nabijecka aku CTEK MXS 5.0

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dream7000
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dream7000 »

samozrejme vymyslené už nikto nevymyslí, ale kvalita použitých komponent a dimenzovanie súčiastok ako aj chladenie a podobné veci sú dôležité....ono urcite bude system podobný nabíjačka má nabíjať, mám bosch c3 ale aj ctek....bosch sa hocikedy nechytí a ctek si zatial poradil vždy..
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

Jelito píše:No a co kdybys rozdělal ten ctek? Myslíš že tam budou úplně jiná střeva z kosmických materiálů? Pochybuju. Je to všechno na jedno brdo. Nabíječka má nabíjet a tudíž má stejné a nebo podobné komponenty. Rozdíl bývá jen ve zpracování a kvalitě komponent, někdy ani to ne, ale to určitě nepoznáš jen tím že otevřeš víko…
no to mas urcite pravdu. Ona kazda nabijecka bude mit stejne nebo podobne komponety a bude nabijet. Ono to se od nabijecky tak nejak ceka.:-) Rodil ale bude asi v tom JAK nabíjí. A to je to oc tu bezí. Jelikoz je to rizeny procesorem tak asi zalezi na tom jak je naprogramovanej,jaky proudy kdy dava atd. Nerozumim tomu,ale je to muj nazor.:-)
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Přesně jak píše dream7000 - Bosch C3 se na nic nezmohl, ale CTek úplně v poho - teda dokud mi ho nekradli. Jinak bych ho taky nafotil. Ten Lidl má absolutně shodné komponenty podle čísel s tím Boschem.
Docela mne to zamrzelo, jelikož jsem ho kupoval cca 4 roky zpět cca za trojku...
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

Kluci kdo z vás má čtečka. Poraďte mi na jaký mod se nabíjení CA akumulátory. ??? :? Diky
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

Felipe píše:Přesně jak píše dream7000 - Bosch C3 se na nic nezmohl, ale CTek úplně v poho - teda dokud mi ho nekradli. Jinak bych ho taky nafotil. Ten Lidl má absolutně shodné komponenty podle čísel s tím Boschem.
Docela mne to zamrzelo, jelikož jsem ho kupoval cca 4 roky zpět cca za trojku...
Co si mám představit pod slovním spojením že se bosch na nic nezmohl? To jako že ti to nenabilo baterii? V tom případě by bylo dobré ji reklamovat a pokud to nenabilo mrtvý akumulátor tak je dobré koupit nový. Bosche se nezastávám, sám vím že nejsou nejlepší na trhu. Dneska bych si ho taky nekoupil a koupil radši tu z lidlu už kvuli poměru cena výkon.
Mimochodem doufám že ta cena 3 tyčky jsi myslel u toho cteku. :)
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Jelito - znamená to že ten Bosch jí ani neviděl. A Ctek jí normálně nabil. Jinak pokud je baterka K.O - tak je logické že se koupí nová, ale to už nemůže nabít ani CTek. A reklamovat nemám co, jelikož jí mám docela dlouho a když jsem jí kupoval, tak to byla novinka za 3tkč. (Myslím že v návodu u té Boschky je dokonce že neumí nabíjet baterky s kapacitou pod 65 %)
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Felipe píše:Jelito - znamená to že ten Bosch jí ani neviděl. A Ctek jí normálně nabil. Jinak pokud je baterka K.O - tak je logické že se koupí nová, ale to už nemůže nabít ani CTek. A reklamovat nemám co, jelikož jí mám docela dlouho a když jsem jí kupoval, tak to byla novinka za 3tkč. (Myslím že v návodu u té Boschky je dokonce že neumí nabíjet baterky s kapacitou pod 65 %)
To nebude kapacitou 65%, ale stupněm vybití, jednoduše - kolik článků ještě aspoň trochu žije. Pokud bys připojil tu Boschku a na minutu, dvě ještě přes kabely jinou, nabitou baterku, velmi pravděpodobně by ji nabila.......
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Jarda_6 - ano to je pravda. Ale jsou hold nabíječky které to dají i bez pomoci. Jak píšeš hodilo to nabíjení na 6V, tak se připojí ještě jedna baterie a už to frčí...
Ale jsou situace kdy ani toto u té C3 nepomohlo.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tomas6 píše:Tak pokud chceš něco opravdu top tak tu ctek chybu asi neuděláš.
Romane když nabijím v práci tak to hlídám.Mám 74ah nastavím 4A za tři hodiny začne jemně bublat. Vypnu a Za dvě hodiny má 12,7V a hustotu 1,28.Když to nabiju jakoukoliv jinou tak bublat nezačne vůbec a nebo po hodně dlouhé době a to jen sem tam bublinka. Hustota tak 1,26.Ale jak jsem psal.Chce to hlídat.
Asi nejlepší řešení...Regenerace je spíše jen sen i když existoval přípravek , který se jmenoval Mečta, který údajně vymysleli Rusové pro baterky v ponorkách, když chtěli na moři vadnou baterku uvést znovu do provozu..Fungovalo to, ale asi jen do přístavu..Nejlepší je koupit novou, než se stará baterka/která přece vždycky startovala/majiteli pomstí zrovna v té nejhorší situaci.. :)
nepropadat panice...
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Felipe píše:Jarda_6 - ano to je pravda. Ale jsou hold nabíječky které to dají i bez pomoci. Jak píšeš hodilo to nabíjení na 6V, tak se připojí ještě jedna baterie a už to frčí...
Ale jsou situace kdy ani toto u té C3 nepomohlo.
Další věc je, v jaké formě bude baterka po tak hlubokém vybití, kapacita klesne. Mě se jich pár už ani oživit nepovedlo, ani dlouhodobým nabíjením proudem 0.1C a musely se koupit nové.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

