Alfa Romeo -to je ono
Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tak ty vaše slavný italcar se zase předvedli 2 hadice k topení na punto v CNG z výroby rosily u topení a za 2 hadičky 5500.- dobrý den...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
spojek a sundaných rámů jsem si taky užil dost a radši dělám Vw než tyhle JTD a jim podobný hračky...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
Ale samozřejmě, každý to má jinak, ale když vyndám spojku z V6 , což jde velmi blbě a zjistím, že přítlačáku i s ložiskem /je tam "obrácená spojka/ nic není, a přesto chci celý set vyměnit /najeto je 250000km/, tak když majiteli řeknu cenu /myslím za přítlačák 7000kč/ a on se mě zeptá a co mu je? Tak mu popravdě řeknu, že nic, ale s ohledem na obtížnou demontáž je to prevence, řekne mi, nech ho tam, už jsem odešel do důchodu, musím šetřit..A co je lamele? Já je sjeté obložení, jinak je o.k. pružiny a vše v pořádku...Tak co s ní uděláš? Nechám ji obložit.. A auto jezdí dodnes bez chyby, co by zato dal majitel koncernových kusů, který když mu propadne pedál, vyřizuje si půjčku a zamlouvá si místo v servisu a modlí se, co se tam ještě najde...Ale každý má jiný pohled na svět, mám radši úsměv na tváři majitele než jeho staženou smutnou tvář, co jej ještě budoucnu čeká... 

nepropadat panice...
tak obrácenou z principu vždycky novou kdo nedělal nepochopí s čím si mechanik zahrává...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
Varoval jsem majitele, ale spojka vydržela i závody ve zrychlení, a vnuka, který když odjížděl, bylo slyšet na celou vesnici jak při hrabání kvílely gumy..Ale máš pravdu, riziko tu je, ale v dřívějších dobách, kdy spojka byla dimenzována jinak a automechaničina nespočívala hlavně ve výměnách téměř všeho, se měnila jen lamela , spíše ale jen obkládala. Ale kde loňské sněhy jsou... 

nepropadat panice...
jakmile je tvrdej pedál měnit všechno a kde jsou doby kdy jsi na 120 udělal lamelu a zjistil jsi že to chce i přítlačák tak bylo za 2h hotovo znova...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
alfa 159Tbi
Má tu niekto skúsenosti s touto alfou 159 Tbi , niekde som čítal že je to najlepší motor od afly.
BMW 330 ix
Ale to je Alfa romeo a ne koncern , popřípadě nějaký podělaný Peugeot dodávka, kde ložisko tahá přítlačák jen zajištěné kusem drátu/kulaté pojistky/..Už od dávných dob má Fiat spojkové ložisko "nezničitelné" , zatímco my tady řešili spojku u škody a mazali jej olejem, tak Fiat už byl dávno v budoucnosti. A bohužel Němci, superšikovný a pečlivý národ , bohužel většinu expertů za války pohřbil a ti co zbyli vydrželi tak do konce 70. tých let..A pak už to šlo z kopce. Zbytečně složité konstrukce s drahým servisem , které nastoupily právě po vylepšené rotačce, kterou sestrojili v roce 1978 v Golfu l s motorem 1,5 D , který mimochodem měl normální klínek na kolečku rozvodů než přišly inovace a svět se začal zrychlovat hlavně na prknech konstrukčních kanceláří a kdy konstruktéři aut měli plné ruce práce s moderními vyfikundacemi a neměli dost času na techniku...Proto taky vznikly motorové paskundy, jako byl 10 válec v Tuaregu, 6 válcová ostuda v tdi a další výkvěty motorové 2. ligy..Bohudík BMW je pořád letecká továrna a je to vidět...Ale je to jen můj názor, takže třeba je to jinak...Ladas píše:jakmile je tvrdej pedál měnit všechno a kde jsou doby kdy jsi na 120 udělal lamelu a zjistil jsi že to chce i přítlačák tak bylo za 2h hotovo znova...

PS: samozřejmě já to měním všechno taky.nedá se nic dělat, ale tohle plýtvání těžko snáším, i když možná je to záměr vytvářet při servisu kopice šrotu , protože coby kdyby..
nepropadat panice...
BMW se svým řetězem u setrváku už taky skončilo s kvalitou bodejť by ne když ještě nejni ozkoušeno a na papíře jsou další inovované silnější a ekolepší motory...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
Re: alfa 159Tbi
Jistě jsi si recenze přečetl, já osobně s tím zkušenosti nemám, ale Italové mě potěšili , že nešli s modou a turbomotor má pořád litinový blok což zajistí tuhost motoru a nebude to žvýkačka..Takže životnost nebude omezena "krouticí se hlínou".Je to krásné auto, pro mladého nadšence nechrochtáka vhodné.. .Ostatní ukáže čas..rudy5 píše:Má tu niekto skúsenosti s touto alfou 159 Tbi , niekde som čítal že je to najlepší motor od afly.

nepropadat panice...