Spotreba Passat Variant 1,9 TDi 74 kw PD r.v.2003

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pavloz
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Spotreba Passat Variant 1,9 TDi 74 kw PD r.v.2003

Příspěvek od pavloz »

Ahoj, mate nekdo zkusenosti s timto autem? zajima me hlavne jakou mate spotrebu nafty?? Jezdim s nim asi tyden (ekonomicky - lehka noha) a pocitac me ukazuje 8,5 L prumer, coz se me zda strasne moc ! Jsem z toho docela prekvapenej, predtim jsem mel octavu 66 kw a tam kdyz jsem ji honil, tak jsem se nedostal pres 6,5 L .
Passat byl napojenej na Vagu a nic to nehlasilo, tak vubec nevim :-(

Poradi nekdo ???
Diky za vsechny odpovedi
Pavloz
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

zkus, jak to vychází podle nafty, jestli nekecá palubák. Kolik ukazuje na volnoběh? Pak jedině nastavení rozvodů bych zkouknul.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
pavloz
Sběrač informací

Příspěvek od pavloz »

MirekX píše:zkus, jak to vychází podle nafty, jestli nekecá palubák. Kolik ukazuje na volnoběh? Pak jedině nastavení rozvodů bych zkouknul.
Na to prave taky cekam, mam najeto zatim pouze asi 100 km, dal jsem plnou, tak uvidim kolik na ni najedu.
Je mozny ze je zmatenej, ale auto ma nejeto cca 70 tis, takze predpokladam ze rozvody jsou puvodni.
Passatek je tezsi a slysel jsem ze PDcka zerou vseobecne vic, ale necekal jsem ze tolik- kdybych to honil tak by palubak podle me ukazoval 10 L :-(

Jen me zajima jestli je to normalni, nebo mam hledat zavadu .....
Pavloz
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Mám ten samej motor akorát v Golfu a většinou se vejdu do 6l, ale palubák ukazuje dlouhodobej průměr 4,5l. Tak je možný, že ti taky kecá. Počkej až kolik najedeš na plnou nádrž.
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

a po takovy dobe bych na ty rozvody aspon juknul ;)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Mám PD 74 kw 4x4 a spotřeba dlouhodobě do cca 7 litrů... pokud nepočítám extrémy ... a pozor, palubák mě přeměřuje !!!!!
pavloz
Sběrač informací

Příspěvek od pavloz »

Fire píše:Mám PD 74 kw 4x4 a spotřeba dlouhodobě do cca 7 litrů... pokud nepočítám extrémy ... a pozor, palubák mě přeměřuje !!!!!
Aha, a o kolik Ti to tak premeruje?Podle ujete vzdalenosti se me zatim nezda ze by ta spotreba byla tak vysoka jak to ukazuje.
Na volnobeh me ukazuje 0,6 L .
Jinak by me jeste zajimalo, jestli to jde nejak sestelovat aby to ukazovalo spravne?

Diky
Pavloz
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

Mam v PASSATE ten isty motor mne palubak ukazuje viac asi o 10% ako je skutocna spotreba.
Ale musim povedat ze v zime na kratsie trate mam aj ja podobnu spotrebu.
Mame v rodine aj klasicke TDI 66kw. tento motor zerie asi o 1 liter menej ako PD. (ale v porovnani s PD neide)
Transporter T5 1,9TDI BRS,
AUDI A6 3.0TDI
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

čo sa divite ved 101koní v takom velikom aute ako je passat iné ani nemože ten motoro robiť len žrať. Na passat aspoň 130PS a ideal 2.5Tdi 132Kw.
pavloz
Sběrač informací

Nežere !!!

Příspěvek od pavloz »

Tak jsem zjistilze spatne ukazuje palubak ! mam spotrebu do 6,5 L !
Tak je to v pohode.
Diky za info vsem.
Pavloz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“