Trpěly tyhle motory na netěsnost ventilů? Najeto reálných 190tis.
O co jde...
tak půl roku zpět svítil check, vyčistila se váha vzduchu, egr ventil, daly svíčky. Chvíli byl klid. Ted ho tu mam zase vypisuje rízení bohatosti řada 2. Podle nejvyšší hodnoty rozdílu od řady jedna lambda bank2 = 0,86 bohatá směs. Jede hezky, plynule, zvuk ok. Když ale podrzim otáčky někde kolem 1900, cítim jakoby lehké vibrato. Ve volnoběhu když tenkym plechem přiklopim lehce vejfuk, je tam cejtit jakoby prskání jednoho válce...když to odkreješ, celkem neznatelný, asi bych si nevšiml. Komprese na druhý řadě (po dlouhým stání) 3x9,5bar 1x necelých 9bar. Diag TEXA moc hodnot neřikala (co bys chtěl za ty peníze), tak jsem zprvu přetesnil sání a přehodil vstřiky mezi řadama, dal o-kroužky...beze změny. Ted jsem koupil LR diag...tak i vidim výpadky hoření 1-8... 0, časy vstřiku 1-8 stejné. Lambdy 2 přehozené beze, zmeny, lambdy 1 jsem kvuli přístupu ještě nezkoušel (hodnoty měřej, jedna je logicky tochu mimo)...ted jsem ještě smazal nějaké adaptační hodnoty, tak uvidim...hodnoty to má o malinko lepší zdá se...ale tim, že to má krom vsřiků všechny komponenty společný pro obě řady tomu moc nedávám.
Začínam se ale obávat, že to bude mechanickýho rázu