Zimáky ztvrdly

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jarda S.
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jarda S. »

WOB píše:2mm v létě na dosmykování je ještě dobrý když hranice je 1,6. snažím se kupovat V profily aji letní aji zimní, pak to na mokru drží i stěma 2mm...
uplně teču když někde v nějakým testu vychloubají nějaký pneumatiky, který mají příčný lamely, za to bych normálně lámal ruce a nohy. Ale kupce blbce si to najde, tak mě to může bejt u zadele.
a úplně nejlepší jsou vzorky tohohle typu http://www.e-pneumatiky.cz/uniroyal-rai ... ainsport+3 který jsou zákonitě na jednej straně auta obráceně (LOL) (LOL)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Ach Uniroyale... ty jsem miloval...
Měl jsem Rainsport2:
Obrázek
ty byly lepší i na sněhu než barum polaris.
Nedám na ně dopustit, drželi v dešti i při 120kmh. Zkoušel jsem smyky přes ručku utrhnout a nic, nedali se.

Pak přišli rainexpert:
Obrázek
To byly ještě použitelné gumy, nicméně, už to nebylo ono.

A s těma stranovejma rainexpertama 3 jsem s nimi skončil. Domnívám se že se dají koupit jak pravé tak levé, aby na obou stranách byli stejným směrem, ale nevím přesně jak to je. Ani mě tady ty poloviční V profily nezajímají. "V" profily nabízí jak GoodYear tak i jiné značky. Bohužel, všude jde kvalita do prdele a nedivil bych se kdyby jsme skončili u dřevěných loukotí.
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Zajimavy nazor na V profil. Ja ho zase nerad. Pokud se nejakou shodou okolnosti trochu nerovnomerne sjede tak hazi volantem jako svine a na mokry trave jsem se s tim nerozjel.
Nicmene s obecnym hodnocenim na kvalitu gum se da pouze souhlasit.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Tak úplně normálně s tím všici jezdíme po trávě a součinitel travního valivého odporu je nejdůležitější parametr pneumatiky.
To že má vynikajcí vlastnosti na asfaltu je až druhá a nepodstatná věc, pravý důvod proč se vlastně pneumatiky obouvají, je, že vyrovnávají a zlepšují špatně nastavenou geometrii kol.
Aha jsem to ale vůl, celou dobu ty pneumatiky používám špatně! (LOL)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Respektuji tve pravo napsat svuj nazor, nicmene ve mne vyvolava pocit, ze jsi desnej teoretickej chytrak, kterej se snazi bejt sarkasticky vtipnej vid.

Co je dulezite si neplest, je smykove a valive treni. Valivy odpor ovlivnuje spotrebu.

Vsem pritomnym se omlouvam, ze jsem pripustil existenci jinych ridicu nez je wob, kteri dokazou ohoblovat gumy nepravidelne i se spravnou geometrii a navic si dovoli nemit naprosto dokonaly tlak rano v poledne a vecer a dokonce potrebuji jezdit i po jinem povrchu nez je suchy asfalt.
Dodge Challenger 6.4 V8
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

tak jako promiň, ale tak jsou tady lidi, kteří jezdí 99,9999999% na normálních komunikacích.
Ty tady prezentuješ názor že jsou nějaký pneumatiky špatný, protože prostě tráva. (wallbash) Nezlob se na mě, ale to mám hned vyskočit z okna? Zahodit pneumatiky, které jako jedny z nejlepších drží na mokru kvůli tomu že jsou špatný na trávě? A ještě se do mě budeš navážet?

JSI NORMÁLNÍ? :roll: :roll: :roll: :roll:

Pokud nemáš v pneumatikách pořád stejný tlak, a přitom geometrii máš nastavenou správně, tak bych si nechal ty disky opravit aby neucházely a nebo bych se začal o to auto správně starat, protože pokud ráno máš správnej tlak a večer už jsou podhuštěné, tak jedinej kdo je tady teoreticky chytrej seš ty. Na správným autě se ti nemůžou pneumatiky špatně sjet a domnívám se že je naprosto liché tvrzení že pak V profil háže. To bude házet pneumatika s jakýmkoliv profilem. (hm)
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Ty jsi demagog, ze se s tebou opravdu nema cenu bavit. Kde jsem v tom prispevku psal, ze nekdo jiny ma jezdit na asymetrech? KDE jsem psal, ze je mas zahodit? Muj prispevek jako vsechno ostatni reprezentuje moje zkusenosti s pneu a psal jsem, ze nemam V shape rad. JA OSOBNE A PRO SVOJE VLASTNI UZITI.

