Fábia SDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kasli na pripravok,lozisko nemenis kazdy den,normalne ho vylisujes aj nalisujes a jazdis bez problemov...nie je v tom ziadna veda,su pripravky s ktorymi to spravis priamo na aute,ze nemusis davat dole celu tehlicu ale to nevyuzijes,keby si robil v servise tak ano,pripravok vyuzijes ake takto doma nie.
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
najdi ten přípravek co se tam šrubuje pak to snad někdo lépe pochopíNOVON píše:jofa: Ale u fabky nesmis potlacit za stred/naboj loziska.Kdyz to udelas,tak ho znicis hned nebo podstatne snizis zivotnost.Videl jsi nekdy lozisko s nabojem na fabku?
já jak jsem psal lejzrový teploměr , autogen, 220° zmražený náboj a fuk ho tam, chladím ofukem,

Ložiska vyměněny. Pujčil jsem si přípravek z autoslavíček. Přípravek byl,ale zkurvený takže se muselo improvizovat.
Těhlice museli nakonec ven a shánět lis. Vylisoval jsem ložiska a nové ložiska nalisoval za pomoci torza přípravku. Naštěsti přípravek kolem ložiska byl ok (byla v prdeli část se závitem).

-
- Aktivista
já ty náboje vymlátím kladivem na svěráku pár pecek trochu kulí a okJakubbufa píše:Ložiska vyměněny. Pujčil jsem si přípravek z autoslavíček. Přípravek byl,ale zkurvený takže se muselo improvizovat.Těhlice museli nakonec ven a shánět lis. Vylisoval jsem ložiska a nové ložiska nalisoval za pomoci torza přípravku. Naštěsti přípravek kolem ložiska byl ok (byla v prdeli část se závitem).
Ty vole cital sis co som pisal hore?na jednej fabii som to prelisoval normalnym lisom 10t a auto najazdilo vyse 30000km a ziadna vola ani hucanie ani nic podobne a ro si majitel objednal obycajne gsp loziska za 25e kus tak mi nevypisuj ci som videl lozisko z fabie...jasne,teoria znesie,musi sa toto,musi sa tamto ale niekedy je prax uplne niekde inde,jasne ze to musis lisovat pomaly a hlavne s citom,nie ze sa na paku rovno zavesis.a keby si chcel vediet tak znamy v servise na fabky inak ako lisom ani loziska nedava a svete cuduj sa auta jazdia bez problemov.netvrdim ze je s pripravkom menej prace a ze to je sikovnejsie,ale ked ten pripravok raz nemam tak si ho nebudem kupovat kvoli dvom loziskam.NOVON píše:jofa: Ale u fabky nesmis potlacit za stred/naboj loziska.Kdyz to udelas,tak ho znicis hned nebo podstatne snizis zivotnost.Videl jsi nekdy lozisko s nabojem na fabku?
Naposledy upravil(a) jofa dne 19 črc 2017, 21:31, celkem upraveno 1 x.
Tak jasně,pokud to neplatíš,tak to tam narvi jak umíš..jofa píše:Ty vole cital sis co som pisal hore?na jednej fabii som to prelisoval normalnym lisom 10t a auto najazdilo vyse 30000km a ziadna vola ani hucanie ani nic podobne a ro si majitel objednal obycajne gsp loziska za 25e kus tak mi nevypisuj ci som videl lozisko z fabie...jasne,teoria znesie,musi sa toto,musi sa tamto ale niekedy je prax uplne niekde inde,jasne ze to musis lisovat pomaly a hlavne s citom,nie ze sa na paku rovno zavesis.a keby si chcel vediet tak znamy v servise na fabky inak ako lisom ani loziska nedava a svete cuduj sa auta jazdia bez problemov.netvrdim ze je s pripravkom menej prace a ze to je sikovnejsie,ale ked ten pripravok raz nemam tak si ho nebudem kupovat kvoli dvom loziskam.NOVON píše:jofa: Ale u fabky nesmis potlacit za stred/naboj loziska.Kdyz to udelas,tak ho znicis hned nebo podstatne snizis zivotnost.Videl jsi nekdy lozisko s nabojem na fabku?
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
-
- Aktivista
Vydržeji 200tisíc km a to je podle mě slušnej průměr, jinak to moc neprožívejte, ložisko schladím, klepnu ho do těhlice kladívkem a plech zamačkám šroubovákem, nikdy žádná reklamace, dělám takle všechny loža, lis je pro malý děti co si neuměji poradit. Kdybych měl mít na každou hovadinu lis atd, tak se v dílně nehnu. Jinak jeden poznatek, u ložisek FAG je křehkej ten zajišťovací plech a může prasknout.U STARLINE to zas je jak když to někdo vystřihl z plechovky od volejove 

-
- Aktivista
[quote="Domecek"]Vydržeji 200tisíc km a to je podle mě slušnej průměr, jinak to moc neprožívejte, ložisko schladím, klepnu ho do těhlice kladívkem
zajímavé víš o čem mluvíš, náboj mrazím vždy pak de lisem lépe, ale že by šel kladívkem to jsem nikdy nezaznamenal, těhlici hřeju autogenem na 220 stupnů a při této teplotě zasunu náboj a ihned chladím vzduchem
malé ložiska klepu kladívkem
zajímavé víš o čem mluvíš, náboj mrazím vždy pak de lisem lépe, ale že by šel kladívkem to jsem nikdy nezaznamenal, těhlici hřeju autogenem na 220 stupnů a při této teplotě zasunu náboj a ihned chladím vzduchem
malé ložiska klepu kladívkem