nepomaha, vyhodene peniazemartas.belka píše:Ahoj kluci chci se vás zeptat jestli má z vás někdo zkušenost s přísadamy do oleje jestli to pomáhá snížit spotřebu oleje děkuji za názory.
přísada do oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: přísada do oleje
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
přesně taknogis píše: není podmínka 507.00, lepší je jakýkoliv 505.01 C3

Když tam naliješ nějaký přípravek, tak jde stejně celá norma 507.00 do prdelemartas.belka píše:mám filtr dpf a musí splnovat normu 50700 používám mobil a nechce se mě sundavat znova hlavu a měnit kroužky.

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
to máš těžko,nogis píše:kvalitní olej jde jakýmkoliv dodatečným aditivem jen zkurvit.
třeba kdo řekne že se prodává nějaká plná syntetika tak je asi debil protože na našem trhu běžně neexistuje, všechno je jen polepšený minerální olej a od toho se odvíjí celé ty debaty internetových teoretiků, kterým se zdá, a nemá cenu jejich chtíče jak motoru prospět vyzvracet

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
dokud mi to někdo neukáže výsledky např. z brzdy s aditivem a bez tak tomu nebudu věřit, proč to tam teda není už z výroby tahle zázračná přísada?
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Ver tomu či nie, základové oleje niesú všade rovnaké... edge vs magnatec má iné základové oleje, napr rada synpower od valvolinu tiež vyššia prípadne mobil...slovacek.milos píše:to máš těžko,nogis píše:kvalitní olej jde jakýmkoliv dodatečným aditivem jen zkurvit.
třeba kdo řekne že se prodává nějaká plná syntetika tak je asi debil protože na našem trhu běžně neexistuje, všechno je jen polepšený minerální olej a od toho se odvíjí celé ty debaty internetových teoretiků, kterým se zdá, a nemá cenu jejich chtíče jak motoru prospět vyzvracet
Syntetické základové oleje
Syntetické motorové oleje sa vyrábajú s týchto tried mazív:
Polyalfaolefíny (PAO) – základový olej API Group IV
Syntetické estery apod. – základové oleje API Group V (diestery, polyolestery, alkylované naftalény, alkylované benzény, polyglykoly apod
čiže na jednej strane máš pravdu - kopec olejov napr 5w-40 /ževraj syntetika/ sú tak natom ako si napísal, ale na druhej strane kopa už kvalitných olejov nemajú minerálny základ ani náhodou

aditíva do oleja - netreba. tie jedine tak zahustia olej, aby ho nepapalo a motor stíchol... stačí si pozrieť viskozitu prípravku... medík
aditíva do starého oleja pred výmenou - treba super vec

Sharan 05 85kw gtb1756 kadle kadle poww kadle kadle poww
-
- Aktivista
[quote="johnyM128"][quote="slovacek.milos"][quote="nogis"
já bych spíš věřil odborníkům, kteří na to mají mašiny a rozumí tomu, za nic nelobují a nic neprodávají, https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... ROvRD8MSTg
já bych spíš věřil odborníkům, kteří na to mají mašiny a rozumí tomu, za nic nelobují a nic neprodávají, https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... ROvRD8MSTg
-
- Aktivista
[quote="johnyM128"]
Já si dovoluji při plném vědomí tvrdit, že v maloobchodním prodeji neexistuje ani jeden plně syntetický motorový olej. Každý olej má menší či větší podíl minerální složky, i když je na etiketě napsáno "syntetický" nebo "plně syntetický" píše ten CSc dofám že to není celkom spojený cigán
Já si dovoluji při plném vědomí tvrdit, že v maloobchodním prodeji neexistuje ani jeden plně syntetický motorový olej. Každý olej má menší či větší podíl minerální složky, i když je na etiketě napsáno "syntetický" nebo "plně syntetický" píše ten CSc dofám že to není celkom spojený cigán