OCT 1.9TDI 66 kw - Emise do dilny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

eXt
Nováček
Odpovědi: 0

OCT 1.9TDI 66 kw - Emise do dilny

Příspěvek od eXt »

Ahoj, uz si nevím rady, mám problém s octou me pritelkyne.

Stav vozidla, píše Emise do dílny -motor cuká, občas se nechce vytočit, občas vytočit jde, hulí, cuká se, spatne tahne. Když zavady smazu, auto jede ok, nekouří, pěkně táhne.

chyby
17849 - ventil zpetneho vedeni vyfukovych plynu N18
17957 - magneticky ventil pro omezeni plniciho tlaku N75
17660 - ventil pro zacatek vstriku N108
17552 - meric hmoty vzduchu G70
17946 - odpojovaci ventil paliva N109

00290 - ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46)
012 - Electrical Fault in Circuit
01314 - Unlicensed Version. Not all DTCs
013 - will be decoded.

Zkoušel jsem měnit ventily z funkční Oct (n18,n75) nepomohlo. Vahu vzduchu jsem zatim nemenil na tu to nevidim. N108 jsem vyndal, vycistil, ten to asi taky nebude.

Vyndal jsem EGR, pročistil, vratil.

Neni problém v elektrice? Už si nevím rady, co to muze byt. Proste po smazani zavad to jede jak z praku, jakmile skočí Emise do dilny, zacne se cukat, dusit, hulit šedy až modrý kouř.

Minule mi to chcipalo po nastartovani, asi 15x, s nohou na plynu po nastartovani to šlo na 2000 otaček, pak chciplo...

Nevim na co se zamerit, auto maji v rodine od novoty, ma to najeto 170.000,...Jako problem vidim, ze s tim jezdi do prace cca 4km tam a zpatky, na dieslaka sakra malo, ani se neohreje.
eXt
Nováček

x

Příspěvek od eXt »

Podle vseho, co jsem za poslednich par hodin nasel za to muze

pojistka 34,43
relatko 109?
RJ

U te ridici jednotky, mam 038 906 012 HA, kdyz koupim naprosto stejnou, je to tezke to nakodovat? nebo je potreba to delat? Nasel jse mtento postup

BUDÍKY 17
PŘISPŮSOBENÍ
kanál OO hodnota 0 uložit a hotovo
reher64
Přispěvovatel

Příspěvek od reher64 »

Pokud bude stejná jednotka a budete znát její pin. Tak ho zadat jako login, přizpůsobení kanál 50 tam zadat pin immo a dát uložit. Případně přehodit eeprom a nemusí se nic přizpůsobovat.
klo55
Přispěvovatel

Re: x

Příspěvek od klo55 »

eXt píše:Podle vseho, co jsem za poslednich par hodin nasel za to muze

pojistka 34,43
relatko 109?
RJ

U te ridici jednotky, mam 038 906 012 HA, kdyz koupim naprosto stejnou, je to tezke to nakodovat? nebo je potreba to delat? Nasel jse mtento postup

BUDÍKY 17
PŘISPŮSOBENÍ
kanál OO hodnota 0 uložit a hotovo
Ahoj, co by s tim mela pojistka společného?
eXt
Nováček

Příspěvek od eXt »

Takže dnes jsem poštouchal kabely u RJ, kousek jsem zaizoloval znova. Potom jsem nastartoval a kontrolka motoru zmizela. Dnes vecer se opet objevila, otevrel jsem kapotu, opet jsem zahybal s kabelama, co vedou k ventilum a potom do RJ, kontrolka zmizela, ale na jak dlouho?..to nevim,

Nemáte někdo známeho autoelektrikare v Pardubickém kraji, popř. Hradci.
Ja na elektriku nejsem a muj znamej muze az pristi tyden.

Díky moc
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jinou řj
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
eXt
Nováček

x

Příspěvek od eXt »

rovnou jinou RJ? co kdyz je zavada nekde jinde? Jednu jsem nasel za cca 1300,- KČ, ale umím pouze zakladni veci s Vagem, takze ji sam asi nenakoduju.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

napiš odkud jsi někdo ti to jistě přizpůsobí :-)
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Promer kabelaz 😉😉
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tak tu mám stejného pacienta ALH 2004 :(
eXt
Nováček

Vici

Příspěvek od eXt »

Vici, mas ten samej problém? Diag taky stejná?

Dostal jsem ted TIP, sundat baterku, vzduch. filtr, drzaky a pod nima je pry husí krk, ten mam zkontrolovat. Ridici jednotka by to snad pry nemela byt.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

odpojiť RJ a kontoxom prestreknúť kontakty , mne to pomohlo .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Rada která tě nepotěší, ale je správná : Když tomu nerozumíš, tak to neopravuj. Raději klepni prasátko a odvez to někomu, kdo to umí.

Metoda pokus omyl není nejlepší. Jestli ti 1300Kč za jednotku přijde drahý, tak to jsi ještě neviděl účet za opravu kabeláže...

Samo domo opravy jsou nejlepší, každou chvíli ve zprávách auta komplet shořelá od elektroinstalace. Škoda mluvit.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
eXt
Nováček

x

Příspěvek od eXt »

problém byl, že na to nikdo nemá čas,...tohle je prostě závada, která není pro mechaniky lakava. Vydelaji víc penez, když nekomu vyměni brzdy, popř. jiné díly.

Nicméně jsem už sehnal nějakýho machra přes škodovy a v sobotu tam jedu.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Tak to bohužel je. Ono by bylo bláhové si myslet, že každý jen čeká na to, až mu zavoláš, aby ti to mohl opravit...nejlépe o víkendu a na počkání. Na některé věci se hold prostě čeká ve frontě.

Machr co má čas v sobotu bude zajisté machr v oboru. Hodně zdaru!
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“