AhA, sorry, já skončil u golfu V

proto nemám žádný přehledy. PDčko se tehdá rozletělo, tak sem na tyhle novší vozy stagnoval

Kdo mohl tušit, že do toho jednou dají commnon raily
Tak stylem jízdy to nebude, nejvíc žerou motory točené za studena do krajnosti - ranní spěchy do práce = předjedu vše co se mi postaví do cesty atd.
Ano zkus vůli turba rukou, jen tak se podívat nemusí znamenat nic moc zjištění... Právě jak to saje, tak je to tam na straně plnění vyleštěný, že tam olej moc nezůstane a natáhne se dál do systému. Tak uvidíš.... klidně bez tý trubky na chvilku nastartuj a uvidíš hned, jestli vzlíná, či nikoliv. Oni ty turba jsou dneska z tak nekvalitních materiálů, že to holt už moc nevydrží.
To na old school rotačce vydrželo původní turbo asi do 680 táců, než sem se k vozu dostal, a začal točit = pak už to mělo rychlej konec během 1 sezony
(ale tam je turbo obtokové, tudíž jiná koncepce a je odolnější, jak turbo s naklápěcími loopatkami, nejen proto je už nevyrábí že)
Jako nic jinýho mě nenapadne, než turbo, odvětrání klikovky, stírací kroužky válců, a nebo únik oleje z motoru, když je to takhle nový a nemá to jak ty naše vozy milion.
Takže se již vyndávalo DPF, z toho vyplývá, že olej opravdu spaluje, na částicovém filtru se to projeví jako na prvním. Takže to může být fakt už jen turbem a nebo špatný tlaky a kroužky, popř. vložky načatý. Ale nechci strašit!
Na generálku motora je vždy času habaděj

A kdyby bylo jooo nejhůř a štvalo tě to, tak vždy je tu možnost prodat vůz s dolitými provozními kapalinami