Sharan výměna motoru za 1Z
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Sharan výměna motoru za 1Z
Mám Sharana 1,9 tdi kod motoru AHU a motor je KO někdo tvrdí že po měnších ůpravách je možné dát motor 1Z máte někdo zkušenosti díy.
- Bugs.Bunny
- Aktivista
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Golf tam má závit M8, sharan M10, jde to v pohodě převrtat a udělat závity, akorát bacha je to litina, musíš opatrně s tím závitníkem.Bugs.Bunny píše:motor sharan má tuším jen větší závity na přišroubování držáku u rozvodů.
Problém může ještě nastat s držákem ložiska pravé poloosy, u prvních verzí to nehrozí, u těch novějších (mám na mysli pořád první generaci) je tem držák hliníkovej a jeden šroub do bloku je až kousek pod hlavou a právě starší Golfy na tom místě ještě neměly nic, ani nálitek, tudíž to není kam přišroubovat. Od roku 96 by to snad už měly mít všechny motory, rozhodně rv. 94 to nemá to vím jistě a 97 už to měla. Pravdou je, že pokud tu horní část toho hliníkovýho držáku nikam nepřiděláš, popř. uřízneš, nic se dít nebude, drží to i tak dost na několika šroubech, zdá se to trochu prasárna, ale v porovnání s těmi prvními držáky je to pořád podstatně pevnější. Jednou jsem to takto dělal a auto najelo 100tkm bez problému.