octavia 1 nejdou zadni svetla

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
oregan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

octavia 1 nejdou zadni svetla

Příspěvek od oregan »

Ahoj neresily jste nekdo na octavii 2003 sedan nefunkcni zadni svetla? Ma to denni sviceni ze se po startu rozsviti svetla,ale nevim jak je to reseny,ted kdyz to nastartuju tak mi sviti jen predni a zadni vubec nesviti.Zkousel jsem vymenit i spinac svetel a nefunguje to.nemate nekdo napad?
martin48813
Přispěvovatel

Příspěvek od martin48813 »

Ahoj.Ty zadní světla nesvítí vůbec nebo jenom na to automatické rozsvěcení??
oregan
Přispěvovatel

Příspěvek od oregan »

martin48813 píše:Ahoj.Ty zadní světla nesvítí vůbec nebo jenom na to automatické rozsvěcení??
zadni svetla nesviti vubec,ani na zapnuti svetel ani na automaticky rozsviceni. Sviti jen predni na automaticky rozsviceni.
martin48813
Přispěvovatel

Příspěvek od martin48813 »

takže jde jenom o obrysovky v zadních lampách?? ostatní žárovky normálně svítí??? ve predu u relátek sse koukni jesli je tam relé 484 pokud ano tak se podívej kdo ho tam jak zapojil pokud to teda nezačalo dělat samo jo a jestě osvětlení RZ taky nesvítí???
dejdar
Přispěvovatel

Příspěvek od dejdar »

Tipuji, že tam bude na automatické rozsvěcení modul AEV. Najdi ho, rozeber a proletuj v něm studeňáky a máš opraveno.
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: octavia 1 nejdou zadni svetla

Příspěvek od Source »

oregan píše:Ahoj neresily jste nekdo na octavii 2003 sedan nefunkcni zadni svetla? Ma to denni sviceni ze se po startu rozsviti svetla,ale nevim jak je to reseny,ted kdyz to nastartuju tak mi sviti jen predni a zadni vubec nesviti.Zkousel jsem vymenit i spinac svetel a nefunguje to.nemate nekdo napad?
octavia sedan neexistuje :D
oregan
Přispěvovatel

Příspěvek od oregan »

ma to rele pro denni sviceni aev 0317A.
odpojil jsem ho a stejne svetla nefungujou.Jinak rozdelal jsem rele a uz ho nekdo letoval,sice pekna prasecina,ale je letovany.

jinak majitel denni nechce.

sviti akorat predni svetla a spz jinak obe zadni svetla nesviti.

muze to delat nejaky rele?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

U vypínače budeš mít vytahaný nějaký piny z puvodniho osazení štekru najdi si schéma nebo jinou oct1 přepoj to a máš vyřešeno. ..
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
oregan
Přispěvovatel

Příspěvek od oregan »

dekuji vsem,proletoval jsem znovu rele sviceni a svetla funguji,ted to odpojovat nebudu jelikoz majitel auto potreboval a ja na to nemel cas
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

Dělá to relé denního svícení. Pokud je nefunkční, nesvítí zadní světla. Pokud ho pouze vyndáš, je to pořád to samé. Buď přeletovat relé nebo vyměnit.

Obrázek
Škoda Octavia I,1,9TDI, 81kW, ASV
slovacek.milos
Aktivista

Re: octavia 1 nejdou zadni svetla

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="oregan"]Ahoj neresily jste nekdo na octavii 2003 sedan nefunkcni zadni svetla? Ma to denni sviceni ze se po startu rozsviti svetla,ale nevim jak je to reseny

příteli světla pro denní svícení svítí jen v předu, vzadu nesvítí,

od pradávna svítí lidé proto, že ve tmě nevidí,

nějaký šulin v rakousku vymyslel aby se svítilo i ve dne a už to zas zrušili, svítit se má ptoto aby bylo vozidlo ve dne lépe vidět zepředu i zezadu, proto musíš ve dne zapnout světla,

další šulín vymyslel světla pro denní svícení ty svítí jen vředu a vzadu nemusí tím popřel padesát procet sulínovs vynálezu který musí svíítit když je světlo

a v rakousku kde to vymysleli to už zrušili

(LOL) (LOL) (LOL)
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

Aby nedošlo k omylu. Světla automatického denního svícení svítí jak přední tak i zadní. Pokud odejde to relé, tak denní svícení nefunguje.

Pokud zapneš světla manuálně, přední svítí, ale zadní ne. To dělá to špatné relé. Vyndáním špatného relé si nepomůžeš.

Takovou mám zkušenost s O1. Nové relé a bez problémů vše funguje.
Škoda Octavia I,1,9TDI, 81kW, ASV
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“