Vzduchové bubliny v naftě do čerpadla

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TomasH
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Vzduchové bubliny v naftě do čerpadla

Příspěvek od TomasH »

Mám takový dotaz. Dneska jsem se díval na průhlednou hadičku, co vede naftu od paliv. filtru k rotačnímu čerpadlu a lítá tam dost bublinek vzduchu. Je to prostě mezi filtrem a čerpadlem. Když to zastavím, tak se tam taky ustálí po chvíli jedna bublina. Nikde ale nic neteče. U filtru i čerpadla všechno perfektně suché. Je to normální s tím vzduchem, nebo to někde po cestě saje co nemá :? Je to octavia 81kW.
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

Taky to sleduju u mojeho autí a včera jsem se ptal jednoho maníka, co dělá dost dobře auta a ten řikal, že to není problém. Jinak autí jede good i starty jsou taky good.Tak nevím. Co na to profíci...? :? :?
nemám žádné auto na naftu
Naldo
Přispěvovatel

Příspěvek od Naldo »

Mám taky, neřeším to-jezdí a startuje normálně.
Octavia Combi 1.9 TDI 81kW, AHF
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Naldo píše:Mám taky, neřeším to-jezdí a startuje normálně.
já to měl u sharana jezdilo to normálně, až jsem málem odpravil čerpadlo,ten vzduch mi tam šel od toho plastovýho téčka na přepadu na filtru, byl vyleženej o-kružek a tam to cucalo vzduch,teď už dobrý,myslím,že by vzduch i málo v naftě neměl co dělat,v čerpadle to pak pění a vzduch toho,i když je s naftou moc nenamaže
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Gull
Přispěvovatel

Příspěvek od Gull »

mě to dělalo u Audi 80 1.9TDi - byl jsem s tím za známým v servisu Audi v německu, ten mi řekl, ať to neřeším, že je to normální. Auto jsem kupoval, když mělo najeto 90 tisíc a prodával při 270 tisících, dělato to celou dobu, jezdilo dobře a neměl jsem žádnej problém.A jezdí dodnes....
Roman.Babcan
Nováček

Příspěvek od Roman.Babcan »

Nazdárek pánové mám to samé taky bublinky na tý průhledný hadičce (oct 66 KW+chip) a auto jede dobře gumičky u ventilku jsou nové tak to vůbec nereším :D
cult of skoda
Knightey-
Přispěvovatel

Příspěvek od Knightey- »

Taky to mam u Venta TDI s 81KW. Nelibi se mi to tam ale fungovalo to az do ted kdy jsem asi oddelal cerpadlo, a mohlo to byt timhle problemem asi :(
viz -> http://www.autohificlub.cz/forum/13/625 ... w+r.v.97/0
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Knightey- píše:Taky to mam u Venta TDI s 81KW. Nelibi se mi to tam ale fungovalo to az do ted kdy jsem asi oddelal cerpadlo, a mohlo to byt timhle problemem asi :(
viz -> http://www.autohificlub.cz/forum/13/625 ... w+r.v.97/0
moje řěč nafta se vzduchem to je špatný,další možnost tvoření bublin je také možná tím že je v nádrži takovej plastovej tubus na kterém jsou všelijaké eprcajty a hlavně si to tam naftu natahuje a zároveň vrací přepadem ,na ten přepad je tam taková komora ve které by se palivo mělo vybublat a takovj plovák co v tom je,tak to potom prpustí do nádrže.mě se stalo,že ten plovák nějak vypadl a našlehanou naftu chytalo hned sání zpět do filtru a čerpadla a to řechtalo jak stará kobyla.dporučuji otevřít podlahou za spolujezdcem to celé vyndat a je to skládačka-zacvakávačka a celé rozdělat a vyčistit aspoň UVIDÍTE CO JE V NAFTĚ ZA BORDEL AŠPÍNU,a hlevně zkontrolujte te plovák
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Lukas.J.J
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukas.J.J »

Mně tem taky chodějí, tak jsem to vzal logicky - jestli to někde saje vzduch, tak až začne sát kapalinu, bude to bez bublin. Tak jsem to natočil na volnoběh, vzal nějakej MD spej a postříkal všechny spoje hadic s trubkama a filtrem a pod autem u nádrže a během chvíle skoro bez bublinky (noteeth) Jenže jsem hňup a protože jsem postříkal všechno najednou, tak zase nevim, kde to je (wallbash) To si snad ale dohledám (rofl)
Fočus 1,6TDCI
T4 MTDI
martin.195
Sběrač informací

Příspěvek od martin.195 »

mam audi 80 1.9 tdi a bublinek taky jak nasrano ale jezdi paradne (noteeth)
Beck5
Přispěvovatel

Příspěvek od Beck5 »

Presne tak v duch v nafte nie je vobec dobry.Treba vsetko prekontrolovat vsade pomenit gumicky a vecsinou to robi prepad ako napisal miraspetrowski
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

Mohu se zeptat,když budu kontrolovat to sání v nádrži,..jak šikovně odpojit hadice,abych je nezlomil? děkuju
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Měl sem doma asi 25 aut s motory TDi 66 a 81kW, tedy rotačky, najeto od 90 do 200t km a dělaly to všechny, takové drobné bublinky tam běhaj a po vypnutí motoru zůstane jedna taková menší v té průhledné hadičce... Žádné z těchto aut nemělo problém ani se startem ani s jízdou v plné zátěži...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

no mě to hodně blbě startuje,..a někdy po chcípnutí tam mám jen menší bublinku,..ale občas i hodně velkou,..cca 10 cm,.....chci skontrolovat sejto v nádrži a plovák,..ale nechci ulomit ty vývody hadiček,..nevíte náhodou,jak je šetrně odpojit?
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Tak taky záleží o jakých bublinkách se bavíme, jestli o milimetrových, které dou spolu s naftou v proudu, kdy je stálý přísun do čerpadla nebo o centimetrových, které způsobují, že je dodávka paliva nepravidelná____ nafta-bublina-nafta-bublina.....
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“