Únik klimatizace Superb I
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Únik klimatizace Superb I
Mam problem s klimou na Sup I po cca 3mesicich ztraci chladivy efekt. A cca po roce je 60% naplne pryc. Vymenil jsem preventivne vysousec celou klimu sem nechal pretesnit novymi O krouzky. Nove plnici ventilky. Natlakovano dusikem a hledackou projeta kazda trubka a kazde misto a vysledek je že žádný únik. Chladic je puvodni (2006) . Nevite kde by mohl byt problem nebo místo kde to nečastěji utíka ? Díky za typy .
-
- Aktivista
Ok dik za rady zitra se chci objednat do servisu kde delaji klimu a maj hleadcku na dusik. Zkusim jim rict at to vic natlakuji dusikem zda bude nekde unik.
Milosi myslis kdyz tam daj ty zeleny srajdy vic ze to bude videt? Pravr se bojim jestli je tam mikrotrhlina ze ani nebude prolinat olej ale pouze se ten plyn vypari
(
Milosi myslis kdyz tam daj ty zeleny srajdy vic ze to bude videt? Pravr se bojim jestli je tam mikrotrhlina ze ani nebude prolinat olej ale pouze se ten plyn vypari

Ten plyn bere sebou von tu kontratnu latku často pri oske pod remenicou.
http://ww.aci.sk/ac-5566-denso-6seu12c- ... 22021.html
http://ww.aci.sk/ac-5566-denso-6seu12c- ... 22021.html
-
- Nováček
Na jednom autě řeším úplně stejný problém. Klimatizace najednou začala syčet a přestala chladit. Zajel jsem do servisu, kde zjistili, že je prázdná, tak jí znovu naplnili a vše začalo fungovat.
Po dvou měsících se to začalo opakovat, zajel jsem do servisu a zjistili, že je znovu prázdná. Nikde nebylo vidět, že by to unikalo. Tak to znovu naplnili a tentokráte do toho dali nějakou zelenou barvu. Mám přijet za dva týdny na kontrolu, kde se podívají, jestli to není někde obarvené v místě případného úniku. Týpek v servisu mi tvrdil, že na to mají specíální brýle, takže v nich je prý vidět i malá obarvená kapička, kudy to teklo ven a která by normálním okem vidět nebyla. Takže zjistí i ty mikro úniky. Za dva týdny budu vědět více.
Po dvou měsících se to začalo opakovat, zajel jsem do servisu a zjistili, že je znovu prázdná. Nikde nebylo vidět, že by to unikalo. Tak to znovu naplnili a tentokráte do toho dali nějakou zelenou barvu. Mám přijet za dva týdny na kontrolu, kde se podívají, jestli to není někde obarvené v místě případného úniku. Týpek v servisu mi tvrdil, že na to mají specíální brýle, takže v nich je prý vidět i malá obarvená kapička, kudy to teklo ven a která by normálním okem vidět nebyla. Takže zjistí i ty mikro úniky. Za dva týdny budu vědět více.

Naraznik jsem se naucil dat dolu do 5min
a vyklonit chladic jde pekne krasny pristup. Ale je mi divne ze nic nenasla ta hledacku na dusik. Je pravda ze uz mi zebrovani planda na chladici uplne ve spodni casti . Vodni uz sem menil byl rozezrany od soli nabocich u gumicek . Stoji malo a na cenu nekoukam asi ho vymenim ale aby to jeste neutikalo okolo hridele
jak tady daval kolega odkaz na tu ucpavku da se to vymenit doma nebo musim do spesl firmy?

Tak po testu s dusíkem. Měl jsem i kaslík a motor topení dole abych se dostal k výparníku. Vše ok až na malinký uník u příruby chladiče a vysoušeče nechám znova přetěsnit i když se dali nové O kroužky. A bylo odsáto 325 g tak že 300g za 2 mesíce pryč . Preventivně vyměním i chladič nový nestojí moc. Pak uvidím co to vydrží díky za rady