uiqjirka: To je samozřejmě v pořádku vč.napomáhání vytvoření konkurenceschopnějšího prostředí (tím spíš pokud nejsi autorizák...). U neautorizáku je asi omluvitelnější i tajnůstkaření s cenou, případně "nechci slevu zadarmo" (myšleno např. CP ti k tomu udělám "zdarma", pokud nemáš díly z pofidérního zdroje, aby se nedalo mluvit o dumpingových cenách...). S klientelismem(/v.i.p.-rcaností

) už je to na hraně u všech, ale to už je na jiný téma a holt asi bohužel i součástí ("národní") nátury...
Ale představ si např. situaci, kdy zákazník je ochotnej vše koupit i nový v autorizáku, ten ovšem retrofit nepodporuje a tím pádem "neumíme, nejde" a podobný řečičky (jako např. "řekněte nám VIN, ale dle VIN tam ten díl nepatří"

) a na dotaz na cenu novýho dílu se místo ceny dozvíš "A kdo vám to nakóduje?"

. Krom toho v tomhle konkr. případu (kterej mě přiměl napsat tohle téma) byl 1 ze 2 potřebných dílů kupovanej novej v tom autorizáku, kde mi odmítli to nejen udělat, ale i říct cenu takovýho úkonu... (záměrně jsem jim to neřekl, protože už jsem CP i přenos/obnovu FeC kódů měl hotový, jen mě zajímalo, kolik je běžná oficiální cena...).
Takže jinak - dotaz na širokou veřejnost (ať už z řad zákazníků nebo od autorizáků po "garážníky") - kolik je přiměřená cena za kompo a "FeC downgrade/obnovu" - kvůli ACC v případě GW swapu(high místo low) u trojkový ovce?