Octavia TDI 66KW ALH nemá tah 66kw ALH
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia TDI 66KW ALH nemá tah 66kw ALH
Zdravím,
poprosím o radu, Octavia TDI 66KW ALH, po výměně turba za repasované, podtlaků, n75, čidla tlaku na IC, IC nejede tak jak by měla jet. Vyměnilo se vše najednou jako prevence, protože původní turbo mělo přidřenou regulaci. Auto má 350tiskm.
Před výměnou komponentů padala neúnosně do nouze a psala chyby: 17965 mez tlaku překročena a chybu 17563 chyb čidla tlaku.
Vyměnilo se turbo za repasované + vše související, podtlaky, N75, IC, čidlo tlaku na IC, vyčistilo se vedení.
Po sestavení auto jede, ale nemá vůbec výkon jak by mělo být, všechny hadice jsou ok, nikde nic nesyčí, auto nekouří,
Když se nastartuje regulace funguje, podtlak do regulace jde z N75, po rozjezdu má krouťak/tah okolo 2000ot pak padá, po zastavení N75 nedává podtlak do regulace.
Na diagnostice chyba 17965
Prošli se podtlaky, N75 jiný, vypojení váhy nebo egr, odpojení regulace, žádný rozdíl.
udělal jsem log, ale viewer mi nefunguje na pc
Dal by mi prosím někdo radu nebo omrknul log pokud se povedl?
Děkuji mockrát.
poprosím o radu, Octavia TDI 66KW ALH, po výměně turba za repasované, podtlaků, n75, čidla tlaku na IC, IC nejede tak jak by měla jet. Vyměnilo se vše najednou jako prevence, protože původní turbo mělo přidřenou regulaci. Auto má 350tiskm.
Před výměnou komponentů padala neúnosně do nouze a psala chyby: 17965 mez tlaku překročena a chybu 17563 chyb čidla tlaku.
Vyměnilo se turbo za repasované + vše související, podtlaky, N75, IC, čidlo tlaku na IC, vyčistilo se vedení.
Po sestavení auto jede, ale nemá vůbec výkon jak by mělo být, všechny hadice jsou ok, nikde nic nesyčí, auto nekouří,
Když se nastartuje regulace funguje, podtlak do regulace jde z N75, po rozjezdu má krouťak/tah okolo 2000ot pak padá, po zastavení N75 nedává podtlak do regulace.
Na diagnostice chyba 17965
Prošli se podtlaky, N75 jiný, vypojení váhy nebo egr, odpojení regulace, žádný rozdíl.
udělal jsem log, ale viewer mi nefunguje na pc
Dal by mi prosím někdo radu nebo omrknul log pokud se povedl?
Děkuji mockrát.
Naposledy upravil(a) šulda dne 05 bře 2022, 15:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
OII 1.9 TDI 100kw Ukradeno
VW Passat B5.5 96kw
VW Passat B5.5 96kw
Re: Octavia TDI 66KW ALH nemá tah 66kw ALH
Ak to dobre chápem, tak snímač tlaku z turba ti ukazuje veľa. Aj na voľnobeh to meria ako keby nafúknuté turbo skoro naplno, čo je hlúposť. Tak ti vlastne zatiahne lopatky na minimálny výkon, nemáš tam potom dosť vzduchu v motore a na váhe, tak ti obmedzí smokelimit palivo a neťahá to.
-
- Aktivista
pokud dobře chápu tak ti padá do nouze
všechno jsi vyměnil a problém je stejný?
všechno jsi vyměnil a problém je stejný?
Videl si log? Nepadá mu to do núdzaku. Má tam už na voľnobeh na turbe 2070mbar, čo je nemožné. Tak buď má nahovno čidlo MAP (možno len zlý typ), alebo sú tam nejaké homodomo úpravy. Vymeň čidlo tlaku IC za dobré a správne.
Zdravím Vás,
právě že auto v nouzi není, jede, ale hodně špatně.
Děkuji za juknutí na log, to je možnost, která mě napadla jako další, bohužel nemám původní, chtěl jsem tam dát BOSCH, ale nebyl skladem tak jsem dal ERU a zřejmě to byla chyba...
Dám jiné a uvidím.
Děkuji za radu.
právě že auto v nouzi není, jede, ale hodně špatně.
Děkuji za juknutí na log, to je možnost, která mě napadla jako další, bohužel nemám původní, chtěl jsem tam dát BOSCH, ale nebyl skladem tak jsem dal ERU a zřejmě to byla chyba...
Dám jiné a uvidím.
Děkuji za radu.
VW Passat B5.5 96kw
VW Passat B5.5 96kw
V prvním krátkém logu /volnoběh a potom zvýšení až na asi 1500 ot./ motor v nouzi není. Ve druhém logu asi od 1500 ot, výše je motor v nouzovém režimu již od začátku logu. Pokud by bylo vidět i blok hodnot č. 1 /čerpadlo/, tak by se tam zobrazovaly asi poloviční hodnoty vstřikovaného množství paliva než by měly být. Proto je motor tak "líný". Problém způsobuje chybné čidlo tlaku v sacím potrubí.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Zdravím, tak vyřešeno, vadné čidlo tlaku.
Po instalaci Bosch jede jak z praku. Skvělá první zkušenost se značkou Era

Edit: děkuji všem za čas a za pomoc
Po instalaci Bosch jede jak z praku. Skvělá první zkušenost se značkou Era

Edit: děkuji všem za čas a za pomoc

Naposledy upravil(a) Tommy00 dne 14 bře 2022, 08:06, celkem upraveno 1 x.
VW Passat B5.5 96kw
VW Passat B5.5 96kw
-
- Aktivista
zkušenost je překonaná jedním moudrem tohoto fora
problém treba hladat už v novom dieli
problém treba hladat už v novom dieli
To, že problém způsobuje čidlo tlaku v sacím potrubí bylo celkem jasné. Čekali jsme však od Tebe trošku jinou odpověď. Napřílklad - "Díky všem za pomoc, bylo to čidlem tlaku."
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000