S tou sulfatací je to asi taky o náhodě.Když jsem koupil octu byla v ní 74ah Bosch blue dynamic. Vybitá na cca 6V a dobře ze dva až tři měsíce.Stará asi 4 roky.Normálně jsem ji nabíjel obyčejnou starou nabíječku asi 12 hod 5A proudem.Pár. dnů na.to mi ji kluci autoelektro zkusili zátěžákem a byla OK.Za půl roku jsem ji měnil,protože byl nějaký problém.Nakonec teda s alternátorem.Dodnes ,asi dva roky,ji mám v traktoru,kde teď v těch mrazech musím před startem na 15 min pomoct nabíječkou, ale pořád je OK.Když je okolo nuly,tak startuje bez nabíjení.Takže buď nějaký lepší kus,nebo ve škole kecali když učili že baterka okamžitě sulfatuje a tento stav je nevratný.
No a ještě jedna věc s nabíječkama.Měnil jsem baterku v supu v práci,prostě po víkendu nenatočil,tak se vzala do dílny hodila na nabíječku pustil do ní 4A a nechal.Za půl hodiny prej nabitá, tak se odpojila a nechala tak.No shodou okolností klučina co vozí díly dovezl tester. http://www.conrad.cz/zkousecka-olovenyc ... xs.k100895
No zkusila se a prej je KO.Nechal jsem ji žárovkou trochu vybít a nabil jsem ji lídlovkou za 500 a zkusil jsem ji znova a už je OK.Tak nevím co si o tom myslet.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

Felipe píše:Jelito - znamená to že ten Bosch jí ani neviděl. A Ctek jí normálně nabil. Jinak pokud je baterka K.O - tak je logické že se koupí nová, ale to už nemůže nabít ani CTek. A reklamovat nemám co, jelikož jí mám docela dlouho a když jsem jí kupoval, tak to byla novinka za 3tkč. (Myslím že v návodu u té Boschky je dokonce že neumí nabíjet baterky s kapacitou pod 65 %)
Já tě nechci nijak urazit,ale. Za prvé ta C3 mě před 5 rokama stála v kamené prodejně 1400,takže nevím jak tebe mohla stát před 4 rokama 3 tisíce. To jsi kupoval na benzince nebo jak? Za druhé v návodu je napsané že umožňuje díky impulsivnímu nabíjení nabít i téměř vybitých aku. Zda je to marketingový tah a nebo realita nevím. U kámoše nabila baterku kterou ta jeho nebyla schopna nabít. Na druhou stranu pokud je baterie KO tak mi bude vcelku jedno že se ta C3 nebude chytat. Taková baterie už je stejně k hounu.
Na druhou stranu ,ano dokážu uznat že ta Boschka jistě není nejlepší produkt na trhu a nedělám si o ni iluze a věřím že ta z Lidlu udělá stejnou službu.Stejně tak dokážu uznat že může být ten ctek lepší a když napíše někdo že má takovou zkušenost tak nemám důvod nevěřit,jen jsem reagoval na obrázek kde někdo hodí tu boschku a lidlovku vedle sebe a pak napíše že ctek je uplně někde jinde a foto její vnitřností neuvede,protože fotka vnitřností neříká o produktu naprosto nic a navíc se mi nechce nějak moc věřit že ten Ctec bude zas tak vzhledově odlišný,ale třeba se pletu...
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Olovenú baterku definitívne pochová až vnútorný skrat , ktorý je zapríčinený deformáciou dosiek , alebo oloveným úsadom na spodku baterky . Vo všetkých ostatných prípadoch je aká - taká nádej na dobytie bez ohľadu akou nabíjačkou . Sulfatizáciu a následné vypadávanie mriežky, ak už nastala však neodstráni, žiadny sebegenialnejší prístroj .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Jelito - moc se omlouvám za mystifikaci, ale jak dlouho jí mám jsem plácnul... tuším že to bylo 2010 (možná 2009)... nějak ten čas letí. A Ctek jsem si kupoval jen kvůli MX jelikož ta Bošina na nové baterii motocyklové nic nechtěla dělat (několika bateriích). To je asi tím že je ta baterii jak píšeš k ho.nu. Ale každopádně ať si každý kupuje co chce :) . Já jsem tady jen ukázal rozdíl mezi LIDL a Bosch C3. Kdo chce, tak si z toho něco vezme kdo nechce tak ať nechá plavat.
No a k té ceně kupoval jsem to od dodavatele dílů, který nás zaváží každý den okol 10té dopolední (s držákem na zeď a druhou sadou na napojení - vhodné pro motocykly) Kdo jezdí CC a podobně tak to docela využije 8)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“