Audi a3 8l 1.9 rotačka, nestartuje.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

PolisMaN
Nováček
Odpovědi: 0

Re: Audi a3 8l 1.9 rotačka, nestartuje.

Příspěvek od PolisMaN »

Tak dnes s multimetrem brácha měl klienta takže jsem to pak měřil s ním přes videohovor.
Baterka má 12.7V při Otoceni klíčkem spadne tak o 3V někdy víc někdy míň
Odpojil jsem - a změřil seriove a nevím jestli je to multimetrem ale skákaly tam blbosti nastavil jsem 200mA a lítalo to tam od 20 do 180mA
Prepnu na volty a dám multimetr s odpojenym - kabelem na - na baterce a motor ukazuje 12.5V, připojím - kabel zpět a když dám opět baterku a motor ukazuje 0
Nevim co víc měřit ale auto prostě nejde nakopnout. Ještě jsem si všiml že při tom cvaknutí se trochu zahulí z + kabelu na starteru nekdy na baterce, napadá mě zkrat... Ale kde? :D pomalu to začínám vzdávat bohužel každý mechanik to chce do dílny a podval drahej :/
Pavol1981
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavol1981 »

Orientuj sa aj na alternator, mam na mysli nejaku prerazenu diodu v jeho mostiku, ak ti prepoloval kable, mohol ti nacat aj alternator
PolisMaN
Nováček

Příspěvek od PolisMaN »

Altik vím kde je ale nějaký diody a tak to nemám tušení nějaký bližší popis jak je najít? Jsem si skoro jistý že problém bude v elektrice a nebude to nic mechanického jen to prostě najít :(
Pavol1981
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavol1981 »

Mam na mysli diódy v alternatore, moze byt niektora v skrate. Skus ho odpojiť ak to pojde, silový vodič B+
PolisMaN
Nováček

Příspěvek od PolisMaN »

To je předpokládám ten tlustrej kabel z altiku? Pokud se tam dostanu prověřím to ale zrovna k alternatoru je špatný přístup a sundavat si ho netroufnu :D
MARKYS
Přispěvovatel

Příspěvek od MARKYS »

Pred tým ako budeš odpájať ten plusový kábel k alternátoru nezabudni odpojiť baterku! :D Prístup na to je v pohode, ty zatiaľ len povolíš kábel, nevyndávaš ho.

Ešte by som skúsil brúsnym papierom vybrúsiť kontakty jak na baterke tak aj na svorkách od oxidácie, keď ako píšeš to tam začne dymiť to vyzerá na zlý kontakt
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Mě se jednou na Ducatu stalo něco podobnýho. Hroznej čmoud, smrad a nastartovat nešlo. Myslel jsem, že mi hoří auto.
Startér rozpálenej jak pěťák. Tak šel ven, zavezl jsem ho k elektrikáři, ten ho prohlíd, ale startér OK.
Jen zaoxidované kontakty na startéru. Ty jsem očistil, startér dal zpět, dopoledne v čudu, ale auto bez problémů.
Kdyby se mi to nestalo, neuvěřím, jakou paseku dokáže nadělat jeden špatný kontakt. :)
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
dracekvo
Přispěvovatel

Příspěvek od dracekvo »

Když jsem četl popis měření multimetrem, tak bych doporučil si tam dotáhnout někoho, kdo ví jak s ním měřit a ideálně vlastní klešťák na měření stejnosměrného proudu.

Otočit klíčkem znamená co? Zapnout zapalování, nebo začít startovat?

Pokud se hulí z kabelu ke starteru, ale nic se neděje, tak špatnej starter, nebo se ten starter nemůže točit.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“