Tachometr

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Karel S
Nováček
Odpovědi: 0

Tachometr

Příspěvek od Karel S »

Octavia Combi 1,9 TDI, r.v. 2000.
Občas mi přestanou ukazovat přístroje: Tachometr, teploměr, stav benzinu. Rovněž nefunguje akustická signalizace zapnutých světel po vytažení klíčku ze spínací skříňky.
Paradoxně, po vyndání pojistky č. 15 začne benzinoměr ukazovat, ostatní přístroje jsem zatím neověřil.
Uvítám jakoukoli radu kde hledat problém i schémata elektro-výstroje.
Díky
Karel
fekete2
Přispěvovatel

Příspěvek od fekete2 »

Hledat:padající ručičky :-D
Karel S
Nováček

Příspěvek od Karel S »

Díky za rady. Závada je skutečně v okolí 5V stabilizátoru. Po "zahýbání" okolními součástkami ručky ukazují. Zatím jsem nic neproletoval. Spoje i pájení na plošňáku, na nějž vidím, jsou i pod lupou OK. Závada bude pravděpodobně v prokovených otvorech, nebo na druhé straně tišťáku. K ní se mi však nedaří dostat. Nevím, jak sundat ručičky z hřídelí krokových motorků, abych nic nepoškodil. Drží tam opravdu pevně.
Poradí mi někdo?
(Schema zapojení těchto palubních přístrojů by se u někoho nenašlo?
Na jejich štítku je uvedeno: 992 650 886 U22 SW 2.20/HW 7.25)

Díky.
Karel
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

schemu ak niekto ma ti ju neda..co sa tyka toho stabika, je to len jeden z viac problemov....vlastne neexistuje jedno riešenie na tento problem... je tam viac problemov.

co sa tyka ručičiek...musis len poriadne zabrat!! podpáčiť....držia tam ako zadarmo.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Karel S
Nováček

Příspěvek od Karel S »

Dobrá.
Jenže ty moje ručičky drží opravdu pevně. Z jedné jsem nechtěně sundal plastovou, středovou, černou krytku. Ta plexisklová hřídelka pod ní nemůže žádnou, velkou sílu v tahu vydržet.
Co dál ???
Karel
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

vytoč ich oproti smeru hodinových ručičiek
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Karel S
Nováček

Příspěvek od Karel S »

Díky za rady a info.
Zatím nám ručičky nepadají, fungují korektně.
Konkrétní problém, o němž bych mohl prohlásit, že byl příčinou závady, jsem nenalezl. S největší pravděpodobností šlo o přerušený spoj na tišťáku. Přerušení asi bylo v prokovení otvoru na spoji za výstupem 5V stabiliozátoru TLE 4276. (Lze jej pořídit třeba zde: http://www.ges.cz/cz/tle4276g-v50-GES05014260.html . Nebo po úpravě by byl jistě použitelný i levnější, tento: http://www.ges.cz/cz/stabilizator-napet ... 13970.html )

Odborníkům pro zasmání: Mým největším problémem, kromě sundání ručiček bylo uvolnění černého, oválného rámečku kolem přístrojů zasazených do palubní desky. Jeho spodní okraj tam držel tak pevně, že jsem se bál jeho ulomení. Nakonec se mi však povedlo zámkové západky uvolnit dokonce bez jejich poškození.
Karel
mirec
Přispěvovatel

Příspěvek od mirec »

trafil si presne závadu, len to dalej nerozširuj. Lebo my oprávari čo sa s týmto živíme tak asi máme problém.
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Z toho bych strach neměl, drtivá většina postižených nemá tušení co s tím a ti co si to někde přečtou tak by to stejně neuměli. Ti "šikovní" se v tom budou šťourat tak i tak.
Člověk se pořád učí.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Nemůžu jinak než souhlasit. Jen doplním, že oprava po samoukovi je obvykle mnohem (násobně) dražší, než oprava samotná.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Prosim vas...tato tema padajucich ručičiek, všetci s tým robia tajnosti a tvaria sa dolezito ze len oni jediny na svete to vedia opravit....

plny google je toho...
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

tak směle do toho (LOL)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
fekete2
Přispěvovatel

Příspěvek od fekete2 »

octaviask píše:Prosim vas...tato tema padajucich ručičiek, všetci s tým robia tajnosti a tvaria sa dolezito ze len oni jediny na svete to vedia opravit....

plny google je toho...
To ano ALE JEN napůl :)
Ruda 1
Přispěvovatel

Příspěvek od Ruda 1 »

Ahoj - jednou jsem vyměňoval pouze kontrolku, a ten černý plastový rámeček mě také moc nešel.Tak jsem z něj - pro někdy příště, vylomil ty spodní úchyty.Nic není vidět a nic se neděje.R.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

fekete2 píše:
octaviask píše:Prosim vas...tato tema padajucich ručičiek, všetci s tým robia tajnosti a tvaria sa dolezito ze len oni jediny na svete to vedia opravit....

plny google je toho...
To ano ALE JEN napůl :)
no to druhu polku musis dogooglit (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“