stud. start
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
stud. start
Zdravim chlapci mam jednickovou octavku 81 kw 1.9 a kdyz jsou teploty pod -10 ma co delat se startem pritom baterku mam novou 74 Ah a nedavno novej starter i aditivovanou naftu mam pri prvnim startu ma co delat ale jakmile se zahreje tak pak startuje jak za na prvni brnknuti. cim by to mohlo bejt ? Diky
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
Čau, kontaktní vazelína se pouzíva nejvíc v elektroenergetice takřka na všechny elektro spoje. Samozřejmě zlepšuje vlastnosti el. spoje a z mé zkušenosti opravdu vím že funguje. My používáme vazelínu od firmy ENSTO.....ale nevím jestli se dá běžně koupit. Nám to obědnávají pro naši práci technici přímo od výrobce. Pokud bys nesehnal napiš sz a zkusíme něco vymysletNOVON píše:Co je to kontaktni vazelina,nejaky odkaz?Neco takoveho shanim.standa123 píše:u mě hodně pomohlo když sem očistil a promazal kontaktní vazelínou kabely plus a kostru......ty nejsilnější na baterce co jsou...

superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
je asi hodně verzí druhů a kazda automobilka má asi taky svoje druhy. Já teda nepracuju v automobilovém průmyslu takže znám jen tu naši vazelinu ale princip bude samozřejmě stejnej nebo aspoň podobnej.NOVON píše:standa123: Jj,diky.Prave jsem to vidaval casto u fordu,v konektorech zapalovani.Neco svetle sedeho az pruhledneho,neco jako silikonova pasta,ci co..
Navíc my máme dva druhy vazelíny...na pevne kontakty a na pohyblivé kontakty. Ale ta na ty pohyblivé kontakty je prej nechutně drahá a taky nám ji davají jak pridel potravy ve válce

superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
standa123: Co jsem nasel na netu,tak vetsinou pisou,ze kontaktni vazelina je cerne barvy,asi tam bude praskovy grafit..Ta svetla,jak jsem psal vyse,bude nejspis silikonova pasta proti pruniku vlhkosti,coz mi tak nejak logicky vpripade zapalovani vyplyva..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
-
- Přispěvovatel
vazelína na baterie se dá normálně koupit třeba tady:
https://www.luckygas.cz/product/udrzba- ... atoru/1009
naposledy jsem jí koupil v takové tube v lidlu, nicméně ji mažu na svorky baterie jako ochranu před korozí ale až po tom co je nasadím a dotahnu, na kontakty nebo mezi kontakty bych to raději teda nedával... jinak stejné téma jsem tu na starty zakládal takže toto už je 3 duplicitní pod sebou. z5 k věci mě pomohlo až prodloužení doby žhavení (vyměnil jsem zbytečně baterku, žhavky, zvedl startovací dávku, přenastavil předvstřik, zkontroloval rozvody atd atd
)[/url]
https://www.luckygas.cz/product/udrzba- ... atoru/1009
naposledy jsem jí koupil v takové tube v lidlu, nicméně ji mažu na svorky baterie jako ochranu před korozí ale až po tom co je nasadím a dotahnu, na kontakty nebo mezi kontakty bych to raději teda nedával... jinak stejné téma jsem tu na starty zakládal takže toto už je 3 duplicitní pod sebou. z5 k věci mě pomohlo až prodloužení doby žhavení (vyměnil jsem zbytečně baterku, žhavky, zvedl startovací dávku, přenastavil předvstřik, zkontroloval rozvody atd atd