EET-myslíte že se něco změní .-) ??

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
prdlavka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

EET-myslíte že se něco změní .-) ??

Příspěvek od prdlavka »

nebo je to promyšlené a pěkně se ukáže kdo co nakoupil .......?a pak dojdou.-)?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Na jednu stranu se nadává, že velký bratr nás bude kontrolovat, na druhé straně lidé tleskají, ať si to ti soukromníci vyžerou..Ale co je dnes nejcennější? Informace...Např. v tom Chorvatsku zavedli tenhle vynález a přitom neskutečně plýtvají..Např. o 89 vládních limuzín se stará 39 zaměstnanců./a nejde o řidiče/. Starosta Splitu má 56 sekretářek a 129 poradců.Zěmědělství se za 10 let zmenšilo o čtvrtinu, počet úředníků stoupl o polovinu. Zákoník práce je tak komplikovaný, že jistá soudní zapisovatelka ve Splitu už 10 let odmítá všechny pracovní úkoly s tím, že je na ně překvalifikovaná a soudí se s nadřízenými ...Miliardu kun ročně dostávali státní zaměstnanci za věrnost, přitom v zemi je 20% nezaměstnanost.....Atd. Atd. A Babiš si odtud bude brát inspiraci, kde například majitel malé rodinné kavárny musel zaplatit 20000 kun pokuty, zato, že nedal manželce výplatní pásku...Tady jde o to, jak se člověk dostane do spárů klotového rukávu, jen mu bude klást překážky a otravovat, kšeft budou mít účetní, poradci apod.. V důsledku to přinese máloco...Ale když se kdokoliv zeptá, jak je možné, že třeba osobně Babiš bere větší dotace než platí daně, buď jej seřvou nebo neslyší...A Babišovo firmy mají právníky, účetní odbory, placené policajty na vydírání firem, které chce koupit, takže on nic neřeší. Ale babička, která prodává ředkvičky na trhu, bude muset na stará kolena do systému a místo pletení mačkat tlačítka a čekat, až to přijde zpět...Mnoho z nich se na to prostě vykašle..Mě osobně je to fuk, já už to zabalím, abych čekal celé dopoledne, když to spadne, až naskočí systém, jako když přijdu do prodejny autodílů, to mi může vykouřit...
nepropadat panice...
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

je to jen tunel jak zvětšit zase birokracii. Normální účetní si aktualizuje program a ten program to už automaticky odesílá za ni. :roll:

A že to půjde vidět? Kdo z Vás má takové příjmy bokem aby to vyčnívalo a někdo se po tom pídil? Tuhle jsme přišli na PČR že jedna paní na úřadě bere úplatky. Když jsme vyčíslili, že už vybrala tak 1,7mega, tak policajt mávl rukou a řekl že dokud to nebude přes 10 mega tak je to nezajímá. ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Trochu člověka zaráží, že staré kapitalistické státy tohle v naší podobě nemají..Hlavně ty malé "kapitalisty" tak nezatěžují. Že by někde bylo vidět na trhu, že vedle čerstvých ryb má prodejce "kalkulačku" a posílá to "nahoru" to jsem neslyšel. Nehledě na to, že státní zaměstnanec tohle dělat nemusí, za jeho razítko dostane obálku s úplatkem bez potvrzení..A pracuje v teple a suchu s kantýnou nedaleko...Nebo prostě se odbory seberou a na náměstí si své úplatky vyprotestují....A stát platí a platí..A pak jde na trh a zdaňuje ředkvičky... :)
nepropadat panice...
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Hospodskejch debat se radši zúčastňuju v hospodě, ale můj názor je, že ve starých kapitalistických státech panuje úplně jiná firemní i lidská kultura.
ODS a TOPka se pořád ohánějí babičkama s ředkvičkama na trhu a někteří jim to žerou. Mě na EET těší, že když nakoupíš u vietnamce, tak on z toho zaplatí DPH a daně. Když půjdeš na pouť, tak z toho lístku na kolotoč Kočkovic zaplatí DPH a daně. Když si dáš předražený pivko v centru Prahy, tak z toho majitel restaurace s GL Mercedesem konečně zaplatí DPH a daně.
To, že Babiš si pro svoje firmy zařídí výjimky a úlevy je na jinou debatu.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ty ředkvičky jsou jen příklad nesmyslnosti tohoto projektu. Mě štve i jiný důvod, co když prostě nechci se zapojit do dnešního trendu, kdy každý vocas musí mít poslední výstřelky komunikační a jiné techniky,.Já nemám a nechci žádný "chytrý mobil", nechcí mít třetí ucho a komunikovat se svými známými , šefy apod. před tento přístroj. Já jdu platit osobně na sociálku, a je to rarita, všechno se přehazuje na el. převody, spojení apod..Já neotravuji u pokladny s nějakou kartou, kterou mi platí kdovíkdo. Já prostě seru na novou dobu s novými vynálezy..Mě to prostě nebaví a nevidím důvod , aby mě stát k tomu nutil..To je moje věc, a jestli chtějí moji spolubčané místo fyzického kontaktu souložit přes chytrý mobil , kdy muž si bude držet v ruce péro a žena/muž?/ robertka na druhé straně chytrého přístroje a budou na snímcích přesně vidět, jak "kontakt " probíhá...je to jejich věc .A orgasmus bude zajištěn, že? Bez nákazy, "smradu" a zpocených těl..Ať si to všichni užijí, ale mě dají pokoj...Tahle krásná věc, elektronická evidence čehokoliv má zajímavé průvodní jevy, místo aby tyto vymoženosti šetřili lidskou práci...vytvářejí nová pracovní místa a na to vše NĚKDO MUSÍ VYDĚLAT..a VOCAS SEDÍCÍ U OBRAZOVKY JEN PŘEHAZUJE TO, CO VYROBIL NĚKDO JINÝ...Takže nutit babíčku, aby se učila novodobé vynálezy, které se budou vylepšovat /samozřejmě současně s babičkou/, je perzekuce...A že dneska každý vocásek rozumí všem tajům této techniky a přitom neudělá ani zdvih na hrazdě, krávu od býka nepozná a má ohnutá záda už v pubertě s pneumatikou na břiše, je jeho věc..Ale mě ať s tím políbí p.del...
nepropadat panice...
jirkastrachota
Přispěvovatel

