1,4 TSI-16V-rozvody se natahují,variátory rachotí, praskající písty, žrout oleje..
1,8 TSI-16V-žere jako protržený, selhávání rozvodů,jejich potkání,spotřeba oleje až 2,5 loleje na 100km.inovované písty se musí montovat s novými ojnicemi../oprava tak 70000kč/.
2.0 TSI -stejný sráč jako 1,8.
3.6 FSI -po 150000Km zahodit, jinak drahé opravy-rozvody , motor se přehřívá, pumpu H20 měnit již při100000km..
1,6 TDI -mechanicky spolehlivý motor , ale potřebuje super naftu, jinak vstřiky Continetal za 6500 Kč..
2.0 TDI -16V , upadávající ventily kvůli zarostlých zdvihátkách, časté závady Egru , vstřikovačů a filtru pevných částic..
PD komentovat nemá cenu, stejně jako RS, jejich problémy jsou popsány mnohokrát,a ti co je mají se chlubí obrovskými proběhy, ale o tom, co vše museli vyměnit vždy mlčí. Každý motor s litinovým blokem mohu provozovat klidně do mega a nebudu lhát...Není to seriozní a výpověď o kvalitě motoru vypoví pouze nájezd, kdy nebyl proveden žádný zásah do motoru, mimo alternátoru..a rozvodům..A prohlásit, že i když konstrukčně je motor v pořádku, ale musí se sundat hlava z důvodu žhavičky je pokus o vtip. To by nebyl dobrý motor v dnešní době žádný..Já jen tvrdím, že koncern Fiat-Alfa-Lancia/dnes už je to jinak/ dělal a dělá lepší motory než koncern. Nic víc, nic míň, pokud tohle někdo nemůže přenést přes srdce, je to jeho věc, ale o něčem to vypovídá..Já osobně si nedovedu představit, že bych se tady naparoval s něčím, co není pravda, když motor lehne, tak lehne, je to technický problém..Bohužel je to taková čecháčkovská politika , kdy každá liška si svůj ocas chválí..Mám zato, že toho bylo napsáno dost, ale pokud tady někdo napíše totální závady Fiatů jako jsou koukající ojnice z bloků, a pod. lapsusy ala koncern, dejte vědět, budu jen rád..

nepropadat panice...