Přepis motoru(výměna) BMW e36

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ClooWn
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Přepis motoru(výměna) BMW e36

Příspěvek od ClooWn »

Zdravím Vás pánové, mohl bych mít za krásnou cenu celkem krásné BMW e36 z německa jenže auto je papírově 2.5i a v tuto chvíli je v autě 3.0i které se dávalo do e46(teda aspoň podle mě je to z tohoto modelu) a chtěl bych se zeptat jak se dá přepsat motor v techničáku jelikož vím že u BMW je to nějak možné jenže nevím jak...pokud je možné přepsat motor musí to být motor který se dával do 36ky nebo to může být klidně i motor z novějších generací? Doufám že mi poradíte a nepošlete mě jednoduše pryč s tím že to nejde ;) Díky moc
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

Obrat se na autorizak bmw.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Pokud to neumi oni legalizovat,tak nikdo
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

v praze v BMW oficielní zastoupení. Tuším že tam býval pan Ševčík a dělal jsem výměny motorů,karoserii vždy bez problému legálně (samo musíš mít doklady od toho kde jsi to nabil)

No ještě věc když je to auto z německa to to ty D nemají zapsané v německém TP?? Pokud ne tak je to dost divný a pokud ano nic neřeš a dle D TP přihlaš zde.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
ClooWn
Přispěvovatel

Příspěvek od ClooWn »

hansdob píše: No ještě věc když je to auto z německa to to ty D nemají zapsané v německém TP?? Pokud ne tak je to dost divný a pokud ano nic neřeš a dle D TP přihlaš zde.
Oni to mají zapsané v TP (teďka si nejsem jistý u tohoto auta konkrétně protože už je to delší dobu co jsem s majitelem mluvil) jenže problém je ten že v německu můžeš udělat snad uplně všechno na autě co tě napadne a pak to zapsat do tp...od výměny motoru v GII například 2.8 z GIII až po vyrámování auta a potom to nechat na značkách protože to není problém...proto se ptám protože když to přivezeš k nám tak to nepřihlásíš...jenže jsem kolikrát četl že lidi tady v ČR přehazovali motory v BMW a pak to přepisovali :)

Jinak na autorizák se otočit můžu za to nic nedám :) Díky za radu
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

ale přihlásíš, cokoliv co je schválený k provozu kdekoliv v Unii je automaticky schválený i u nás (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Presne tak niekoľko ľudí kvôli tomu prehlásili auto z CR/SR do nemecka, spravil fyzicky úpravy v CR/SR v Nemecku zapísal do TP a následne si doviezol auto do CR/SR a prepísal si ho na seba.

Síce je to finančne náročná operácia ale človek, ktorý sa k tomu odhodlá väčšinou o tom vie.

Preto si myslím, že keď dovezeš auto upravené z Nemecka dajme tomu aj napr. upravený golf 6 z motorom 3,6 BiTurbo a je to v TP tak mali by to bez mihnutia oka v CR/SR prepísať. (aká je realita neviem)
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Prihlasi to co je v TP.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

v D je to určitě provozováno legálně a zapsáno v TP, tak technická funguje trochu jinak než u nás a ne že za 2 kila bude technik dělat že to neviděl (noteeth)
přihlásí ti to na základě origo německých dokladů a tam to uvedeno určitě je
máš info o typu motoru co tam je ?
ono to nemusí být nutně stavba, může se jednat o nějaký Individual
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“