topení elektrokotlem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak to zjisti, já takovou "BLBOST" udělal a jsem už několikátej rok spokojenej. Plyn mě stal u RWE 26.000Kč, u SPP mě stojí 18.000,-Kč, nedodávku řeší provozovatel distribuční soustavy né dodavatel plynu.standa123 píše: Jinak prechazet k jinym dodavatelum presneji prechazet k prekupnikum bych opravdu nedoporucoval.

Tak na plynu moc poruch mit nebudes. Samozrejme kazdyho vec a kazdej chce na elektrice plynu usetrit to je jasny....WOB píše:Tak to zjisti, já takovou "BLBOST" udělal a jsem už několikátej rok spokojenej. Plyn mě stal u RWE 26.000Kč, u SPP mě stojí 18.000,-Kč, nedodávku řeší provozovatel distribuční soustavy né dodavatel plynu.standa123 píše: Jinak prechazet k jinym dodavatelum presneji prechazet k prekupnikum bych opravdu nedoporucoval.

superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
Pokud mas plyn elektriku zafixovanou tak je to bez debat. Ale zdrazovat se ma. Samozrejme ze mel....tys nikdy nevolal na poruchvou linku. Proste se obcas stane ze je vypaddek nebo porucha. Proto jsou k dispozici poruchovy linky a lidi co drzi pohotovostiWOB píše:Já tady to nechápu, jak má jít cena nahoru když ji mám na 24měsíců zafixovanou?
Na elektřině si nepamatuji výpadek stejně jak na plynu. Ty máš na elektrice nějaké výpadky? Hlásil jsi to?

leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
standa123 píše:Pokud mas plyn elektriku zafixovanou tak je to bez debat. Ale zdrazovat se ma. Samozrejme ze mel....tys nikdy nevolal na poruchvou linku. Proste se obcas stane ze je vypaddek nebo porucha. Proto jsou k dispozici poruchovy linky a lidi co drzi pohotovostiWOB píše:Já tady to nechápu, jak má jít cena nahoru když ji mám na 24měsíců zafixovanou?
Na elektřině si nepamatuji výpadek stejně jak na plynu. Ty máš na elektrice nějaké výpadky? Hlásil jsi to?
Moc to nechápu jakou poruchu máš na mysli, od sloupu k baráku je to moje , a když nejde celá dědina pak je jedno kde kupuješ.

G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
Leda ze bys mel hds ku na sloupu. Tvoje to je az od hdsky do elektromeru. To byste hledely kolik poruch se denne resi. Praskly izolatory, draty na zemi, pojistky, vyhorely elektromery, vyhorely hdsky atd............kdybych to nedelal tak o tom nemluvim......budte teda radi ze nemate problemy. Sou lidi kteri maji problemy kazdej tyden. Bouzel sou na blbych mistech. A drzet tyden tuhle sluzbu je taky nic moc......Hlavne je v tom bordel a chaos to vam muzu rict narovinu.toby66kw píše:standa123 píše:Pokud mas plyn elektriku zafixovanou tak je to bez debat. Ale zdrazovat se ma. Samozrejme ze mel....tys nikdy nevolal na poruchvou linku. Proste se obcas stane ze je vypaddek nebo porucha. Proto jsou k dispozici poruchovy linky a lidi co drzi pohotovostiWOB píše:Já tady to nechápu, jak má jít cena nahoru když ji mám na 24měsíců zafixovanou?
Moc to nechápu jakou poruchu máš na mysli, od sloupu k baráku je to moje , a když nejde celá dědina pak je jedno kde kupuješ.
Jinak cena elektriky pujde nahoru i plynu. Kdo ma fix ma vyhodu. Asi nejlepsi je cez garant +. Podekujte regulacnimu uradu a babisovi. Taky me to stve kdyz elektrikou topim.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
Jo jeste k tem dodavatelum. Vim prave o pripadu ze odberatel volal na poruchovou linku ze mu nejde elektrika. Prijel od nas klucina a kdyz zjistil ze bere elektrinu od nekoho jinyho tak mu rekl nezlobte se ale ja jedu teda pryc.
Uz nevim jak se to potom doresilo, jen chci rict ze se tohle muze stat. Tot vse......
Uz nevim jak se to potom doresilo, jen chci rict ze se tohle muze stat. Tot vse......

leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
JARDA2 píše:Kdybys poradne cetl tak bys zjistil ze pokud mas fix tak se te zvedani ceny netyka. Bouzel ne kazdej to ma zafixovany. To ze zdrazej jiny poplatky tak to bouzel.WOB píše:Já tady to nechápu, jak má jít cena nahoru když ji mám na 24měsíců zafixovanou?
cenu plynu ti nechaj zdražej ti distribuci a jiný poplatky
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
Kecy, prdy... jaký jiný poplatky?
Si o tom něco alespoň zjistěte.
- Poplatek za distribuci
– Poplatek za jistič
– Příspěvek na podporované zdroje
– Poplatek za systémové služby
– Poplatek za činnost zúčtování OTE
– Daň z přidané hodnoty
– Daň z elektřiny
Tyto ceny mají VŠICHNI stejné - najděte si, kdo je určuje.
P.S. Pro lenochy - ERU, respektive vláda

