Ukázka
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Ukázka
Já mám nový podle tohoto fóra regulátor, i když je to v podstatě řídící jednotka, kerá mi ve vozidle slouží k přepínání olej/nafta, řídí proplach a kromě toho má řadu jiných funkcí. Zatím velmi dobré zkušenosti. Obrázek zašlu na požádání.
Re: Ukázka
mám zřejmě to samý,ale chtěl bych proplach automatickej,páč sem sklerotik.Něco aby auto při vypnutí klíčku šlo zamknout přeplo na proplach a běželo 2 minutyDušan píše:Já mám nový podle tohoto fóra regulátor, i když je to v podstatě řídící jednotka, kerá mi ve vozidle slouží k přepínání olej/nafta, řídí proplach a kromě toho má řadu jiných funkcí. Zatím velmi dobré zkušenosti. Obrázek zašlu na požádání.
Tohle bude vyřešený podobně (u mojeho regulátoru) jako když (u novějšího auta) necháš zapnutý světla - pokud chcípneš motor přepnutý na olej, tak jakmile otevřeš dveře začne bzučet bzučák.
Pak stačí zas nastartovat, a počkat až budou svítit obě naftový kontrojky.
Regulátor bude připojený přes pojistku pořád k baterce - při vypnutém stavu - tedy provoz na naftu - bere jenom 7mA, takže to baterka v pohodě zvládne.
Má to tu výhodu, že ventily po chcípnutí motoru přepnutýho na olej zůstanou tak jak jsou a můžeš si dojít (za bzučení při otevřených dveřích)pro noviny a zas nastartovat. Nesmíš ale přijít moc pozdě, protože pokud teplota motoru během doby, co budeš kecat s prodavačkou klesne na hodnotu kdy termostat odstaví regulátor, tak ti ventily přepnou zpátky na naftu, ale v čerpadle ti zůstane olej.
Teplota sepnutí a vypnutí (hystereze) termostatu se dá taky nastavit, ale jenom výměnou jednoho odporu - trimr jsem tam pro tento účel nedal.
Pak stačí zas nastartovat, a počkat až budou svítit obě naftový kontrojky.
Regulátor bude připojený přes pojistku pořád k baterce - při vypnutém stavu - tedy provoz na naftu - bere jenom 7mA, takže to baterka v pohodě zvládne.
Má to tu výhodu, že ventily po chcípnutí motoru přepnutýho na olej zůstanou tak jak jsou a můžeš si dojít (za bzučení při otevřených dveřích)pro noviny a zas nastartovat. Nesmíš ale přijít moc pozdě, protože pokud teplota motoru během doby, co budeš kecat s prodavačkou klesne na hodnotu kdy termostat odstaví regulátor, tak ti ventily přepnou zpátky na naftu, ale v čerpadle ti zůstane olej.
Teplota sepnutí a vypnutí (hystereze) termostatu se dá taky nastavit, ale jenom výměnou jednoho odporu - trimr jsem tam pro tento účel nedal.
Naposledy upravil(a) SLÁDEK dne 09 říj 2007, 17:19, celkem upraveno 1 x.
u tohohle máš problém, že pokud jsem to dobře pochopil, tak proplachování řešíš nějakým pevně daným časem, kdy to krmíš naftou. Ale zatimco u normálního provozu (dojezdu) ti stačí dejme tomu 30 vteřin (střílim od boku) tak na volnoběh potřebuješ o dost víc. Takže buď budeš na normální jízdu plejtvat naftou na zbytečně dlouhém vyplachování, a nebo zapomeň na automatický propláchnutí na parkovišti před barákem na volnoběh.
Šlo by to udělat, že ten časovej interval by byl závislej na celkový sumě otáček motoru (např. přepnutí po 1200 otáčkách) Nebylo by to tak těžký, stačí počítat pulsy z alternátoru a přenásobit to převodovým poměrem klika-alternátor. Záleží, jak moc si chceš vyhrát.
Na stejnym principu měří otáčky motoru na emisích - a stačí jim pouze dvě svorky na baterce...
Šlo by to udělat, že ten časovej interval by byl závislej na celkový sumě otáček motoru (např. přepnutí po 1200 otáčkách) Nebylo by to tak těžký, stačí počítat pulsy z alternátoru a přenásobit to převodovým poměrem klika-alternátor. Záleží, jak moc si chceš vyhrát.
Na stejnym principu měří otáčky motoru na emisích - a stačí jim pouze dvě svorky na baterce...
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007