Dale, ja se te neptam na tvuj nazor ohledne mych disku a kol. Ty ses predstavitel typickeho Cecha, ktery je z 1/3 perfektni hokejovy trener, z 1/3 skvely lekar a naposledy z 1/3 nedostizny automechanik, ktery idealne diagnozu vyrkne nadalku od stolu.

Takze laskave prestan prekrucovat, co jsem napsal, prestan intrerpretovat , jak jsem co patrne myslel. Co se tyce navazeni nebo znevazovani cizich prispevku jsi zacal take ty.
Pokud mas nevyrovnanou osobnost, tak se s tim zkus vyporadat nekde v mistni hospode, kde ti poskytnou vcelku srozumitelnou zpetnou vazbu.

HOWGH
Dodge Challenger 6.4 V8
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

Slavkov píše:
bombastiq píše:kdo ví ten ví .......... http://www.pneuvranik.cz/x1338-w__1/pro ... %29-vranik
Už se nějak zlepšíly nebo to stále hučí jako kráva? Jako vyjelo to dost a na valachoch na nich jezdí skoro všichni...
mam je do markgumu , pohoda jak na letnákách , jezdim max 90 ,vic mi to nejede ...

zaběr nezkutečnej , po tom co sem zkusil všechny možný výrobce
tak tyhle mi seděj nejvíc , jen na suchym asfaltu moc nebrzděj , člověk s tim musí počítat , jinak za tim muže "tahnout člověk pluh na polu a na sněhu
kamiony do kopce ..."
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Já mám tyhle..drapak jako cyp,hloubka vzorku 10 mm,vyztužené bočnice..Na ruskou zimu :-) Dokonce nejsou ani tak hlučné jako protektory.

https://auto.bazos.cz/inzerat/65962550/ ... 2550_1.jpg[/img]
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
TANN3R
Přispěvovatel

Příspěvek od TANN3R »

WOB píše:2mm v létě na dosmykování je ještě dobrý když hranice je 1,6. snažím se kupovat V profily aji letní aji zimní, pak to na mokru drží i stěma 2mm...
uplně teču když někde v nějakým testu vychloubají nějaký pneumatiky, který mají příčný lamely, za to bych normálně lámal ruce a nohy. Ale kupce blbce si to najde, tak mě to může bejt u zadele.
Větší kravinu sem dlouho nečetl :D . Kdyby si věděl, jak funguje odvod vody/snehu/bordelu z běhounu, došlo by ti, že jestli má tvar V nebo je přesně napříč je úplně jedno. Ale kupci blbci stačí, že má V tvar, tak je to super pneu (LOL)
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Od člověka, kterej smykoval s kde s čím s Dunlopkama, s Barumkama i s Michelinkama... Hele když nevěříš, vyzkoušej si to, kup si je a zkus to na mokru utrhnout, rozhodně ti to dá víc práce než než příčnejma lamelama. ;)
Domnívám se, že spousta lidí vůbec neví jak probíhá odvod vody z běhounu. A co se týká sněhu a ledu, tak je jedno co máš a v břečce budu tvrdit že je V profil zase lepší protože se materiál blíží vodě.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

když už je tu tak skvělá diskuze chlapci vzpomenme když se jezdilo na klasika OR34 nebo dokonce OR6 (tím už si 100% nejsem jist myslím ty vlnky) a to 12 měsíců v roce tico měli u rodičů zazemí měli ještě pytel cementu v kufruu juuu to se učilo jezdit a člověk věděl hned jak to vyborně vodu neodvádí a jak to hezky plave k tomu ty skvělé konstrukční vystřelky té moderní doby juchuuuu a klucí přít se o těhle hloupostech tady je zbytečný každy jsme si zkusili něco dejme názor a jedeme dál proč se vzajemně urážet no a já vůbec nelituji že tehdá a takhle jsem se učil jezdit
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
shadow
Přispěvovatel

Příspěvek od shadow »

Ty OR6 (licence od Pirelli) na tehdejší dobu a auta nebyly tak špatný. Jako mladej jsem začínal na Š100 a na těch gumách jsem se rozjel i na zledovatělém kopci (směrem nahoru) v Bedřichově. Žigula, který tam zastavil provoz jsme před tím museli ručo vystrkat. :) Jinak OR11 (Půchov) zrovna za moc nestály a ty OR34 byly spíš letňáky, OR6 z toho byla nejlepší volba.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“