Peugeot 508 GT 2.2 HDI 150kW

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
digitaliana
Nováček
Odpovědi: 0

Peugeot 508 GT 2.2 HDI 150kW

Příspěvek od digitaliana »

Ahoj,
jsem tu novej a taky budu novackem co se tyce vlastnictví auta s HDI.
Mohl bych dostat par rad na uvod? Kupuju triletou ojetinu s najetymi 50tis.km.

- Na co si dat pozor při koupi?

- Na co si dat pozor při provozu vozidla, co kontrolovat, co setrit, cemu věnovat zvýšenou pozornost?

- Jaky mate názor na chipovani tohoto motoru (+20-30kW, +75Nm)? Zatím jsem vždy chipoval, ale nikdy to nebyl automat. Zde mam trochu obavy, zda ty newtonmetry navíc tomu automatu neudelaj bebicko. Vymenit spojku u manualu je sranda, repase automatu je financni maso.
Jenze bez automatu proste GTcko nedelaj :-(

- Pokud chipovat, tak kde a jak? U jake firmy?

- Tyto "ladicske" firmy občas nabizeji i další upravy typu vyrazeni EGR, nejaky SW zasah do filtru pevnych castic a podobne kraviny. Ma něco z toho smysl, jaky a proc?

- Nejake další tipy, napady a varovani k tomuto autu a motoru?

Predem diky moc!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a proč ten motor chceš čipovat?

myslíš že 150 kW na rychlost mimo obec 9O km není dostatečný, nebo si rád pleteš silnici se závodní dráhou?
digitaliana
Nováček

To je fakt hloupá otázka, zvlášť na webu věnujícímu se zvyšování výkonu.
Chodíš ve volném čase před autosalony BMW, Audi, atd... a ptáš se kupujících, proč si kupujou auta, která jezdí rychleji, než 90kmh?

Ale OK, odpověď je jednoduchá: protože 175 je víc, než 150.
U některých veličin platí "čím víc, tím líp" (výkon motoru, výše zůstatku na bankovním účtu, atd...) a u některých ne (spotřeba, věk, ...). Tak to prostě je.

Navíc tedy člověk občas vystrčí zadek do zahraničí, třeba do Německa, že.

Ale i doma platí, že se výkon může hodit (např. při předjížděcím manévru).
Maximální výkon permanentně nevyužívá nikdo, i když má třeba jen 70kW. Přesto si lidi připlácejí za tu rezervu. A kupujou si i auta nad 200kW, když na to mají.
Zkrátka při těch standardních 150kW nemám pocit, že když předjíždím a dám plyn až na zem, že se děje nějaký masakr. Při 175kW to bude o něco lepší, ale rozhodně to stále nebude hodnota, u které by si člověk řekl, že to je "až moc" (protože takový pocit jsem neměl ani v kamarádově Volkswagenu s šestilitrovým dvanáctiválcem).

Těch 7-10 tisíc, co ten chip stojí, si myslím je docela pohodová cena za 25kW navíc.

Nebo ještě jinak: 150kW mi na vrcholnou verzi a nejsilnější motorizaci vozu střední třídy přijde jako poměrně skromná hodnota.

Takže asi tak.

Příště prosím komentáře k věci, tedy k položeným otázkam. Děkuji.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já jern chtěl vědět o co ti de nakopl jsem tě a vypadla slohovka chápu zdar (LOL)
digitaliana
Nováček

O co by mi slo? O 20-25kW navic za cenu do 10ti tis - podle me proste ta cena kilowatty navic neni marna. Ale otazky jsou ty, ktere jsem napsal nahoru.
Proste 150kW na vrcholny model mi prijde nic moc a 20kW se muze (napr. pri predjizdeni) hodit a ta cena je velmi prizniva. Nebudu to vyuzivat porad (protoze porad nebudu vyuzivat ani tech 150kW a nevyuzival bych porad ani 100kW a asi ani 70). Ale hodit se to proste muze.
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“