1.9 TDI AVF passat 96kw rozjezd za studena

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

embrojo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: 1.9 TDI AVF passat 96kw rozjezd za studena

Příspěvek od embrojo »

dist01 píše:Zdar borci

nejsem si vědomí jestli se to tu řešilo ale když jsem hleda nic jsem nenasel.
Mam tu passata AVF a za studena hned po startu když se chcu rozjed tak to nemá vůbec zadny výkon az po par metrech (startuje za studena i při -12 excelentně žádný dým nic je jen jak se rozjiždí tak to skoro zdechne). Vaha nová bosch vstřiky udělany přímo v DP.
mam ten samej motor jen ve 4x4 a dela mi to uplne to same co pises ale me to prijde na problém od turba ze pomaleji nabíhá. I zvuk by tomu odpovidal
vw GOLF 7 2.0tdi 110kw
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

po štarte skontrolovat regulacnu banku turba ci sa zatiahne na doraz ;)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
embrojo
Přispěvovatel

Příspěvek od embrojo »

To se stane. Ale neresim to pac to je jen fakt tech max 10m a pak uz jede jak ma
(crazy)
vw GOLF 7 2.0tdi 110kw
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Hm, že ty se rozjíždíš na 2jku, protože ta to pobere :D
b707
Přispěvovatel

Příspěvek od b707 »

a je to vůbec závada?? mne tohle děla superb od novoty a prý je to nějáka ochrana... mam tiptronic
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Robi to aj ked bezi 5 min na volnobeh a potom sa rozbiehas?ak hned za studena pri -5 nastartujes a idea tak to robi kazde toto auto ale ak ho nechas chvilku povrcat tak to by uz malo ist normalne .
BMW 330 ix
dist01
Aktivista

Příspěvek od dist01 »

jediny kdy to neuděla tak když to parkrát prošlápneš na volnoběh třeba do 2500 tis (je to studeny)
BMW 330i
MAZDA RX8 ex
dist01
Aktivista

Příspěvek od dist01 »

Tomas.cz píše:To je ta varianta která nemá chladič nafty pod břichem, ale má výměníček nad palivákem a přídavný vodní okruh co vede do pravého předního rohu, kde je malý vodní chladič a přídavné vodní čerpadlo jako má T4 nebo Sharan...

Ale ten tvůj výměník mi přijde nějaký oslintaný od nafty, jestli tam není někde únik.
to jen ilustrační foto stahl jsem to z netu.
BMW 330i
MAZDA RX8 ex
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

ja neviem co tu riesite robi to kazda PD ktora je studena preboha..ak chcete v -5° vykon po štarte kupte si benzin!!!!!!!!!!!!!!!!!
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
dist01
Aktivista

Příspěvek od dist01 »

Nevim co tu řešíš sakra neumis cist????? s tim se neda normalne rozjet.
mam golfa a ten to nedela vůbec. kdyby to nebylo tak spatny tak to tu neresim. Nejsem blazen, stim jezdi manželka vždycky to musí vytočit aby to nezdechlo. Ale když se tim jezdi v prubehu dne tak no problém. V softu jsem se všechny SOI vzednul o 2 stupně abych to naforoval (i jsem to logoval jestli se skutečne předvstřik zevednul , malinko se to zlepšilo ma to akorad trosku hrubsi chod ale ale zasadni změna nenastala. S turbem není problém to se po startu natahne na doraz opře se o minflow (o červík)
BMW 330i
MAZDA RX8 ex
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

strc merák do tandemu....a tak naštartuj, pri rozbehu sleduj tlak.

ak sa s tým nedá pomaly ani pohnut kym sa to troška neohreje odchadza tandem....
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

octaviask píše:ja neviem co tu riesite robi to kazda PD ktora je studena preboha..ak chcete v -5° vykon po štarte kupte si benzin!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kazdy? Tohle me pasik fakt nedela, ani ted, kdy bylo -17, jede ihned na plny vykon.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

kazdy starsi diesel to robí....aj rotačka, aj PD....CR na tom bude lepšie.
u PD to vačšinou robia horšie pruziny na vstrekoch, tandem...banka na turbe atď...

otázka je, kde je tá prípustná hranica..keď sa s tým nejdete ani pohnúť je to už zle.

Ale nakladať dieslu v -10 je samovražda, potom sa nečudujte.....
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Ja ti rikam, ze pokud je auto v poradku, nedela to, PD z roku 2000. Kazde to opravdu nedela, z tve strany demagogie. Dela to maximalne rozbite auto, ktere neni v poradku po technicke strance. U aut jsem denne.
Nikdo tu dieselu v -10 nenaklada, ale to auto musi a taky jede zcela ok od pocatku, tecka, neni na tom co rozporovat.
b707
Přispěvovatel

Příspěvek od b707 »

mne to děla když začne byt zima že to jede par metru cca na 1/3 výkonu a pak se to rozjede. vůbec mi to nevadí jelikož to za studena nemam důvod zbytečně vytáčet... u octavie mi tohle neděla každopádně jestli to má vliv i na rozjezd tak tam máš něco špatně
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“