a druhá časť ktorá tu je, bola a asi aj bude sa nezmení(poznám viacerých ktorý majú cez 50 a v živote normálnu robitu nemali.. a asi s tým nie som sám)
skôr v čom mi vadí, osobne v čom vidím problém je že aj naproti velkej automatizácií, technólgiám zjednodušujúce prodkciu a pod. stále sme v robote 5 dní, 8hod.(aspoň tý šťastnejší.. mnohý ďaleko viac) a tá vyťaženosť má skôr stúpajúcu tendenciu
pri aspoň ako tak, spravodlivom rozdelovaní kapitálu a zrušení zbytočních prác by lahučko mohol byť piatok -sviatok,
ak by ludia namiesto utrácania a hnania za častokrát úplne zbytočnímy vecamy, ktoré ani nepotrebujú, len že spoločnosť to má za nutnosť(má to pred očamy z každého plakátu, v každom filme, reklame, či hoci aj v správách..) radšej išly proste len tak na výlet s kamošmy/rodinou, ak by niečo ptreboval tak tu vyrobí(ak sa dá..) a nie zásadne nutnosti, ale už len pre zmenu, zaujímavosti že robí niečo iné mimo tej každodennej monotónnosti, radostí už len z pokusu a pre spomienko čo všetko zažil, prosto čo ich naozaj bavý v klude by sme vyžily po pri strávení 3 dní v týždni v robote aj keby bolo v našej krajine milión príživníkov..
ehhm, nemal by som sem chodiť pred spaním, nejak ma chytajú ideologické nálady..