- Poplatek za distribuci
– Poplatek za jistič
– Daň z přidané hodnoty
– Daň z elektřiny
GIV Variant TDi ???kW
Staci si podle tech jejich vzorecku spocitat cenu kilowaty, co vsechno se tam udava......a vis hned. Taky se podivej kolik si pridaly na platech v te nasi vlade.....pak nema byt drahoSlavkov píše:Kecy, prdy... jaký jiný poplatky?![]()
- Poplatek za distribuci
– Poplatek za jistič
– Daň z přidané hodnoty
– Daň z elektřiny

leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
A co to jako mění na mém tvrzení, že tyto položky jsou regulované a tudíž je všíchni mají ve stejné výši??? 
Právě, že vím... na těch vzorečcích není nic složitého.
Proto jsem se zde ozval proti bludům, že to při fixaxi cen (zde za VT a NT) napočítají na jiných poplatcích... na těch (státem) regulovaných asi ne, že? Tak na kterých? Prostě, případně zdraží všichni stejně.
Debata byla primárně o změně dodavatele, neboť provozovatel distribuční soustavy zůstává samozřejmě stejný (ČEZ, E.ON ...). Tudíž i ty kecy o opravách jsou dost mimo místu (ve smyslu nějaké změny v případě změny dodavatele).
Případné náklady na opravu DS jdou vždy za provozovatelem DS. Za zákazníkem jdou pouze opravy tzv. HDV (hlavního domovního vedení), tzn. části vedení mezi přípojkovou skříní (obvykle SPxxx či SSxxx) a elektroměrovým rozvaděčem či ER deskou., Umístění přípojkových skříní je obvykle na soumezí parcel (v případě zemního kabelového vedení), respektive na budově v případě nadzemního vedení - obvykle střešníková či konzolová síť. Pouze ve zcela výjímečných (a historických) případech může tato přípojková skříň být na sloupu NN, neboť v tom případě by HDV bylo pravděpodobně umístěno na cizím pozemku jaksi bez věcného břemene atd., V případě odběratelské trafostanice VN/NN končí DS kotevními izolátory (v případě nadzemního vedení VN), respektive na vstupu roznaděče VN (v případě kabelového vedení), ale to jsme zabředli již hodně hluboko nad rámec tématu...
Prostě v tomto ohledu se opravdu vůbec nic nezmění!
Při požadavku na změnu hodnoty jističe (rezervovaného proudu) je opět rozhodující stanovisko provozovatele DS, stejně jako případné připojovací podmínky. Nikoli nějakého obchodníka-dodavatele či operátora na trhu nebo jak ho budeme nazývat...

Proto jsem se zde ozval proti bludům, že to při fixaxi cen (zde za VT a NT) napočítají na jiných poplatcích... na těch (státem) regulovaných asi ne, že? Tak na kterých? Prostě, případně zdraží všichni stejně.
Debata byla primárně o změně dodavatele, neboť provozovatel distribuční soustavy zůstává samozřejmě stejný (ČEZ, E.ON ...). Tudíž i ty kecy o opravách jsou dost mimo místu (ve smyslu nějaké změny v případě změny dodavatele).
Případné náklady na opravu DS jdou vždy za provozovatelem DS. Za zákazníkem jdou pouze opravy tzv. HDV (hlavního domovního vedení), tzn. části vedení mezi přípojkovou skříní (obvykle SPxxx či SSxxx) a elektroměrovým rozvaděčem či ER deskou., Umístění přípojkových skříní je obvykle na soumezí parcel (v případě zemního kabelového vedení), respektive na budově v případě nadzemního vedení - obvykle střešníková či konzolová síť. Pouze ve zcela výjímečných (a historických) případech může tato přípojková skříň být na sloupu NN, neboť v tom případě by HDV bylo pravděpodobně umístěno na cizím pozemku jaksi bez věcného břemene atd., V případě odběratelské trafostanice VN/NN končí DS kotevními izolátory (v případě nadzemního vedení VN), respektive na vstupu roznaděče VN (v případě kabelového vedení), ale to jsme zabředli již hodně hluboko nad rámec tématu...
Při požadavku na změnu hodnoty jističe (rezervovaného proudu) je opět rozhodující stanovisko provozovatele DS, stejně jako případné připojovací podmínky. Nikoli nějakého obchodníka-dodavatele či operátora na trhu nebo jak ho budeme nazývat...
GIV Variant TDi ???kW
To souhlasim. Jen sem chtel upozornit na pripad o kterym sem psal ze pri poruse odjel nas monter pryc kdyz zjistil ze ma jineho dodavatele. Zkousel sem zjistit proc a nikdo mi na to nedokazal odpovedet co za tim bylo. Kluci mi dokonce rikaly ze tech pripadu bylo vic tak nevim proc se tak stalo.(ja si o tomhle myslim své). Jinak ano distribucni soustavu opravuje provozovatel site.Slavkov píše:A co to jako mění na mém tvrzení, že tyto položky jsou regulované a tudíž je všíchni mají ve stejné výši???
A o cene nema smysl asi debatovat tam pro nas je jen dulezita konecna cena Kilowaty nic vic.....
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.