Diplomovka - Logger chybovych kodov

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Drobcek9056
Nováček
Odpovědi: 0

Diplomovka - Logger chybovych kodov

Příspěvek od Drobcek9056 »

Ahoj, potreboval by som velmi poradit a vitam kazdy napad a radu.

So spoluziakom mame robit diplomovu pracu a vybrali sme si logger (zapisovac) chybovych kodov do log suborov. Malo by to zapisovat subory, ktore by sa dali nacitavat v programe CANoe. Mame vymysliet HW aj SW, pricom SW by sa mal podobat na CANoe, a mali by sa tam dat zadavat filtre a potom aj spracovavat dany log subor z loggera.

Takze by som poprosil nejake tipy, rady, navody na tieto temy :

1. protokoly na zberniciach, najlepsie priamo z RJ
2. aky najlepsi procak pouzit pri snimani logov a nasledovnom zapise
3. v akom programe naprogramovat program, a nejake linky na databazy

Predstavy aj koncept uz mame, len by som bol vdacny za nejake dalsie napady :)
mirec
Přispěvovatel

Příspěvek od mirec »

aký odbor sa ucis a na akej skole ?
Drobcek9056
Nováček

mirec píše:aký odbor sa ucis a na akej skole ?
A naco ti to je dobre vediet??? Vies mi s niecim pomoct??
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Drobcek9056 píše:
mirec píše:aký odbor sa ucis a na akej skole ?
A naco ti to je dobre vediet??? Vies mi s niecim pomoct??
co je to tajne ? :o
mirec
Přispěvovatel

Příspěvek od mirec »

ja som nemyslel adresu školy. Lebo mám také skúsenosti ze tí čo to vyučujú
na školách sú sami z toho sprostí a dávajú chalanom také úlohy ako keby chceli miesať jabjká s hruškami, alebo sú to otázky pre programátorov, alebo
pre tých, ktorý sa trápia s dumpami a musia do toho vrážať prachy a voľný čas.
vlagik
Přispěvovatel

Re: Diplomovka - Logger chybovych kodov

Příspěvek od vlagik »

Drobcek9056 píše:Ahoj, potreboval by som velmi poradit a vitam kazdy napad a radu.

So spoluziakom mame robit diplomovu pracu a vybrali sme si logger (zapisovac) chybovych kodov do log suborov. Malo by to zapisovat subory, ktore by sa dali nacitavat v programe CANoe. Mame vymysliet HW aj SW, pricom SW by sa mal podobat na CANoe, a mali by sa tam dat zadavat filtre a potom aj spracovavat dany log subor z loggera.

Takze by som poprosil nejake tipy, rady, navody na tieto temy :

1. protokoly na zberniciach, najlepsie priamo z RJ
2. aky najlepsi procak pouzit pri snimani logov a nasledovnom zapise
3. v akom programe naprogramovat program, a nejake linky na databazy

Predstavy aj koncept uz mame, len by som bol vdacny za nejake dalsie napady :)
Zrpvna nedávno jsme testovali O II, kdy jsme online (každých 10 ms) vyčítali zprávy CANu právě přes CANoe...
Zprávy jsme filtrovali a to co násl zajímalo načítali do souboru. Ten jsme potom převedli na formát pro Excel a bylo to.
Program v C++. Pokud chceš navíc číst něco, co "neběhá" standardně po CANu, je důležité je si o tu konkrétní zprávu "říct". Tzn. ji po té jednotce požadovat. jinak samotné zprávy na CANu můžeš brát všechny.Ovšem pokud chceš něco konkrétního musíš znát ID té zprávy (je jiné pro HIGH a LOW CAN).
Pro odčítání dat jsme vložili konektorový mezikus na kabelový svazek a z něj přes normálně CANoe odčítali hodnoty. Bylo to rozhraní sériák-CANoe.
na sérivé porty jsme vyvedli kabely ze svazku.
Ke CANoe také existuje taková "krabička" s CAN High, CAN Low a LIN, která umí sama načítat zprávy CANu. Její nastavení atd je v CANoe samotné.

Něco dalšího bych ti říci mohl, ale moc ne. Přece jen ctím něco jako "firemní tajemství" a loajalitu k zaměstnavately - tzn. program ti nepošlu. (rofl)
Drobcek9056
Nováček

to kevino : nie tajne to nieje, TUKE FEI

to vlagik : dakujem za informacie, ak by si mohol tak mi posli na seba v SZ kontakt, aby ked by mi nieco nebolo jasne, tak by som to mohol s tebou prediskutovat, resp. priamo tu na fore, ak ti to nebude vadit. Chapem firemne tajomstvo, to mi je jasne :)

to mirec : neviem pochybujem zeby bol profak taky, lebo nam poskytol aj pomoc, je to moja a kamosova individualna (vlastna tema) diplomovka, a chceme to robit preto, lebo s HW by nemal byt problem ale SW by robil mensi problem.
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

Mě to neva kde to chceš diskutovat... Klidně na fóru ať se ostatní také něco dozví...
Jinak můžeš použít SZ.
Napiš zadání co všechno cheš sledovat. Pokusím se ti pomoci.
Drobcek9056
Nováček

zaujimalo by ma, co vlastne ten vas program robi, pretoze ja musim urobit novy program nieco v style CANoe, ale tak, aby som ja mohol zadat nasmu loggeru poziadavky na filtre a potom spetne to graficky zobrazit, resp. ako ty hovoris tak aj ten excel by bol fajn.

Tak by ma zaujimalo ci by si mi nejak nenaznacil ako ste to nacitavali, alebo aky algoritmus pouzili na nacitanie udajov zo zbernice do vasho programu, nie do CANoe, lebo ten ja nebudem pouzivat, ale pouzivat budem ten moj program.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“