STK šidítko OBD

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
marekparek
Nováček
Odpovědi: 0

STK šidítko OBD

Příspěvek od marekparek »

Tento rok se nám blíží STK na našich náklaďácích Mitsubishi Fuso Canter a máme velké obavy z toho, že nás kvůli readines kódům vůbec nepustí na emise. Každého asi hned napadne, že by bylo na místě si auta nechat opravit, to je ale problém. Servis Mercedes, který zajišťuje tuhle značku je tak tragický, že od nich nelze žádnou rozumnou pomoc očekávat. Leda tak radu, že bychom měli vyměnit motor, po případě celé auto. Tak mě napadalo, že by proceduru s vyčítáním readiness kódů šlo obejít s nějakým simulátorem OBD, který by se tvářil jako naše auto bez chyb a naplnil by tak vlčí tlamu ministerstva dopravy. Našel jsem jistý OBD emulátor, ale nejsem si jistý, zda-li by dokázal posloužit k tomuhle účelu. Připomínám, že nemám s diagnostikou vůbec žádné zkušenosti. Jaký je na tohle váš názor?

http://freematics.com/store/index.php?r ... duct_id=71
sky59
Aktivista

Re: STK šidítko OBD

Příspěvek od sky59 »

marekparek píše:Tento rok se nám blíží STK na našich náklaďácích Mitsubishi Fuso Canter a máme velké obavy z toho, že nás kvůli readines kódům vůbec nepustí na emise. Každého asi hned napadne, že by bylo na místě si auta nechat opravit, to je ale problém. Servis Mercedes, který zajišťuje tuhle značku je tak tragický, že od nich nelze žádnou rozumnou pomoc očekávat. Leda tak radu, že bychom měli vyměnit motor, po případě celé auto. Tak mě napadalo, že by proceduru s vyčítáním readiness kódů šlo obejít s nějakým simulátorem OBD, který by se tvářil jako naše auto bez chyb a naplnil by tak vlčí tlamu ministerstva dopravy. Našel jsem jistý OBD emulátor, ale nejsem si jistý, zda-li by dokázal posloužit k tomuhle účelu. Připomínám, že nemám s diagnostikou vůbec žádné zkušenosti. Jaký je na tohle váš názor?

http://freematics.com/store/index.php?r ... duct_id=71
A to sa bez dovolenia chcu hrabat v motore?
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
misocko
Přispěvovatel

Příspěvek od misocko »

kto sa chce bez dovolenia koho hrabat v motore? ak myslis ty na STK ci sa ti mozu pripojit na diagnosticku zasuvku - mozu...
marekparek
Nováček

Příspěvek od marekparek »

další pokus o opravu neuspěl a vypadá to i na nějaký výrobní vady v řídících jednotkách. Opravdu někdo nevíte jestli by to šlo tímhle simulátorem vochcat?
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

zatial som o takom nepočul...
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“