2.0 tdi CFHC - přibývá hladina oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0 tdi CFHC - přibývá hladina oleje
Zdravím, mám 2.0 tdi CFHC s nájezdem 191 tisíc km a pozoruju že přibývá hladina oleje. Přijde mi že cca po 500km lehce oleje přibyde. Regenerace DPF filtru probíhají v pořádku. Úniky chladící kapaliny nejsou. Neřešil někdo stejný problém, kudy se nafta dostane do oleje ? Dát na otestování vstřiky ? Děkuji za případné rady
Naposledy upravil(a) knedla17 dne 28 říj 2022, 16:43, celkem upraveno 1 x.
Re: CFHC - přibývá hladina oleje
Nafta v oleji
Dávaj pozor aby si nepridrel motor riedkym olejom
Dávaj pozor aby si nepridrel motor riedkym olejom
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
Re: 2.0 tdi CFHC - přibývá hladina oleje
Krátké trasy... nestíhá regenerovat dpf
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Právě že regenerace dpf probíhají v pořádku...
Bojuji s tim samym...letos uz podruhe budu menit olej....ale od tohohle září jezdi mlada do práce v jednom tahu 35 km tam a zase zpět....pred tim jezdila cca 11km a ne v idealnich podminkach.....dle meho soudu, když si rj usmysli, ze bude regenerovat a neni v tu chvili s autem jezdeno tak aby regenerace behem te jizdy zacala, uskutecnila se a skoncila, tak to přesně dela tenhle problem....kratka trasa, takze x-krat nedobehne a pak se pri dane teplote na chvili spustí atd......mozna se pletu, klidne me opravte.....tohle mam pouze vypozorovane..... prostě rj tam hulí vic nafty, kvuli vyssim teplotam a stiraci krouzky to stahnou do olejove náplně....rad se necham vyvest z omylu
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Je to přesně tak.taky me to potkalo na a6 3.0
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
Jojo přesně tak, kupa nedokončených regenerací udělá přesně tohle.
Já bych to vzal někam na dálnici a ujel vyšším tempem alespoň 50km tam a 50 km zpátky a to by v tom byl čert, aby se regenerace nedokončila
A hlavně nevypínat motor, pokud běží větrák chladiče (známka toho, že regenerace právě probíhá), hodněkrát jsem takhle čekal v autě před barákem, než se regenerace dokončí - chápu, je to otravné, ale raději 10 minut na volnoběh navíc, než potom 10 litrů "oleje" z motoru ven vylít navíc 
Já bych to vzal někam na dálnici a ujel vyšším tempem alespoň 50km tam a 50 km zpátky a to by v tom byl čert, aby se regenerace nedokončila

Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch

Nemůže to být třeba vadným vstřikem ? Regenerace si dost hlídám a jezdím se zapnutou aplikací VAG DPF která mi ukáže kdy se filtr regeneruje.
Můžes se podívat pokud máš tedy nějakou diagnostiku na měřené hodnoty vstřiků.....nejlépe Bosch servis a otestovat, ale já určitě vadné vstřiky nemám a minulý týden jsem dělal olej a pěkně smrdě naftou a byl řidký
- Kendys_TDI
- Přispěvovatel
Že by netěsnost vstřikovačů ? A tak kapou do spalovacích komor a ředí olej. Dost častá závada. A nebo je vadný pouze ten 5. vstřikovač, který vstřikuje naftu jen při regeneraci.
Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion

Tohle si taky myslím, zkusím je dát otestovat a pak dám vědět.
Jedine fakt to nechat vytahnout a otestovat na masine v tech odmernych valcich.....a napis oak prosim vysledek....zajima me to z vlastnich důvodů...
Zase jsme se nedozvěděli výsledek čím to tehdá bylo.. Klasické fórum achjo, někdo si jde pro rady když potřebuje, ale pak sám vědět nedá