Prosím o radu,protože v několika lidech už jsme si totálně bezradní.
Popis závady:
Start na studený motor někdy napoprvé,někdy chytne,ale drží se v otáčkách s nejistotou a je to tak na chcípnutí.Vypnu a po druhé už jede skoro normálně.Při rozjezdu (studený motor) je třeba někdy počkat,protože lape po dechu a nejde do otáček...někdy jde normálně.Když už se pak auto rozjede tak jede v pohodě cca 20-30km.Pak,ale přijde pravěj děs...většinou při stání na křižovatce nebo dobržďování a snížení otáček,motor přestane úplně táhnout...skočí ventilátor,drkotá a není boha přidat plyn....odjezd odkudkoliv s nervama...po schládnutí zase celkem jede,ale vše se opakuje.
Vyměněno:
teplotní čidlo,ventil seřízení vačky,svíčky,vyloučena závada na zapal. cívce...
Dignostika hlásí:
vynechání zapalování vál. 2,maf senzor,chyby v přenosu síly,to vše ale naskočí až se začne projevovat závada...
DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU!
Peugeot 308 1.6/88kw vti Při zahřátém motoru nejede
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Do těch jsem zatím nelezl,ale vzhledem k tomu,že se během jízdy chová auto normálně,volnoběh po mírném zahřátí nekolísá a jde pěkně za plynem,tak jsem to neřešil.geo píše:Rozvody seděj?
Když ten motor začne drkotat,tak hulí a zdá se jako by vůbec nespaloval palivo....že by nedostak vzduchu?Ale proč jen za těch okolností,které jsem popsal výše??