tak prej já jsem idiot, no to mě poser, ale nechat si téct potok do kuchyně je v pořádku?
Dopiče vykopej strouhu až do potoka, podbetonuj to vrstvou 5cm betonu, na to vystav zeď, na zeď natáhni ipu a zasypat velkejma oblázkama.
U baráku to stejné, natáhnout alespoň metr na výšku ipu na to tvrdej polystyren. Za každou cenu musíš držet vodu od baráku.
Ty injektáže mi byly taky doporučený v jednom nejmenovaném znaleckém posudku, nějké svinstvo s pryskyřicí a chemikáliema, je tam jedno velké ALE:
* problém je smíšené zdivo
* problém je že se to časem rozpadne a musíš to obnovovat
* cena
* není to stoprocentní.
Jinak netuším proč odsuzuješ základní izolaci proti vodě? Víš, ona cihla je vypálená hlína a rád bych ti ukázal co se stane s cihlou která je dlouhodobě vystavena vodě (ale nemůžu protože soud ještě probíhá). Prostě se to vyvalí na jednu stranu a sesype se to na jednu hromadu. Ta cihla naprosto ztratí všechny svoje vlastnosti.
Dále voda odnese a naruší vápenné pojivo mezi těma cihlama, což jen destrukci dále urychlí. Toto mám dokonce ve dvou posudcích od dvou na sobě nezávislých znalců (které ti v rámci řízení bohužel nemohu ukázat). Takže doufám že jsem ti KONEČNĚ pomohl v tom na čem mám nejlepší školu - sám život.
Budeš totiž zkoušet všechno nejmíň pracný až nakonec přeplatíš ten základ co ti všichni tady radí, kterej nakonec stejně uděláš abys měl klid.