1.9tdi nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9tdi nestartuje
zdravim, vie mi niekto poradit zahadnu pricinu ktoru si nvm vysvetlit ? kazdy den startovalo v pohode dnes tak isto po hodine pridem do auta idem nastartovat a starter netoci hm ? v elektrike sa nevyznam ale pozeral som ci niejaky kabel sa neuvolnil alebo nieco podobne tak isto som skusil odpojit baterku pre restart RJ bezvysledne ,moze to byt zaseknutym starterom ? alebo hapruje nieco v elektronike stretol sa uz niekto stym ? vdaka za odpovede
1.baterka je uplne nova kupovana tento rok
2.zmerat nemam scim a popravne ani nvm kedze v elektrike sa nevyznam
3.maximalne ukostrenie mozem pozriet popripadne ci sa mi niekde nieco neuvolnilo ked zapalim svetla absolutne ziaden odber svetla svieta stale rovnako niekde bude ten prud predsa preruseny do startera kde mam hladat priciny ci mam vyskusat ? pozriet sa na kable od startera az k baterke pobuchat na starter ? bohuzial elektriku som sa neucil je to moja slaba stranka iba mechanicke casti auta viem
2.zmerat nemam scim a popravne ani nvm kedze v elektrike sa nevyznam
3.maximalne ukostrenie mozem pozriet popripadne ci sa mi niekde nieco neuvolnilo ked zapalim svetla absolutne ziaden odber svetla svieta stale rovnako niekde bude ten prud predsa preruseny do startera kde mam hladat priciny ci mam vyskusat ? pozriet sa na kable od startera az k baterke pobuchat na starter ? bohuzial elektriku som sa neucil je to moja slaba stranka iba mechanicke casti auta viem
no skusil som napojit ziarovku od spinacky smerom k cievke ziarovka svieti
potom som skusil skratovat cez startovaci kabel baterka + na cievku absolutne nic to nerobilo skusil som potom pobuchat niekolko krat bezvysledne takze uz asi viem kde je pricina ale zeby znicoho nic odisla to som prekvapeny startovalo uplne v pohode
potom som skusil skratovat cez startovaci kabel baterka + na cievku absolutne nic to nerobilo skusil som potom pobuchat niekolko krat bezvysledne takze uz asi viem kde je pricina ale zeby znicoho nic odisla to som prekvapeny startovalo uplne v pohode
ko kabel mezi cívkou a motorem starteru prostě schnil a schořel zničeho nic nebo došli uhlíky za 17 let provozu... běžná věc
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
a naco budem brat merak ? ..ako pisal kolega zobral som ziarovku a napojil na cierno-cerveny kabel a druhy napojil na kasnu pri otoceni klucika ziarovka svietila ! takze kebel musi byt v poriadku ...ak som zobral startovaci kabel dal na + a chcel priamo skratovat na cievku starter bez pohnutia v takom pripade by mal cvakat alebo sa tocit {takto som startoval kedysi stare auta ked bola pokazena spinacka} sused mi povedal ze po case cievka kludne mohla vypovedat svoju ulohu hned bez niejakej unavy opotrebovania {tak ze som si to ani nevsimol} bolo jedine stastie ze sa mi to stalo doma a nie niekde mimo mojho bydliska
PS:starter je povodny bez repasu aspon podla toho co som si ho obzrel a dalsia vec vzdy starter mi odchadzal casom no pri mojom odisiel hned preto som nevedel aky bol problem stakoutou skusenostou som sa este nestretol ..idem demontovat dat na repas 40eu a zas namontovat i tak vdaka poniektorym naco som sa mal pozriet a co vyskusat
PS:starter je povodny bez repasu aspon podla toho co som si ho obzrel a dalsia vec vzdy starter mi odchadzal casom no pri mojom odisiel hned preto som nevedel aky bol problem stakoutou skusenostou som sa este nestretol ..idem demontovat dat na repas 40eu a zas namontovat i tak vdaka poniektorym naco som sa mal pozriet a co vyskusat

starter vadny ....po 17r ani raz nebol repasovany zatial co viem chyba bola v prerusenom dratiku ktory oxidoval tym padom od cievky k uhlikom niesel ziaden prud a tym padom bol dovod na svete preco nestartovalo ...pravdepodobne najvecsia pricina bola ze roky nato sa ukladala sol z posypu a pekne drotik prezieral az kym sa spoj neoddelil ale uvidim dnes toho viac ci aj ine vnutorne komponenty natom boli zle ale aj ked nie radsej som dal vsetko podstatne vymenit aby som to nemusel riesit zas bol som u jedneho pana ktory repasuje starery alternatory viac ako 50r tomu sa povie niekto kto ma v laske svoju robotu {bol som aj u inych ktory pytali vela a starter som im odniesol do roka 3x kde uhliky stale prehoreli a pytali stale viac a viac od vtedy som ich poslal do puce...takych co to robia z lasky tazko sa hlada