Příspěvek od jirkastrachota »

mám na moderní pič..iny totožný názor.
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
kotelnik
Přispěvovatel

Příspěvek od kotelnik »

Že by se přestala používat věta " Oprava je za 1300 Kč s dokladem nebo 1000Kč bez dokladu "
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kéž by tohle pomohlo. Třeba teď jsem odvezl auto , výměna turba, chtěl jsem 5500 kč a dostal jsem s úsměvem 6000 kč a když se komukoliv zmíním, že napíšu fakturu, pošle mne doprdele..Tak bych dle EET měl dotyčného udat? Jelikož dělám sám na sebe a mám paušál, jsem v tak nízké hladině výdělku, že to u mne nehraje žádnou roli, jen to přidělá byrokracii a "nahoře" se budou podivovat, jak to, že třeba týden nedostanu nic...Protože klotový rukáv, zvyklý na pravidelný příděl peněz na svém kontě v bance prostě nechápe, že živnostník má obrovské výkyvy v přijmu peněz. Když dělám auto po ráně, tak jej dělám třeba i týden, nebo 2. Dostanu zálohu, /nebo taky ne/ , popřípadě průběžné peníze, protože zákazník třeba čeká na výplatu nebo rentu od babičky..A já to respektuji, mnoho lidí mi řekne, nevadí třeba až za týden? Člověk musí často vyjít ostatním vstříct../A často se mu to vrátí/.Žívot není tak jednoduchý, jak si nějaký lemplík v teplé kanceláři myslí..
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

popravdě si nedokážu představit že bysme po každé "operaci'" zadávali data a tisky účtenky....ach jo (crazy)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pěkně to napsal čtenář Alexandr Tesař.
Pokud jako OSVČ chci někoho zaměstnat a dát mu alespoň 20000kč čistého, celkem zaplatím 40000kč. To si pak rozmyslíte přidávat na čisté mzdě nebo někoho vůbec zaměstnat a platit mu měsíc dovolené zdarma a v případě jeho nemoci platit a platit. V případě své nemoci raději zapomenout a jít do práce a potom číst od soudružky Marxové, že bych měl přitlačit na odvodech , nebo budu mít suchý z nosu, poslouchat od Mládka , že jsem parazit apod., poslouchat od zaměstnanců , jak jsou nízké mzdy, a přitom nevidět druhou stranu mince, sedět v hospodě u piva a nadávat na ty zloděje, zatímco ten zloděj sedí v práci...

A teď k tomu ještě u Bureše být za podvodníka, kdy Bureš sám od doby, /co zvyšuje příjem od zlodějů pro stát/ inkasuje o 10 krát víc na dotacích než v minulosti a dohled nad sebou vykonává sám...zloděj křičí chyttě zloděje.. Neustálá hrozba pokut nad hlavou má výborný vliv na chuť cokoliv podnikat .. Pokud tě práce nebaví, vše okolo stojí za prd..Já jdu do důchodu, mě může udavač Bureš vyhulit hůl, ale lituji pracovité a samostatné mladé muže -ženy a také zaměstnance, kteří se tomu šklebí, ale nakonec nebudou mít do čeho píchnout a budou na to doplácet i oni...Tohle už je ode mne.. :(
nepropadat panice...
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Mluvite mi z duse.

Tenhle (nejenom) zasranej stat uz nema pres 20 let ani vyrovnanej rozpocet. To znamena, ze nema dost penez na to, aby provozoval sluzby a staral se o to, co mu historicky prislusi.

Takze urednik-politik-byrokrat nema penize, aby delal aspon to co mel delat minuly rok, ale ma apetyt zacit strkat cumak do dalsich veci, ktere bez nej fungovaly.

A i kdyz se cirou nahodou stane, ze se nevytvori dalsi urad, tak vymysli tak idiotske narizeni, ze se zaukoluji sami, takze ve vysledku stihnou min nez minuly rok, takze danovy poplatnik ceka. (a pristi rok se nabere, aby se stihalo)

JA SE SNAD, KURVA, NA STARY KOLENA STANU ANARCHISTOU
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
prdlavka
Přispěvovatel

Příspěvek od prdlavka »

jo je to k nasrání.....
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Změní se toho dost, dneska je na prodej tolik hospod , že lituji majitele, kteří je prodávají. Dnes je to čistý prodělek, samá cedule na penzionech a hospodách zdobí naši republiku. Babiš je dorazil. dneska místo do hospody po příjezdu do nějakého městečka- vesnice hledá cestovatel benzinovou pumpu...A koupí si bagetu...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“