Pafko, dovol mi, abych Te vyvedl z omylu. Mame rodinnou chatu, kde mame v suterenu komorni kaminka (vnitrni objem <10 l, polinka <20cm delky) a v prizemi velikanske kachlaky (polena <120cm).pafka píše:forest-Jinymi slovy: spousta prace, nizsi vyhrevnost, spoustu bordelu.
je vidět že jsi dřevo na topení nepotřeboval, tohle je právě ideál, nařežeš jen na délku, a to je vše
Co se dreva tyce, mame z vlastnich zdroju (mame les, vse si zpracovavame vyjma kaceni svepomoci, aktivne se podilim). Jedna se majoritne o dub, do spodnich a na zatop pouzivame smrk. Ver mi, ze jsem v prubehu tech nekolika let (a desitek spalenych metru) mel moznost poznat vyhrevnost da se rict na vlastni kuzi (za asistence digitalnich teplomeru).
Z kury dubu, ktera hori vyrazne rychleji nezli vnitrni cast kmenu tak navic zbyde spoustu bordelu, ktera se tam dostane predevsim v ramci manipulace (hlina apod.).
@MirekX: Preci jen jsem se dopustil chyby (ostatne, jsem jen clovek): nikoliv obliny (to je to, co ma stopy vnejsku) ale krajinky. Od dedy, truhlare bych dostal vychovnou ... omlouvam se a Mirkovi dekuji za opravu.