jsem s kámošek pokecával a on, jsou to ale dneska sráče a já mu říkám, ale co ta moje? Ložiska a gufera za pár šupů a jedno čerpadélko..No jo, to je fakt... :)
nepropadat panice...
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

whirlpool za celkových 5let co měla prodlouženou záruku odešla 3x ta samá věc(elektronika). Štěstí bylo že nám jí v té záruce vyměnili za novou jinou značku. Jinak opravdu ji pán opravoval počítačem (crazy) . Jinak na otázku jakou tedy vzít jinou odpověděl že je to jedno všechno je to stejný sráč.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jo.Naši po tom co je přestalo bavit honit tatramatku po koupelně koupili nějakou romo.Po pěti letech se co dva roky koupily ložiska za 300kc a bylo.Jenže prej je to sráč tak koupili nějakou elektrolux a to je šunt největší.Sralo se to ještě v záruce a pak po dalších 4 letech upadl motor a bylo vyřešeno.Nikdy ta pračka nebyla dobrá. Babina má tu samou jen jiný ovládací panel a je to úplně ten samý krám.Při ždímání to třepe celou chalupou.To ta romo tu jsem teď. sundal z půdy nasypal do ní. 500 a jede jak nová.
Dneska je to všecko jeden krám.A nejen pračky.Takže asi fakt koupit nějakou lacinou a když padne tak další.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Viete co maju spolocne pracky vyrobene v roku 1985 , 1995 , 2005 a v roku 2015 ???
Vsetkym konci zivotnost v roku 2017 (LOL)
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

sakra to je svatá pravda (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A jakou máte vy hoši? Je to jako se Š 120 , která také dobře jezdila, ale dneska do ní nikdo nesedne.Proč? Řeklo by se, že pračka je jen pračka, ale právě ten kámoš má ještě nové komponenty na starou máňu, jak jeho žena říkala opravdu spolehlivé, neokradené na materiál pračce ROMO, a tak chtěl starou pračku zgenerálkovat a opět používat..Ale manželka povídá, přesně jak se tady píše, dej to někomu, já ji zase nebudu honit po koupelně a přivazovat.. A má stejně málo programů..Takže já milovník starých poctivých výrobků při těchto stezcích říkám, proč si je lidé opět nepořídí a nepoužívají?
Například včera můj kámoš, kterému jsem sundal hlavu z MB CDI, teď dolujeme žhavičky a hlava půjde na natlakování a povídá , ten sráč zapálím, tohle je Medvěd? Je to sráč na sráče, když to vidím rozebrané a jak je to dělané je to ostuda..Zlatá 200 D -123 , to byl medvěd...Tak mu říkám, tak si ho kup, jsou ještě zánovní kusy....ale počítej, že do PRAHY nedojedeš za 5 litrů, ale za 8 litrů a do kopce budeš trpět, až budeš dávat trojku a bude tě předjíždět seicento..a to nemluvím o klimě, bez které ve svých 70 ti letech už nechceš jezdit..Koukal na mne a povídá, no to bych si asi těžko zvykal... :)
A mimochodem dnešní pračky jsou levnější než tehdy a to tehdy byl plat 2000 kč a dnes 20000kč..Takže někde se uspořit asi muselo, ne?
nepropadat panice...
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

jericho-3 píše: do kopce budeš trpět, až budeš dávat trojku a bude tě předjíždět seicento..a to nemluvím o klimě, bez které ve svých 70 ti letech už nechceš jezdit..

zapoměls dodat že Seicento bude prázdné a v tom MB bude sedet 5 lidí, v kufru 8pytlů cementu a ještě vozejk s pískem a míchačkou.

klima se dá dodělat a elektrický okna taky.

problém jsou náhradní díly, které už neseženeš a kupovat si auto abys pod ním ležel je pičovina.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jj, ten starej 200D byl fakt lenóra, 220 lepší, 240 ještě lepší
super byl 124 250TD to bylo letadlo (noteeth)
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Můžu potvrdit co mám 200D tak to je opravdu ale opravdu nejpomalejší auto co jsem řídil :D Zase ale spotřeba do 6 litrů a jezdí to na všechno a topení je luxus :) Mám ještě piano 240D to už jezdí líp ale pořad 4kvalt.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

ono se to samozřejmě nedá srovnávat s dnešníma TDi apod., ale kdysi to byly kočáry no
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jericho-3 píše:A mimochodem dnešní pračky jsou levnější než tehdy a to tehdy byl plat 2000 kč a dnes 20000kč..Takže někde se uspořit asi muselo, ne?
To máš pravdu, když jsem někdy v roce ´93 kupoval rodičům k vánocům pračku AEG (top model), tak jsem za ní dal (kamošskou cenu) cca 22TKč. Pere dodnes bez jediného servisního zásahu, pravda prala převážně pro dva lidi a posledních 15 let již pouze pro mamku. To se ještě top modely AEG vyráběly v Německu a ne v Itálii, mimochodem AEG, Electrolux a Zanussi leze z jedné fabriky. Asi v té době ještě nebyla "kurvítka" v elektronice a obecně se moc neřešilo "zárukové inženýrství"...
GIV Variant TDi ???kW
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

jj AEG mají naši 15 let a super, prostě drží, taky je made in Germany
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Slavkov píše:
jericho-3 píše:A mimochodem dnešní pračky jsou levnější než tehdy a to tehdy byl plat 2000 kč a dnes 20000kč..Takže někde se uspořit asi muselo, ne?
To máš pravdu, když jsem někdy v roce ´93 kupoval rodičům k vánocům pračku AEG (top model), tak jsem za ní dal (kamošskou cenu) cca 22TKč. Pere dodnes bez jediného servisního zásahu, pravda prala převážně pro dva lidi a posledních 15 let již pouze pro mamku. To se ještě top modely AEG vyráběly v Německu a ne v Itálii, mimochodem AEG, Electrolux a Zanussi leze z jedné fabriky. Asi v té době ještě nebyla "kurvítka" v elektronice a obecně se moc neřešilo "zárukové inženýrství"...
Ještě do té korporace přidej Philco.
OCTAVIA- ALH
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

tak tak pozoruju že všechno leze z jedný fabriky a (vždy několik značek) ale cena je velmi rodílná i na těch značkách z jedné fabriky. Tak po čem koukat?? Bosch mi nenabízejte dnes jsem objížděl opraváře kvůli te naší a všude stala na opravu kvanta BOSCH praček takže to o něčem vypovídá.
Tak pokud to tedy neopraví tak co??? Do miele nepůjdu 30 za pračku nedám jelikož než doslouží bude mít vysokou spotřebu energie takže pračka na 20 let nemá smysl ale něco na deset let jako to bylo ted ccakolem 10-16000kč
znovu siemens z vlastní zkušenosti?? AEG?? indesit?? nebo srát a za batovských 4999 beko na 3 roky??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

říkám LG (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“