Generálka motoru AFN

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Antonio
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Generálka motoru AFN

Příspěvek od Antonio »

Měl bych takovou otázku...... přemýšlel jsem o zvýšení výkonu svého G3 1,9 TDI GTI (AFN). Mám tím na mysli větší intercooler, odstranit katalyzátor, 130pd turbo, pak asi vstřiky 764 Sprint a nakonec Chip od Reeshy popř. ještě přímé sání Green :) .
Ale problém je v tom že mám nalítáno něco kolem 250tkm a tady na stránkách dieselpoweru bylo napsáno něco o hranici 150tkm (wallbash) . Takže jsem uvažoval o generálce motoru. Přesně teda nevím co to všechno obnáší.......jestli by stačily jenom nové pístní kroužky a třeba celkově přetěsnit motor, nebo komplet všechny ložiska,gufera atd...
Co si o tom myslíte? Bát se moc těch kiláků s tím vším co jsem na začátku vyjmenoval? nebo jít do té generálky? a kolik by asi tak vyšla?
Předem MOC dík za odpovědi :)
dist01
Aktivista

Příspěvek od dist01 »

nejspiš tě vyjde levněji si koupit motor 96pd i s převodovkou než delat generalku motoru, a dáš na tento motor chip a lítáš jak střela ;) :D
Aktivista

Re: Generálka motoru AFN

Příspěvek od avatar »

Antonio píše:Měl bych takovou otázku...... přemýšlel jsem o zvýšení výkonu svého G3 1,9 TDI GTI (AFN). Mám tím na mysli větší intercooler, odstranit katalyzátor, 130pd turbo, pak asi vstřiky 764 Sprint a nakonec Chip od Reeshy popř. ještě přímé sání Green :) .
Ale problém je v tom že mám nalítáno něco kolem 250tkm a tady na stránkách dieselpoweru bylo napsáno něco o hranici 150tkm (wallbash) . Takže jsem uvažoval o generálce motoru. Přesně teda nevím co to všechno obnáší.......jestli by stačily jenom nové pístní kroužky a třeba celkově přetěsnit motor, nebo komplet všechny ložiska,gufera atd...
Co si o tom myslíte? Bát se moc těch kiláků s tím vším co jsem na začátku vyjmenoval? nebo jít do té generálky? a kolik by asi tak vyšla?
Předem MOC dík za odpovědi :)
kluci jak 1.9 tdi tak 2.5 tdi v6 nalita s prehledme 500-mega jde o to jakej to melo a ma servis

200tis beru zajetej motor. (predevsim bych si zjistil jeslti mam pretocenej tacho nebo nemam)

nikdo mi nevymluvi ze kdys se nekomu zacne srat motor ve 150 tis (krouzky vacky atd.) ze to neni pretocene
Antonio
Sběrač informací

Příspěvek od Antonio »

No mám to dotažené z německa a servisní knížku to mělo poctivě vedenou do 200tkm (teď 247tkm) z toho prvních 170 tisíc km s tím jezdil nějaký pán ročník 1955 takže 52 let! a ze stavu interiéru i celkově celého auta bych řekl že jsou ty kiláky poctivé.
Jenomže když nechám auto stat třeba 3 dny v garáži tak mám pak na kachličkách pod motorem pár kapek oleje.......nevim teda jak je to závažné. No prostě se bojím že kdybych se s těma úpravama dostal ze séiových 110k na nějakých 150-160 tak se ten motor začne srát.......
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

souhlas s Avatarem, vydržej hodně , akorát u A6, bych za to ruku do ohně nedal, neboj se toho , když s tím budeš trochu slušně zacházet, tak to vydrží, při normálním způsobu ježdění, tím myslím že budeš v pohodě využívat výkon, ale asi ho nebudeš držet u tlamy na dálnici dvě hodiny na plnej knedlík, a trochu lásky když je studenej, o preavidelném servisu nemluvě, jinak ten olej Ti pravděpodobně teče z přepadové trubky na bloku motoru, je plastová, a pod O kroužkem je prasklá, a olej se rozlévá po bloku a vaně ;)
jinak na GO je čas, to můžeš v pohodě udělat kdyby to náhodou kleklo (LOL)
rudy5
Aktivista

chip

Příspěvek od rudy5 »

ja mám tiež GOLF 3 1.9 Tdi GT 110K mám to čiplé pôvodny krútiaci moment bol 220Nm teraz je 360Nm tak asi vieš čo to robí na ceste problém udržať
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Hlavně je to AFN, takže pohoda písty.
Jestli v něm nic nemlátí, nerachtá a nežere olej, GO neřeš. :)
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
rudy5
Aktivista

d

Příspěvek od rudy5 »

ja som to také kúpil auto v pohode ale pri jemnom plyne ako keby cukalo motorom keď sa ide tak s citom, štart všetko OK
cupra
Aktivista

Re: d

Příspěvek od cupra »

rudy5 píše:ja som to také kúpil auto v pohode ale pri jemnom plyne ako keby cukalo motorom keď sa ide tak s citom, štart všetko OK
žeby zotrvačnik?,bežné...pokial to nieje niake strašne tak v pohode... ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

Bóďa píše:Hlavně je to AFN, takže pohoda písty.
Jestli v něm nic nemlátí, nerachtá a nežere olej, GO neřeš. :)
nezere olej znamena co ? :) kolko tak cca AFN zobere na 10 000 km >????

ja dolejem tak cca 1l ma 256t km, dost jazdim ako sa da. dialnica 140-150 mimo podla moznosti a premavky.
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Těch 250tkm je OK, jediný co tě může potkat, že začne motor žrát vodu.
Pokud půjdeš razantně s koněma nahoru, tak bych doporučil zkrátit interval výměny oleje.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“