T5. r.v 2007 1.9.TDI PD, 62 KW BRR Náhrada

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kulda_5
Sběrač informací
Odpovědi: 0

T5. r.v 2007 1.9.TDI PD, 62 KW BRR Náhrada

Příspěvek od Kulda_5 »

Ahoj pánové,
Mám T5. r.v 2007 s motorem 1.9.TDI PD, 62 KW kod: BRR. Už jednou jsem měnil gumičky na vstřikách a časem mě bude čekat převložkovat hlava už je dost vymlácená... a do toho mi začal tahat vodu ...
Tzn. těsnění pod hlavou a myslím si, že budu rovnat jak hlavu tak blok. A jelikož mám auto celkem vytížené, nemohu si dovolit ho odstavit na delší dobu. Proto mě napadlo, že bych si udělal přípravu sehnal si blok a ten si dopředu srovnal. Jenže sehnat motor s označením BRR je v celku nereálné. Nedokázal by mi někdo poradit jakým blokem bych mohl nahradit ten můj bez větších komplikací ?

Díky za rady.
Naposledy upravil(a) šulda dne 29 bře 2022, 15:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu.
slovacek.milos
Aktivista

Re: T5. r.v 2007 1.9.TDI PD, 62 KW BRR Náhrada

Příspěvek od slovacek.milos »

brr bych se asi obrátil na lepší eurovyhledavač nebo borce co se zabývají motory u prostějova nebo ostrava, seženou a pokud motor žere vodu dej šmakuládu ližičku bentonitu velkou kremžské hořčice a je pokoj ;)
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

(LOL) To je rada nad zlato s tou kremžskou😃 to se dělalo před dvaceti a vic lety ale dneska uz to snad nikdo nedělá. Pokud mu to tlakuje stejne to nepomůže a hlavka musi dolů..jinak motor hledat na bazosu atd.neco se najde
slovacek.milos
Aktivista

trhac píše: 30 bře 2022, 07:47 (LOL) To je rada nad zlato

pokud mu to tlakuje tak asi nikam nedojede, já tu mám O I 75 kW LPG tratila se voda tlakoval jsem a nic, nikde kapka, dal jsem šmakuládu, a rok je pokoj, chladící kapalina je OK, tak jen proto to píšu, na koktě upadl výfuk tak ho du zavařit, ;)
Kulda_5
Sběrač informací

Příspěvek od Kulda_5 »

trhac píše: 30 bře 2022, 07:47 (LOL) To je rada nad zlato s tou kremžskou😃 to se dělalo před dvaceti a vic lety ale dneska uz to snad nikdo nedělá. Pokud mu to tlakuje stejne to nepomůže a hlavka musi dolů..jinak motor hledat na bazosu atd.neco se najde
přesně tak ... bohužel mi tlakuje do vody :x , Na bazoši hledám ale BRR motoru je fakt málo, nebo ho nikdo neprodává :D ,,, tak me napadlo jestli nejaký fajnšmekr tady nezná náhradu nebo dost podobný blok :D
slovacek.milos
Aktivista

[quote=Kulda_5 post

já su od hodonína tady to fachčí tak že zavezeš hlavu do hodonína k budovičovi, přebrousí a pokud brousí víc jak 0,2 řekne ti dělej něco s blokem, zavoláš borca z kyjova blok zaškrabe a nemáš problém,

měnit těsnění pod hlavou z toho v okolí už každý vyrostl to nemá u nafty cenu, a šmakuláda tady nepomůže to je jen pro případ kdy netlakuje a mizí chladící kapalina, zajímavé je že tu borci popisovali že když dáš příoravek proti uniku tak to dorazí radiátor topení a šmakuláda to zatím neudělala
Kulda_5
Sběrač informací

Příspěvek od Kulda_5 »

No vyměnit jen těsnění ani neplánuju :-D a připravuju se na nejhorší a to je rovnání bloku ...
Říkáš, že když ubereš do 0,2 nemusíš rovnat blok ?
Hodonín nám celkem z ruky.. každopádně se srovnáním hlavy problém nemám. Borce s horizontkou který rovná hlavy mám v dojezdu 3 minut.
Ale to zaškrábání mě zajímá. Na kolik to cca vyjde a jak dlouho se s tím borec v průměru mazlí? Protože je mi jasný co ku sto unikát.
Je někdo v okolí Benešovska kdo by to dokázal zaškrábat ?

Každopádně díky za odpověď :-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“