je tu někdo zedník ?? - plíseň na zdivu

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bombastiq
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od bombastiq »

no drenáž nepřichází v ůvahu jelikož mám za barákem potok , a když sou velký deště tak je hladina cca 30cm pod ůrovní základu takže to není kam svíst , max ta nopovka

dal jde o to že kuchyn se už musí dodělat
jelikož baronka potřebuje mít kde kuchtit :)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Jak už tady zaznělo, buď chceš tu vodu pouze uzavřít ve zdi nebo to udělat pořádně, aby tam nelezla 8)
Můžeš to i jen obložit impregnovaným Rigipsem, Norgipsem GKBi apod.
Vysoušet lze i elektrolýzou...
GIV Variant TDi ???kW
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

neviem ci poradím dobre nejsem zedník ale u rodicu na baraku /tehlovom/ tiez vlhla jedna stena a zedníci ju len obuchali na tehlu a na samom spodu steny spravily velku drazku a vlozili do nej drenaznu hadicu po celej dlzke steny potom ju normalne zahadzali a natahli novu omietku /obycajnu/

kukal som na to jak puk :o je to cca 3roky a nic nevlhne ani neplesnivý
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

3.5m to je Lála. Zacnes v prostředku .1.5m x to co spadne ,lpa 2x ,dozdit a vyklinkovat.
Za dva dni ,zbytek a je to .
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

tak prej já jsem idiot, no to mě poser, ale nechat si téct potok do kuchyně je v pořádku?

Dopiče vykopej strouhu až do potoka, podbetonuj to vrstvou 5cm betonu, na to vystav zeď, na zeď natáhni ipu a zasypat velkejma oblázkama.
U baráku to stejné, natáhnout alespoň metr na výšku ipu na to tvrdej polystyren. Za každou cenu musíš držet vodu od baráku.

Ty injektáže mi byly taky doporučený v jednom nejmenovaném znaleckém posudku, nějké svinstvo s pryskyřicí a chemikáliema, je tam jedno velké ALE:
* problém je smíšené zdivo
* problém je že se to časem rozpadne a musíš to obnovovat
* cena
* není to stoprocentní.

Jinak netuším proč odsuzuješ základní izolaci proti vodě? Víš, ona cihla je vypálená hlína a rád bych ti ukázal co se stane s cihlou která je dlouhodobě vystavena vodě (ale nemůžu protože soud ještě probíhá). Prostě se to vyvalí na jednu stranu a sesype se to na jednu hromadu. Ta cihla naprosto ztratí všechny svoje vlastnosti.
Dále voda odnese a naruší vápenné pojivo mezi těma cihlama, což jen destrukci dále urychlí. Toto mám dokonce ve dvou posudcích od dvou na sobě nezávislých znalců (které ti v rámci řízení bohužel nemohu ukázat). Takže doufám že jsem ti KONEČNĚ pomohl v tom na čem mám nejlepší školu - sám život.

Obrázek

Budeš totiž zkoušet všechno nejmíň pracný až nakonec přeplatíš ten základ co ti všichni tady radí, kterej nakonec stejně uděláš abys měl klid. (hm)
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

obkop bude najaře , musim to tak nějak řešit tedka
dokud mám čas na jaře se z toho poseru ....

problém je v tom že ta zed co mi dělá problémy
tak je zakomponovaná v baráku
je to jen v jedne místnosti
kde je stará omítka

Obrázek
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

To je hodně divné, skoro bych řekl že spíš v takovém půdorysu je někde něco špatně, někde zatíká, protože není možné aby bylo vlhko jen v té jedné zdi.
Nechceš si na to pozvat nějakýho odborníka? Kterej se na to podívá přímo na místě? Nechal jsem si dělat posudky od těchto "institucí":
http://www.tzus.cz
http://www.labtech.eu
http://www.stavebni-poradce.cz
http://www.hig.cz

Nevím odkud jsi, ale investovaná částka do odborníka se fakt vyplatí.
První z jmenovaných, přišel, šáhl si pod koberec a měl jasno, pak šel na střechu, ujistil se že to není střechou a bylo hotovo.
(hm)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Bombastiq: skusal si na nejakom mieste kde je plesen obuchat trocha omietku a pozrel na tehly ci su vlhke?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Fiďák
Nováček

Příspěvek od Fiďák »

Tak já jsem řešil při přestavbě starého domku taky vlhku zeď v prostředku domu a nakonec jsem to nechal podriznout metodou natažení plechů, za 4 hodiny hotovej celej dům a záruka 70 let na suchou zeď. To už tady stejně dávno nebudu☺
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“