A4 1.9tdi 81kw AFN asi spojka na odchodu,poraďte prosím.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A4 1.9tdi 81kw AFN asi spojka na odchodu,poraďte prosím.
Ahoj, při volnoběhu se mi auto trochu klepe (193000km a je to 1997), ozývá se mírné skřípání, nejspíš spojkové ložisko, při zvýšení otáček přestanou pazvuky i otřesy. Spojka ještě neklouže. Dřív se ty pazvuky ozývaly jen třaba při rozjíždění nebo když jsem přeřadil na dvojku a nechal jsem auto jet jakoby bez plynu, třeba když popojíždíte na parkovišti, ale teď už je slyšim i na volnoběh. Takže spojkový ložisko, setrvák, přítlačák????? A taky jsem si všiml, že mam třeba oproti Golfu 4 a jiným autům o dost tužší spojkový pedál. Díky za rady!!
Mal som celkom podobný problém s pazvukmi pri volnobehu a jazde bez plynu so zaradenym kvaltom. Po vymene spojky (lamela, pritlacak, lozisko) nič z toho neprestalo a zistilo sa že je to ložisko v prevodovke.. 
Takže auto na dvihák, naštartovať, dať neutrál.. Zober palicu (asi 1m) jeden konec chyť do ruky, daj k uchu a druhý prikladaj k častiam prevodovky atď.. Krásne budeš počuť čo aký zvuk vydáva...

Takže auto na dvihák, naštartovať, dať neutrál.. Zober palicu (asi 1m) jeden konec chyť do ruky, daj k uchu a druhý prikladaj k častiam prevodovky atď.. Krásne budeš počuť čo aký zvuk vydáva...
Audi 80 1,6TD 59kW