Diky za rady . Doma uz mam pripraveny vymennik zo 130PD, ale nebol som si isty ci na tu zivotnost nevplyva aj teplota vzduchu v sani lebo niekto tu uz raz spominal ze pre motor nie su dobre vysoke teploty vzduchu v sani a neviem si vysvetlit preco.
tak samo pukiod tlačíš už víc tak je dobré dát větší cooler. pak se totiš dost zvyšuje teplota vzduchu což jednak zbytečně snižuje výkon,ale i zatěžuje motor, i kdož to není zas takové drama..
Cim viac tlacis turbo tlaku tym viac musis znizovat staticky kompresny pomer lebo prave dynamický kompresný komer sa neumerne zvysuje co ma za nasledok pretazovanie motora a posun spalovacich tlakov do neefektivnej oblasti....prilis vysoky tlak vysoka teplota horenia
V praxi by Vam mohlo pomoct ze ak idete na viac ako 1.8bar tak kompresny pomer by sa mal znizit aspon o 0.3, plniaci tlak 2.2bar to uz je znizenie 0.8
Aby som nezabudol znizovat kompresny pomer "PROSIM NECHYTAJTE SA OMEGA SPALOVACEJ KOMORY V PIESTE" nic nepokazite ak odsustruzite do ukosu z hornej plochy piesta. Zamerajte sa na SPICKU v OMEGA KOMORE ta nesmie byt ostra ale tupa (musi mat radius).....vacsinou pomoze jemne klepnut kladivom a potom vylestit do zrkadla
Stingray píše:Aby som nezabudol znizovat kompresny pomer "PROSIM NECHYTAJTE SA OMEGA SPALOVACEJ KOMORY V PIESTE" nic nepokazite ak odsustruzite do ukosu z hornej plochy piesta. Zamerajte sa na SPICKU v OMEGA KOMORE ta nesmie byt ostra ale tupa (musi mat radius).....vacsinou pomoze jemne klepnut kladivom a potom vylestit do zrkadla
Su aj ine sposoby ako znizit kompresny pomer bez vyraznejsich zasahov?