Boxer 2.5 D výmena motoru za 2,5 TD

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vlkladno
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Boxer 2.5 D výmena motoru za 2,5 TD

Příspěvek od vlkladno »

Ahoj , chci si dat do myho boxera r.v.2001 silnejsi motor i s prevodovkou, mam mozno dobre koupit motor 2,5 TD ze stejnyho modelu r.v 99 komplet natrojenej,novy rozvody,i sprevodovkou, co jsem zjistil tak asi vsechno mimo dilu vejfuku je podle kodu stejny, popoosy atd, mate nekdo zkusenosti s takovou přestavbou? a je tu nekdo kdo by to zvladnul přehodit?zaplatim a jeste koupim láhev nečeho dobryho :-)
Mam Bus 9 mist a asi munulej majitel tam dal nejakou jinou prevodovku ktera tam nepatří,auto nejede a při 90km/h toci 3200otaček a řve jak kráva, do kopce nalozenej to nejede uz vubec, shanel jsem prevodovky ale ted se mi naskytla moznost koupit ji i s motorem za cenu samotne prevodovky,tak ze bych si tam rad dal i ten TD motor.
předem diky za napaday a odpovedi.
vpavel
Přispěvovatel

Příspěvek od vpavel »

napis uzivatel HonzaXM ten ti poradi .
vlkladno
Sběrač informací

Příspěvek od vlkladno »

Nedari se mi ho kontaktovat, stacilo by vymenit převodovku, uz ji mam. zvladne to tu nekdo?
zeeshan00
Nováček

Příspěvek od zeeshan00 »

Mam Bus 9 mist a asi munulej majitel tam dal nejakou jinou prevodovku ktera tam nepatří,auto nejede a při 90km/h toci 3200otaček a řve jak kráva, do kopce nalozenej to nejede uz vubec, shanel jsem prevodovky ale ted se mi naskytla moznost koupit ji i s motorem za cenu samotne prevodovky,tak ze bych si tam rad dal i ten TD motor.
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

Ahoj,
Mám podobný problém a chtěl bych se zeptat zda jsi to už nějak vyřešil ? Píšeš, že máš stejné i poloosy, ty já mám bohužel rozdílné :( máš je v náboji na matici 41mm nebo 50mm ? A kola máš 15" nebo 16" ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

VRoman píše:Ahoj,
Mám podobný problém a chtěl bych se zeptat zda jsi to už nějak vyřešil ? Píšeš, že máš stejné i poloosy, ty já mám bohužel rozdílné :( máš je v náboji na matici 41mm nebo 50mm ? A kola máš 15" nebo 16" ?
Ale to už máš TDi ne ?
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

TD, motory jsou na pohled úplně stejné v četně čerpadla všech hadiček, přípojek... jen TD má truky s intercolerem navíc a vzadu samozřejmě trurbo :-D, mám je "vedle sebe - jeden v autě a jeden už venku.
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

tak torochu jsem se spletl a motor 2,5D má od čerpadla dva konektory po jednom drátě a 2,5TDI má také dva ale po 2 a 3 drátech, odhaduji že nějaký drát navíc je z důvodu imobilizéru, máte někdo zkušenost jak čerpadlo zapojit bez imo ? Nebo zda je nějaký rozdíl v čerpadlech, jestli není ve výsledku jednoduší na motor dát čerpadlo z 2,5D a udělat tak 2,5TD ( bez I ) :-D
Díky za rady
VRoman
Sběrač informací

Příspěvek od VRoman »

Nemá te někdo ele. schema na 2,5D a 2,5TDI ?
Případně kdyby někdo měl k prodeji chytrou knížku na tyhle Boxery/Jumpary
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“